EUROLEAGUE

Μπουρούσης για Τζέιμς: "Είναι ο καλύτερος dunker της EuroLeague"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÌÐÁÌÐÅÑÃÊ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - BAMBERG (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÌÐÁÌÐÅÑÃÊ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - BAMBERG (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Μπουρούσης σχολίασε στην EuroLeague τη φετινή σεζόν, βγάζοντας το καπέλο στον Μάικ Τζέιμς και τον Ερυθρό Αστέρα. Τι ανέφερε για την προσπάθεια του Παναθηναϊκού Superfoods να τερματίσει στην πρώτη τετράδα της κατάταξης.

Λίγο πριν επιστρέψει στα παρκέ της EuroLeague, για τον αγώνα με την Ούνικς Καζάν (24/2, 21:15), ο Γιάννης Μπουρούσης σχολίασε στο blog του στην επίσημη ιστοσελίδα της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης την πορεία του Παναθηναϊκού, αλλά κι αυτά που θέλουν οι "πράσινοι" από εδώ και πέρα.

Ο διεθνής σέντερ δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφερθεί στον Μάικ Τζέιμς, τον οποίο χαρακτήρισε ως κορυφαίο dunker της EuroLeague, ενώ εξήγησε ότι η πορεία πρωταθλητισμού που κάνει φέτος ο Ερυθρός Αστέρας δεν είναι έκπληξη, για εκείνον.

Αναλυτικά όσα έγραψε στο blog του:

" Είναι μια καλή περίοδος για εμάς, μόλις κατακτήσαμε το Κύπελλο Ελλάδος, ενώ πριν από αυτό είχαμε πάρει την εντός έδρας νίκη απέναντι στην Μπάμπεργκ. Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι στην προσπάθεια που κάνουμε για είσοδο στα playoffs της EuroLeague, μία νίκη που μας δίνει τη δυνατότητα να τερματίσουμε ψηλά στην κατάταξη. Μπορεί ενδεχομένως να κρίνει το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs, κανείς δεν ξέρει.

Καταφέραμε να περιορίσουμε τη δράση του Νικολό Μέλι , που είναι "κλειδί" για αυτή την ομάδα. Δεν είναι βέβαια ο μοναδικός που επιδρά στο παιχνίδι της Μπάμπεργκ τόσο, αφού υπάρχουν επίσης ο Νίκος (Ζήσης), ο Ντάριους (Μίλερ) και ο Φαμπιάν (Κοζέρ), οι οποίοι μπορούν να σκοράρουν είτε από κοντά είτε από μακριά.

Έχουμε μπροστά μας ακόμη οκτώ παιχνίδια για να τελειώσει η regular season. Έχουμε δύο σερί νίκες, αλλά όσο πλησιάζουμε προς το φινάλε της regular season, τα παιχνίδια αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία. Για εμάς, κάθε παιχνίδι από εδώ και πέρα είναι τελικός, γιατί θέλουμε να τερματίσουμε ψηλά στην κατάταξη. Όλοι οι αγώνες είναι πολύ σημαντικοί. Φέτος έχουμε πολλά παιχνίδια, αλλά αυτό είναι κάτι που μου αρέσει. Όχι γιατί κάνουμε λιγότερη προπόνηση, αλλά γιατί παίζουμε εναντίον όλων, μηδενός εξαιρουμένου. Νομίζω ότι έτσι η EuroLeague είναι πολύ καλύτερη.

Ο Μάικ Τζέιμς παίζει πολύ καλά τον τελευταίο καιρό. Είναι ο άνθρωπός μου από πέρσι στη Βιτόρια, κι είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτόν. Είχε κάποιες άσχημες στιγμές στην αρχή της σεζόν, τραυματίστηκε και έχασε μερικά παιχνίδια. Τώρα, είναι απόλυτα υγιής και βοηθάει σημαντικά την ομάδα. Είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ομάδας, όπως όλοι μας. Γι αυτό όλοι θα πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε με τον ίδιο τρόπο. Για έναν παίκτη με το δικό του ύψος, θα έλεγα πως είναι ο καλύτερος dunker στην EuroLeague. Υπάρχουν ψηλότεροι και πιο σωματώδεις παίκτες που μπορούν να τον ανταγωνιστούν στα καρφώματα, αλλά στα δικά του... κυβικά, δεν υπάρχει αμφιβολία: ο Μάικ είναι ο καλύτερος.

Τώρα, παίζουμε με την Ούνικς Καζάν. Γιορτάσαμε όσο έπρεπε την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος, όλοι θέλαμε να το πάρουμε. Αυτή τη στιγμή όμως, το μυαλό όλων είναι στο παιχνίδι με την Ούνικς Καζάν. Στον α' γύρο ήμασταν καλοί για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά στο τέλος κάναμε λάθη και χάσαμε το παιχνίδι. Νιώσαμε πολύ άσχημα για εκείνη την ήττα, γιατί είχαμε το παιχνίδι στα χέρια μας. Η προσοχή μς είναι στραμένη σε όλους τους παίκτες, όχι μόνο στον Κιθ Λάνγκφορντ. Δεν θα κάνουμε αυτό το λάθος.

Είναι δεδομένο πως φέτος η EuroLeague είναι πολύ δυνατή. Δύο μεγάλοι σύλλογοι, η Μακάμπι και η Μπαρτελόνα, δεν είναι ψηλά στην κατάταξη, όπως περίμεναν όλοι. Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει κάτι τέτοιο στην εκκίνηση της σεζόν. Δεν ξέρω τι πρόγραμμα έχουν από εδώ και πέρα, αλλά σίγουρα πρέπει να κάνουν πολλές νίκες για να φτάσουν στα playoffs. Ο Ερυθρός Αστέρας θα μπορούσε να θεωρηθεί η έκπληξη της χρονιάς, αλλά για μένα δεν είναι: πρόκειται για μια ομάδα που έχει πολύ ταλέντο και παίζει καλά, ειδικά τον τελευταίο ενάμιση μήνα. Τίποτα δεν είναι εύκολο στην EuroLeague, κι αυτά τα παιδιά (του Ερυθρού Αστέρα) παλεύουν και δουλεύουν πολύ σκλήρά. Αξίζουν να βρίσκονται εκεί που είναι".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ