EUROLEAGUE

Ξημέρωσε... και ακόμα σκοράρει

Ξημέρωσε... και ακόμα σκοράρει
INTIME SPORTS

Μετά το... ασταμάτητο που είχε στο ματς με τη Φενέρμπαχτσε, ο AJ Σλότερ μίλησε για το καλύτερο βράδυ της ζωής του και εξηγεί γιατί νιώθει αισιόδοξος για τον φετινό Παναθηναϊκό.

Αυτό που κατάφερε ο Παναθηναϊκός, δεν ήταν μικρό πράγμα. Όπως δεν ήταν και εύκολο πράγμα. Και όχι δεν εννοούμε τα τρίποντα που μέτρησαν οι "πράσινοι" στο 91-73 επί της Φενέρμπαχτσε.

Αλλά μιας και τα θίξαμε, για να μας πει ο AJ Σλότερ γιατί έχασε 8 προσπάθειες η ομάδα του (18/26) και πολύ περισσότερο, γιατί αστόχησε ο ίδιος σε τρία (7/10).

" (γελάει). Τι να πω; (βγάζει μια κραυγή απόγνωσης). Ήμασταν εξαιρετικά ζεστοί, ήταν πολλά τα παιδιά που σκόραραν πολλά σουτ".

Θυμάται άραγε ποια ήταν η προηγούμενη φορά που έκανε κάτι τέτοιο (23π., με 1/2 διπ., 7/10 τριπ., 4 ριμπ., 2 κλεψίματα και 2 λάθη, σε 23'); " Μια στιγμή να σκεφτώ... Δεν νομίζω ότι έχω ξανακάνει κάτι τέτοιο στην επαγγελματική μου πορεία. Δίχως αμφιβολία είναι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της ζωής μου, αν όχι το καλύτερο παιχνίδι. Βέβαια, δεν πρέπει να παραβλέπουμε το ομαδικό του παιχνιδιού μας. Γυρίσαμε πολύ καλά την μπάλα, μοιραστήκαμε την μπάλα και έτσι καταφέραμε να είμαστε καλοί στην επίθεση. Σε κάνει να σουτάρεις πιο εύκολα, όταν έχεις ελεύθερα σουτ, τα οποία σου προσφέρουν οι συμπαίκτες σου".

Πώς κατάφερε η παρέα του να κάνει τη Φενέρ των πολλών σταρ και της ατελείωτης εμπειρίας, να γίνει έρμαιο των διαθέσεων της; " Είχαμε τεράστια αυτοσυγκέντρωση από το πρώτο δευτερόλεπτο. Ξέραμε ποια είναι η Φενέρμπαχτσε και τα προβλήματα που θα μπορούσε να μας δημιουργήσει, αν την αφήναμε. Οπότε ήταν ξεκάθαρο πόσο σημαντικό θα ήταν να πάρουμε τα ηνία, από το ξεκίνημα".

Η επιμονή του Ιβάνοβιτς, όλη την εβδομάδα, για την ανάγκη να 'χουν οι παίκτες του διάρκεια και ένταση στο παιχνίδι τους, δικαιώθηκε, με τον Αμερικανό να ομολογεί ότι " μας ετοίμασε εξαιρετικά για αυτή τη μάχη. Το σκάουτινγκ ήταν πολύ καλό. Ξέραμε ακριβώς τι να περιμένουμε και ήμασταν έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε".

Η αυτοπεποίθηση που δείχνουν όλοι στα σουτ, είναι αυτό που και σε βάθος χρόνου μπορεί να κάνει τη διαφορά; " Είναι το πιο σημαντικό στοιχείο στο παιχνίδι που λέγεται μπάσκετ. Όλοι έχουμε αυτοπεποίθηση, ο κόουτς βοηθήσει όλους τους παίκτες να αισθάνονται καλά σε αυτό το κομμάτι, ενώ βοηθάμε και ο ένας τον άλλον. Πιστεύουμε σε εμάς, πιστεύουμε στην ομάδα και στις δυνατότητες που έχει να παίζει καλό μπάσκετ".

Δεδομένου ότι ξημέρωσε νέα ημέρα (πριν φύγει από το ΟΑΚΑ) του ζητήσαμε να μας πει τι υπάρχει στο "αύριο": " Αυτό που θέλουμε είναι να να βγαίνουμε κάθε βράδυ έτοιμοι και δυνατοί στο παρκέ και να τακτοποιούμε όλα όσα πρέπει να κάνουμε, για να κερδίζουμε". Και όταν τα σουτ δεν θα μπαίνουν... έτσι "ξέρουμε πως με ομαδική δουλειά μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα".

Το τελευταίο σχόλιο που έκανε, αφορούσε τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο. " Οι φαν μας ήταν εκπληκτικοί. Ήταν εξόχως βροντερή η παρουσία του, από αυτές που απολαμβάνουμε εμείς οι παίκτες. Τους ευχαριστούμε πολύ και τους περιμένουμε σε κάθε ματς κοντά μας".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ