EUROLEAGUE

Κι αν ο Γιουλ είχε υπογράψει στη Μπαρτσελόνα;

Κι αν ο Γιουλ είχε υπογράψει στη Μπαρτσελόνα;

Ο Σέρχιο Γιουλ είναι ο ηγέτης της Ρεάλ Μαδρίτης. Το ξέρετε όμως ότι πριν 10 χρόνια θα μπορούσε να υπογράψει στην Μπαρτσελόνα αλλά τον απέρριψε ο Ιβάνοβιτς;

Είναι η σεζόν 2006/07 και την φανέλα της Μανρέσα φοράει ένας ταλαντούχος πιτσιρικάς, ο οποίος κάποτε είχε βάλει 71 πόντους σε έναν αγώνα εφηβικού Πρωταθλήμτος. Το όνομά του δεν λέει πολλά στον κόσμο εκείνη την εποχή: Σέρχιο Γιουλ.

Ο πρώτος που φαίνεται να διέκρινε το ταλέντο αυτού του παίκτη λοιπόν είναι ο τότε τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας, Ζόραν Σάβιτς, ο οποίος και τον προσέγγισε. Στον πάγκο της ομάδας των μπλαουγκράνα καθόταν τότε ένας προπονητής που πέρασε πριν μερικά χρόνια από τα μέρη μας ως τεχνικός του Παναθηναϊκού: Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Κι εδώ είναι που “κόλλησε” το θέμα!

Σύμφωνα με όσα θυμήθηκαν αρκετές καταλανικές εφημερίδες την επομένη της κατάκτησης του Copa Del Rey από την Ρεάλ Μαδρίτης (όπου ο Γιουλ αναδείχθηκε MVP) , ο έμπειρος τεχνικός φέρεται να απέρριψε τον νυν αρχηγό της Ρεάλ, με το επιχείρημα ότι δεν ήταν αρκετά καλός για την πρώτη ομάδα! Λίγο καιρό αργότερα ο Γιουλ άρχισε να κερδίζει συμπάθειες εντός της Ρεάλ Μαδρίτης, με την τριάδα των (τότε προπονητή της ομάδας) Χουάν Πλάθα και (βετεράνων παικτών και μέλη της διοίκησης) Αλμπέρτο Ερέρος και Αντόνιο Μαρτίν να τον φέρνουν με προσωπικές ενέργειες στην ομάδα. Η συνέχεια... γνωστή.

Από το 2007 κι έπειτα ο Γιουλ είναι μέλος της Ρεάλ, όπου έπειτα από ένα εύλογο χρονικό διάστημα που χρειάστηκε για να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της ομάδας εξελίχθηκε σταδιακά σε βασικό και, τελικά, στον απόλυτο ηγέτη των Μαδριλένων! Και όλα αυτά ξεκίνησαν επειδή ο Ιβάνοβιτς θεώρησε ότι δεν αξίζει να ασχοληθεί μαζί του.

Σύμφωνα με την θεωρία του χάους, αν μία πεταλούδα κινήσει τα φτερά της στον Αμαζόνιο, μπορεί να φέρει βροχή στην Κίνα. Στον αθλητισμό, τον ρόλο της “πεταλούδας” μπορεί να πάρει πάρει ένας 20χρονος παίκτης που απορρίφθηκε από μία ομάδα επειδή κρίθηκε “λίγος” και η “βροχή στην Κίνα” όσα ακολούθησαν όταν υπέγραψε συμβόλαιο μαζί του ο “αιώνιος” αντίπαλος. Και, κάπως έτσι, θα μείνει για πάντα χωρίς απάντηση το ερώτημα: Τι θα γινόταν αν ο Γιουλ είχε υπογράψει τελικά στη Μπαρτσελόνα;

Twitter @steflong85

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ