EUROLEAGUE

Λάσο: "Είναι απλά το 1-0, αυτά τα στοιχεία πρέπει να βελτιώσουμε"

Λάσο: "Είναι απλά το 1-0, αυτά τα στοιχεία πρέπει να βελτιώσουμε"
EUROKINISSI

Οι Πάμπλο Λάσο και Λούκα Ντόντσιτς προσπάθησαν να εξηγήσουν τι πήγε στραβά στο Game 1 με τον Παναθηναϊκό (95-67) κι αναφέρθηκαν στο Game 2 που ακολουθεί (19/04).

Μετά το... βαρύ 95-67 του πρώτου αγώνα , η Ρεάλ Μαδρίτης ετοιμάζεται για το δεύτερο παιχνίδι της σειράς με τον Παναθηναϊκό (19/04, 21:15), εκεί όπου έχει ως στόχο ότι απλά την βελτίωση της εικόνας της αλλά και το 1-1.

Ο Πάμπλο Λάσο μίλησε για τα όσα έγιναν χθες και αρχικά στάθηκε στα στοιχεία που έλειψαν στην ομάδα του: " Προφανώς η επιθυμία και η ενέργεια χρειάζονται. Είναι πράγματα που δεν είναι... μπάσκετ. Θέλω να πω δεν είναι τακτική. Μιλάμε για παιχνίδι που ξεκίνησε με 20-0. Είναι δύσκολο να αναλύσεις πράγματα όταν στα 10 πρώτα δευτερόλεπτα χάνεις με 5-0 κι έχεις δύο λάθη. Μετά από αυτό ήταν πολύ δύσκολο για εμάς να επιστρέψουμε. Είχαμε κάποιες στιγμές που οι σουτέρ μας βρέθηκαν ελεύθεροι αλλά το παιχνίδι εντέλει ήταν πολύ εύκολο για τον Παναθηναϊκό. Πρέπει να καταλάβουμε ότι σίγουρα θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι για εμάς. Και στο κάτω κάτω είναι απλά το 1-0, έχουν ακόμα δρόμο τα playoffs".

Για να συμπληρώσει: " Προσπαθήσαμε να βρούμε τα μις ματς αλλά μετά έπρεπε να είμαστε δημιουργικοί και έξυπνοι. Ο Παναθηναϊκός όμως έπαιξε με ενέργεια και κάλυψε όλα τα σουτ. Εμείς δεν βάλαμε τα ελεύθερα σουτ, μας έλειψαν οι εύκολοι πόντοι στον αιφνιδιασμό. Δεν ήμασταν ικανοί να δημιουργήσουμε κάτι για εμάς. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσουμε για να νικήσουμε εδώ. Ο βασικός μου στόχος είναι να δω αν έχουμε καταλάβει το παιχνίδι που παίζει ο Παναθηναϊκός".

Για την δουλειά που πρέπει να κάνει στο κομμάτι της ψυχολογίας είπε: " Εννοείται πως όταν έρχεται από μία τέτοια ήττα, ο εγωισμός σου πληγώνεται. Είναι σκληρό να χάνεις με 30 πόντους σε ένα ματς playoffs. Όπως λέω σε όλη τη χρονιά, τα πάντα είναι ένα μάθημα. Πρέπει να μαθαίνουμε και χθες ήταν ένα καλό μάθημα για εμάς".

Για να προσθέσει: " Δεν κοιμήθηκα πολλές ώρες το βράδυ. Είχα τον χρόνο για να δω το ματς αλλά αν σας εξηγήσω τι έγινε δεν θα έχω χρόνο για προπόνηση (γέλια). Όταν χάνεις με 30, υπάρχουν πολλά να εξηγήσεις. Ριμπάουντ, λάθη, χαμένα σουτ. Δεν πρέπει να μιλάμε για το χθες. Ο Παναθηναϊκός ήταν μία πολύ ανώτερη ομάδα χθες κι αυτή είναι η πραγματικότητα".

Τέλος, αναφορικά με τις απουσίες, ξεκαθάρισε πως: " Εντάξει, αν σκεφτεί κανείς για την ομάδα μας πριν από 10 μήνες, θα δει πως είχαμε τον Γιουλ και τον Καμπάσο. Αλλά είμαστε εδώ. Και κάναμε πολλά καλά πράγματα για να είμαστε εδώ. Και τώρα δεν σκέφτομαι για το γεγονός ότι δεν έχουμε αυτούς τους δύο παίκτες. Σκέφτομαι την ομάδα που έχω και είμαι υπερήφανος γι' αυτή. Είμαστε εδώ, παλεύουμε για το Final Four. Φυσικά ο Γιουλ και ο Καμπάσο είναι σπουδαίοι παίκτες, αλλά τώρα πρέπει να παίξουμε με τα παιδιά που είναι εδώ και μας έφεραν μέχρι εδώ".

Να κουράσουμε Καλάθη και Τζέιμς

Από τη μεριά του, ο Λούκα Ντόντσις είπε: " Πρέπει να προσθέσουμε στο παιχνίδι μας ενέργεια και πάθος. Δεν τα είχαμε στο Game 1, άρα πρέπει να τα βάλουμε στο παιχνίδι μας. Ο Καλάθης και ο Τζέιμς είναι καταπληκτικοί παίκτες. Πρέπει να τους κουράσουμε και να τους πιέσουμε. Αυτό είναι το πλάνο μας για το Game 2. Δεν ξέρω τι έφταιξε στο πρώτο παιχνίδι αλλά ξέρω πως δεν έπρεπε να ξεκινήσουμε έτσι (σ.σ. 20-0 ο Παναθηναϊκός). Αλλά όπως και να 'χει είναι απλά το 1-0 και πρέπει στο εξής να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας. Υπάρχει το γόητρο ναι, αλλά σε αυτό το σημείο είναι το ίδιο αν χάνεις με 1 πόντο ή με 30 πόντους, άρα πρέπει να ξεχάσουμε το Game 1, να έχουμε ενέργεια και να είμαστε συγκεντρωμένοι στο Game 2".

Σε ερώτηση για το αν είναι μία προσωπική πρόκληση να αντιμετωπίζει τον Νικ Καλάθη, τόνισε πως " δεν κοιτάω το βραβείο του MVP αυτή τη στιγμή αλλά το πως θα βρεθούμε στο Final 4 του Βελιγραδίου".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ