EUROLEAGUE

Πασκουάλ: "Δεν είναι πρόβλημα η κούραση"

Πασκουάλ: "Δεν είναι πρόβλημα η κούραση"
STOLISVAGGELIS

Ο Τσάβι Πασκουάλ μίλησε εν όψει της μονομαχίας του Παναθηναϊκού Superfoods με τον Ερυθρό Αστέρα (28/10, 21:15) εξηγώντας πως η κούραση δεν αποτελεί δικαιολογία, την ώρα που στάθηκε στα "πρέπει" που συνοδεύουν την ομάδα του.

Με δεδομένο ότι η EuroLeague δεν έχει... σταματημό αυτή την εβδομάδα, οι παίκτες του Παναθηναϊκού Superfoods δεν είχαν την άνεση του χρόνου προκειμένου να ξεκουραστούν μετά την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μπάμπεργκ -κάτι που προφανώς ισχύει για όλες τις ομάδες. Η αποστολή των "πρασίνων" ταξίδεψε το πρωί της Πέμπτης (27/10) για την Αθήνα, κι από το "Ελευθέριος Βενιζέλος" μετέβη άμεσα στο ΟΑΚΑ για προπόνηση.

Ο εντός έδρας αγώνας με τον Ερυθρό Αστέρα (28/10, 21:15) άλλωστε είναι κάτι παραπάνω από δύσκολος κι απαιτεί άριστη προετοιμασία, για να προκύψει η δεύτερη διαδοχική νίκη στην EuroLeague.

Ο Τσάβι Πασκουάλ, που συνδύασε το ντεμπούτο του στον "πράσινο" πάγκο με τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Μπάμπεργκ και την ανατροπή από το -10, μίλησε για τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν εν όψει του αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα, εξηγώντας πως " δεν είναι αρκετή η μία μέρα για να προετοιμαστούμε,μ αλλά αυτή έχουμε. Έτσι έχει η κατάσταση, την ξέρουμε. Θα πρέπει να κάνουμε καλή προπόνηση σήμερα θα κάνουμε και μία το πρωί, θα μιλήσουμε για τακτική και στις δύο, κι αυτό είναι αρκετό για να είμαστε έτοιμοι".

Σε ό,τι αφορά τον Ερυθρό Αστέρα, τόνισε πως " είναι πολύ καλή ομάδα με πολλούς νέους παίκτες. Έπαιξαν με ενέργεια απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Αυτή η ομάδα παίζει πάντα για σαράντα λεπτά με τον ίδιο, με βάση τα πιστεύω της και τις αρχές της. Θα πρέπει να παίξουμε άριστα για να κερδίσουμε", ενώ πρόσθεσε πως " η ομάδα είναι κουρασμένη αλλά αυτή είναι η ζωή μας. Δεν είναι πρόβλημα για εμάς".

Σε ερώτηση για τα στοιχεία που θα πρέπει να έχει το "τριφύλλι" με το μέρος του προκειμένου να πάρει την εντός έδρας νίκη, απάντησε πως " πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να μην κάνουμε λάθη. Ο Ερυθρός Αστέρας είναι ομάδα που τρέχει άψογα στο παρκέ και αντιδρά καλά στο transition παιχνίδι του αντιπάλου. Θα πρέπει να είμαστε καλοί στα αμυντικά πικ εν ρολ, γιατί έχουν καλούς δημιουργούς. Στην επίθεση προφανώς και θα χρειαστούμε το σουτ. Θα χρειαστούμε τα γρήγορα καλάθια από τους αιφνιδιασμούς, αλλά και τα τρίποντα που θα έχουμε, γιατί αν παίξουμε καλά θα έχουμε ελεύθερα σουτ".

Όσο για το πως αισθάνεται ο ίδιος εν όψει της αυριανής αναμέτρησης; " Είμαι ήρεμος όπως πάντα και είμαι έτοιμος για το ματς. Ελπίζω ότι θα είναι μια καλή μέρα για όλους", είπε για να καταλήξει αναφερόμενος στον τρόπο παιχνιδιού που θέλει να έχει ο Παναθηναϊκός: " Δεν θέλω να μιλήσω για το παρελθόν, θέλω να παίξω πιο γρήγορα, κάτι παρεμφερές όπως χθες, θα είναι καλό να τρέχουμε σωστά στον αγωνιστικό χώρο, δοκιμάσαμε κάποιους νέους κανόνες στην επίθεση και στην άμυνα και θα βελτιωνόμαστε μέρα με τη μέρα".

Γκιστ: "Έξτρα κίνητρο λόγω των περσινών"

Από μέρους του, ο Τζέιμς Γκιστ είχε να σημειώσει πως " τελείωσε το χθεσινό παιχνίδι και ανήκει στο παρελθόν. Κοιτάμε το επόμενο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Είμαστε επαγγελματίες, η νέα Ευρωλίγκα θα είναι έτσι και μου αρέσει γιατί έχουμε περισσότερα παιχνίδια και λιγότερη προπόνηση. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και θα είμαστε έτοιμοι. Είμαι εντάξει, δεν νιώθω κούραση, μπάσκετ είναι το οποίο αγαπάμε. Ήρθαμε σήμερα στο γήπεδό μας να προπονηθούμε για λίγη ώρα, να κάνουμε κάποια σουτ", για να προσθέσει:

" Μπορούμε να τον Ερυθρό Αστέρα. Θα είναι ένα μεγάλο παιχνίδι και για εμάς αλλά και για τους οπαδούς. Πέρυσι μας κέρδισαν δύο φορές, μάς κέρδισαν και στο ΟΑΚΑ, κι αυτά μας δίνουν επιπλέον κίνητρο για να κερδίσουμε. Είναι δυνατή ομάδα, είναι από τη Σερβία, αλλά εμείς θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι στον στόχο μας και για 40 λεπτά να τα δώσουμε όλα για να τους κερδίσουμε".

Φελντέιν: "Πρόκληση ο αγώνας με τον Ερυθρό Αστέρα"

Τέλος, ο Τζέιμς Φελντέιν σημείωσε αρχικά -με αρκετή δόση χιούμορ- πως " είμαστε πίσω στην Αθήνα; Δεν ξέρω πού είμαστε! (σ. σ. γέλια). Ήταν ένα μεγάλο ματς χθες, χαρήκαμε για τη νίκη, για τον προπονητή, αλλά τη χρειαζόμασταν και για τους εαυτούς μας. Τώρα, όμως, θα πρέπει να την ξεχάσουμε. Είμαστε ξανά εδώ και μέσα σε λίγες ώρες έχουμε νέο παιχνίδι", για να μιλήσει εν συνεχεία για τον Ερυθρό Αστέρα:

" Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Είμαστε εδώ για προπόνηση, θα είμαστε και το πρωί, όποτε θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να παρουσιαστούμε έτοιμοι. Οι οπαδοί μας θα είναι δίπλα μας, θα μας δώσουν ενέργεια. Πέρυσι μας κέρδισαν δύο φορές, συνεπώς είναι μία πρόκληση για όλους μας". Ενώ κατέληξε αναφερόμενος στη φυσιολογική κούραση της ομάδας του:

" Είναι κομμάτι της δουλειάς μας. Θέλουμε να παίζουμε στην Ευρωλίγκα, έτσι είναι το format και είμαστε ενθουσιασμένοι για τα παιχνίδια. Μπορεί να είμαστε κουρασμένοι, αλλά θα είμαστε συγκεντρωμένοι και θα κάνουμε ό,τι μας πει ο προπονητής. Ό,τι κάναμε δηλαδή και στο Μπάμπεργκ".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ