EUROLEAGUE

Ο τυχερός κ. Μπατίστα

Ο τυχερός κ. Μπατίστα

Ο Εστέμπαν Μπατίστα μίλησε στην Euroleague TV για τις εμπειρίες του από τη διοργάνωση, δηλώνοντας παράλληλα τυχερός που βρίσκεται στον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός είναι η τέταρτη ομάδα με την οποία αγωνίζεται στην Euroleague ο Εστέμπαν Μπατίστα. Έχουν προηγηθεί η Μακάμπι Τελ Αβίβ, η Κάχα Λαμποράλ και η Αναντολού Εφές. Τρεις σύλλογοι, με τους οποίους έχει ζήσει σπουδαίες στιγμές, αλλά και μεγάλες απογοητεύσεις. Τίποτα όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με την παρουσία του στο "τριφύλλι".

Ο Ουρουγουανός σέντερ μίλησε στην κάμερα της Euroleague TV πηγαίνοντας πίσω τον χρόνο. Στην πρώτη του σεζόν στη διοργάνωση, όταν φορούσε τη φανέλα της Μακάμπι. " Η πρώτη μου χρονιά ήταν εξαιρετική. Προερχόμουν από μία σεζόν στο ΝΒΑ, όπου έπαιξε ελάχιστα έως καθόλου", ήταν οι πρώτες του κουβέντες, πριν αναφερθεί σε όσα θυμάται από την παρουσία του στο Final Four της Μαδρίτης.

Τότε που η "ομάδα του λαού" έφτασε μέχρι τον τελικό, αλλά ηττήθηκε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. " Ήταν υπέροχα. Όλοι μιλούσαν γι αυτό. Ήταν η πρώτη μου εμπειρία από όλο αυτό. Είχε έρθει κόσμος από όλη την Ευρώπη για να δει τα παιχνίδια. Ο ημιτελικός ήταν πολύ δυνατός και όταν κερδίσαμε, δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω πως είχαμε προκριθεί στον τελικό της Euroleague. Ελπίζω να επαναλάβω αυτό το κατόρθωμα τουλάχιστον μία ακόμη φορά στην καριέρα μου. Ανυπομονώ να το ξαναζήσω", αναφέρει.

Τρία χρόνια μετά, είχε την ευκαιρία να ζήσει κάτι ανάλογο. Αυτή τη φορά με τα χρώματα της Κάχα Λαμποράλ. Η πρώην ομάδα του (Μακάμπι) όμως, έκοψε τον δρόμο των Βάσκων προς το Final Four της Βαρκελώνης. Πρόκειται, όπως αποκάλυψε, για μία από τις πιο δύσκολες περιόδους της καριέρας του.

" Ήταν λίγο περίεργα. Είχαμε μία από τις καλύτερες ομάδες στις οποίες είχα αγωνιστεί. Πιστεύαμε ότι θα προκριθούμε στο Final Four, έχοντας παράλληλα το πλεονέκτημα της έδρας. Χάσαμε ένα παιχνίδι στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Μετά από αυτό ήταν πολύ δύσκολο να κερδίσουμε στο Τελ Αβίβ", σχολιάζει πριν αλλάξει θέμα και πάει στα του Παναθηναϊκού.

Στον οποίο νιώθει ήρεμος και ευτυχισμένος. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι " κάθε παίκτης στην Ευρώπη θέλει να παίξει στον Παναθηναϊκό. Είναι ομάδα με μεγάλη ιστορία και πολλούς τίτλους. Είναι μεγάλη ευκαιρία να βρίσκεσαι εδώ. Νομίζω πως έχουμε μία πολύ καλή ομάδα, με καλά παιδιά. Όλοι γνωρίζουν τους ρόλους τους. Όλοι θέλουν να βρίσκονται σε ομάδες που διεκδικούν τίτλους και παίζουν σε τελικούς. Είμαι τυχερός που βιώνω τέτοιες καταστάσεις", για να καταλήξει κάνοντας αναφορά στην αγάπη του κόσμου για την ομάδα:

" Στον Παναθηναϊκό υπάρχει σπουδαία ατμόσφαιρα. Ο κόσμος αγαπάει πολύ την ομάδα και μας στηρίζει διαρκώς. Ένας από τους λόγους που σε κάνουν να θες να παίξεις γι αυτή την ομάδα είναι η ώθηση που σου δίνει ο κόσμος. Έχω υπάρξει στην... απέναντι πλευρά, οπότε ξέρω πως είναι όλο αυτό. Το να παίζεις με αυτόν τον κόσμο στο πλευρό σου είναι κάτι πολύ ωραίο. Να βιώνεις τέτοιες καταστάσεις ως αθλητής".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ