EUROLEAGUE

Τζόρτζεβιτς: "Πρέπει να μεταπείσουμε τον Διαμαντίδη"

Τζόρτζεβιτς: "Πρέπει να μεταπείσουμε τον Διαμαντίδη"

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς δεν μπορούσε παρά να εξάρει τον Δημήτρη Διαμαντίδη, καλώντας όλους να κάνουν ό,τι μπορούν για να τον μεταπείσουν και να μην βάλει τέλος στην καριέρα του.

Όλα περικλείονταν γύρω από τον Δημήτρη Διαμαντίδη απόψε, αφού είναι ο παίκτης που κράτησε "όρθιο" τον Παναθηναϊκό στη μάχη της δεύτερης θέσης, σε βάρος της Λοκομοτίβ Κουμπάν. Όπως ήταν φυσιολογικό, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς αποθέωσε τον αρχηγό της ομάδας του για όσα έκανε απόψε, αφού αυτός έδωσε το έναυσμα της ολικής ανατροπής και της επικράτησης με 84-79 .

" Ήταν μία δύσκολη, αλλά σημαντική νύχτα. Νιώσαμε τη σύνδεση των οπαδών με την ομάδα. Η Λοκομοτίβ είναι απίστευτα ταλαντούχα ομάδα και με την προσθήκη του Τζάνινγκ απειλούν πολύ. Όσον αφορά το παιχνίδι μας ήταν στόχος μας να σταματήσουμε το τρανζίσιον και δεν θέλαμε να πάρουν επιθετικά ριμπάουντ. Στην πρώτη περίοδο δεν το καταφέραμε, αλλά μόλις ελέγξαμε τα ριμπάουντ, η Λοκομοτίβ δεν είχε δεύτερες ευκαιρίες κι αυτό σημαίνει ότι παίζαμε πολύ καλή άμυνα. Έπαιξαν με ψηλότερη πεντάδα, εμείς γίναμε καλύτεροι και καταφέραμε να τους περιορίσουμε και να πάρουμε το μομέντουμ του αγώνα.

Ο Διαμαντίδης βοήθησε να νικήσουμε. Ήταν ένα καλό παιχνίδι για να κερδίσουμε μία ομάδα που μας είχε νικήσει τρεις φορές φέτος. Όσον αφορά τη νευρικότητα στην οποία αναφέρθηκε και ο Διαμαντίδης, οφείλεται ότι ο Ουίλιαμς δεν έπαιρνε μέρος στις προπονήσεις. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ιατρική ομάδα και τον φυσιοθεραπευτή και πρέπει να τον ευχαριστήσουμε καθώς δεν περιμέναμε να παίξει", δήλωσε αρχικά ο Σάσα Τζόρτζεβιτς στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε το τέλος της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ, για να προσθέσει:

" Πιστεύω 100% ότι οι προσθήκες μάς βοήθησαν. Μάλιστα στην τελευταία περίοδο αναγκάσαμε την Λοκομοτίβ να κάνει λάθη. Αυτό έγινε από την πίεση και αποτελεί μία από τις δυνάμεις μας. Είχαμε κάποια χαμένα σουτ, αλλά καταφέραμε να ελέγξουμε το παιχνίδι. Οι προσθήκες θα βοηθήσουν και στις προπονήσεις και στα παιχνίδια. Με τα Τρίκαλα κάναμε ροτέισον και δεν έπαιξαν οι Διαμαντίδης, Ουίλιαμς, Πάβλοβιτς και Κούζμιτς".

Σε ερώτηση για την αυταπάρνηση που έδειξε απόψε (17/3) ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, σχολίασε πως " δεν χρειάζεται να τους πω κάτι εγώ γι' αυτό, καταλαβαίνουν από μόνοι τους. Είναι ευλογημένοι που έχουν έναν τέτοιο συμπαίκτη. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα παραδείγματα ο Διαμαντίδης για το πως χτίζεται μία καριέρα και πως να την τελειώσει", για να συνεχίσει αναφερόμενος στο αν μπορεί να αλλάξει την απόφασή του ο Δημήτρης Διαμαντίδης

" Καλύτερα να σας απαντήσει ο κύριος Μπουρλάκης για το τι κάνω. Αν συνεχίσει να παίζει θα είναι καλύτερο για όλους μας. Λίγο πριν το κλείσιμο της καριέρας μου είχα πρόταση να αγωνιστώ σε αυτή την ομάδα, αλλά δεν άντεχαν τα πόδια μου. Πρέπει να τον μεταπείσουμε να σταματήσει", ενώ κατέληξε μιλώντας για το γρήγορο σουτ που πήρε ο "Μήτσος" στα 15.7'' για το φινάλε:

" Ήταν σχέδιο γιατί ξέραμε ότι θα πάνε να κάνουν φάουλ. Ήταν ένα καλό σουτ κατά τη γνώμη μου. Είχαμε τάιμ άουτ κι αυτοί δεν είχαν. Θα πρέπει να σταματήσει το μπάσκετ, το έχασε (σ.σ. γέλια)".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ