EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού Superfoods

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS EUROKINISSI SPORTS

Κακή βραδιά για τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ και νέα ήττα από τον Ολυμπιακό. Το EuroLeague Greece σχολιάζει την εμφάνιση των πράσινων, που είχαν μόλις δυο διακριθέντες.

Κακό "ποδαρικό" στο 2017 έκανε ο Παναθηναϊκός, που έχασε για τρίτη φορά φέτος από τον Ολυμπιακό και μετρά έξι σερί ήττες απέναντι στους Πειραιώτες. Ο Τσάβι Πασκουάλ είδε τον Κει Σι Ρίβερς και τον Μάικ Τζέιμς να είναι κυριολεκτικά μια ομάδα μόνοι τους, την ώρα που οι Καλάθης - Μπουρούσης απογοήτευαν και ο Αλεσάντρο Τζεντίλε έμπαινε με άσχημο τρόπο στην ιστορία αυτών των αναμετρήσεων. Το 77-69 ήταν απόλυτα δίκαιο, όμως οι δυο ομάδες θα τα ξαναπούν στις 16 του μήνα και εκεί τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά. Το EuroLeague Greece σχολιάζει την εμφάνιση των δέκα που αγωνίστηκαν στο ντέρμπι του ΣΕΦ.

0. ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ (βασικός, 10 πόντοι, 3/6 σουτ, 6 ριμπάουντ σε 26 λεπτά)

Δεν ξεκίνησε "φορτσάτος", όπως συμβαίνει συχνά, κυνήγησε όμως τα ριμπάουντ και έκανε ένα δυναμικό κόψιμο στον Πρίντεζη. Ο Ολυμπιακός τον κράτησε πολύ χαμηλά στο πρώτο μέρος και ο Αμερικανός δεν φάνηκε ούτε στο τρίτο δεκάλεπτο. Στο 35' όμως έβαλε μεγάλο τρίποντο για το 65-62, πριν η ομάδα του γκρεμιστεί από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Αν και η στατιστική του δείχνει ότι ήταν θετικός, ο Σίνγκλετον έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό.

2. ΝΤΕΜΕΤΡΙΣ ΝΙΚΟΛΣ (0 πόντοι, 0/1 σουτ σε 22 λεπτά)

Εκπληκτικό αυτό που συνέβη με τον Αμερικανό στο πρώτο μέρος. 11 λεπτά έπαιξε, με τη στατιστική του να είναι ΕΝΤΕΛΩΣ άδεια! Ούτε πόντο, ούτε σουτ, ούτε ριμπάουντ, τίποτα. Τελείωσε το ματς με ένα άστοχο τρίποντο. Πολύ κακή εμφάνιση από τον Νίκολς που πλέον δεν απειλεί κι ας επιμένει ο Τσάβι Πασκουάλ να του δίνει πολύ χρόνο συμμετοχής. Στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια στη EuroLeague έχει 9 πόντους με 0/7 δίποντα και 3/7 τρίποντα, 8 ριμπάουντ και ένα κλέψιμο σε 68 λεπτά συμμετοχής. Πρόβλημα...

3. ΚΕΙ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ (23 πόντοι, 5/9 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 4/4 βολές σε 29 λεπτά)

Στο έβδομο λεπτό πάτησε το παρκέ, όμως άργησε να πάρει πρωτοβουλίες. Έβαλε το πρώτο τρίποντο της αναμέτρησης (!) στο 12', έβαλε και δεύτερο στο 14'. Κράτησε τον Παναθηναϊκό κοντά στο σκορ, πέτυχε και μακρινό δίποντο για να φτάσει τους δέκα σερί πόντους. Σκόραρε νέο τρίποντο για το 36-35 και τελείωσε το ημίχρονο με 13. Έβαλε έξι γρήγορους πόντους στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου έκανε το τέταρτο φάουλ του. Συνολικά ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ, μοιράζεται το βραβείο του κορυφαίου της ομάδας του με τον Τζέιμς. Συνεχίζει να είναι ο πιο σταθερός, συνεπής, ποιοτικός ξένος των πρασίνων.

5. ΜΑΙΚ ΤΖΕΙΜΣ (24 πόντοι, 9/13 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 3/5 βολές, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 λεψίματα, 1 μπλοκ σε 30 λεπτά)

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS. (Eurokinissi Sports - ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ ÈÁÍÁÓÇÓ)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS. (Eurokinissi Sports - ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ ÈÁÍÁÓÇÓ) EUROKINISSI SPORTS

Πάτησε παρκέ στο έβδομο λεπτό και δευτερόλεπτα μετά έβαλε το πρώτο του καλάθι. Έβαλε και δεύτερο, πριν κάνει ένα ΤΡΟΜΕΡΟ μπλοκ στον Γκριν που ήταν μόνος με το καλάθι στον αιφνιδιασμό. Στην αμέσως επόμενη φάση κέρδισε φάουλ σε τρίποντο, έβαλε 2/3 βολές και έφτασε τους έξι πόντους. Ήταν τόσο καλός, που έπαιξε όλο το δεύτερο δεκάλεπτο με αποτέλεσμα να είναι στο ημίχρονο ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης (14π.). Σκόραρε τρίποντο για το 43-46 στο 23', έβαλε και νέο τρελό σουτ για το 45-48. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να τον σταματήσει, ο Πασκουάλ τον αντικατέστησε μετά από 27 σερί λεπτά (!) και ο Αμερικανός γκαρντ ήταν μαζί με τον Ρίβερς ό,τι καλύτερο είχε να δείξει ο Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ.

9. ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΤΣΗΣ (βασικός, 0 πόντοι, 0/2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ σε 18 λεπτά)

Πενταδάτος αντί του Κένι Γκάμπριελ, κυρίως επειδή γνωρίζει καλά τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Παρόλα αυτά, στα 8 λεπτά που έπαιξε στην πρώτη περίοδο, δεν πήρε σουτ, αλλά μάζεψε τρία αμυντικά ριμπάουντ. Συνολικά έπαιξε σχεδόν ένα ημίχρονο χωρίς να βάλει πόντο. Ήταν η έκτη φορά στα τελευταία έξι παιχνίδια που δεν σκόραρε. Σε αυτό το διάστημα έχει πέντε πόντους σε 104 λεπτά συμμετοχής με 2/13 σουτ.

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ (0 πόντοι σε 8 λεπτά)

Έβγαλε σχεδόν όλη τη δεύτερη περίοδο, αλλά δεν έδωσε κάτι ιδιαίτερο στον Παναθηναϊκό εκτός από ένα αμυντικό ριμπάουντ, μία ασίστ και ένα κλέψιμο. Δεν πάτησε ξανά παρκέ. Περίεργο βράδυ, άλλο ένα για τον Έλληνα γκαρντ.

12. ΤΖΕΙΜΣ ΦΕΛΝΤΕΙΝ (βασικός, 5 πόντοι, 1/7 δίποντα, 1/1 τρίποντο σε 25 λεπτά)

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS EUROKINISSI SPORTS

Ξεκίνησε με ασίστ στον Καλάθη, έκανε ένα κλέψιμο και τίποτε άλλο στην πρώτη περίοδο, την οποία έπαιξε ολόκληρη. Στη δεύτερη δεν χρησιμοποιήθηκε, έβαλε το πρώτο του καλάθι στο 32' για το 57-53, σε ένα πολύ κρίσιμο που όλα έδειχναν να πηγαίνουν με το μέρος του Ολυμπιακού. Ήταν πάντως αρνητικός και δεν βοήθησε σε κανέναν τομέα του παιχνιδιού την ομάδα του.

15. ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε δευτερόλεπτο από τον Τσάβι Πασκουάλ.

21. ΚΕΝΙ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ

Δεν χρησιμοποιήθηκε δευτερόλεπτο από τον Τσάβι Πασκουάλ.

25. ΑΛΕΣΑΝΤΡΟ ΤΖΕΝΤΙΛΕ (βασικός, 0 πόντοι, 0/5 σουτ σε 8 λεπτά)

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS EUROKINISSI SPORTS

Πενταδάδος, πόσταρε δυο φορές στο πρώτο τετράλεπτο αλλά και τις δυο φορές τα σουτ του βρήκαν σίδερο. Αντικαταστάθηκε στο 6', καθώς έδειχνε πολύ κουρασμένος και είχε ήδη 0/4 προσπάθειες. Ο Τσάβι Πασκουάλ δεν τον ξανακοίταξε στο πρώτο ημίχρονο, τον σήκωσε στο 28' κι ο Ιταλός έκανε άλλο ένα άστοχο σουτ κοντά στο καλάθι. Και αποχώρησε. Πολύ άσχημη εμφάνιση στο πρώτο του ντέρμπι, όμως εν μέρει δικαιολογείται. Ο Τζεντίλε είναι ποιοτικός παίκτης, δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό, όμως θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής στα νέα δεδομένα της καριέρας τους.

29. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ (3 πόντοι, 1/4 σουτ, 1 ριμπάουντ σε 14 λεπτά)

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS. (Eurokinissi Sports - ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ ÈÁÍÁÓÇÓ)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS. (Eurokinissi Sports - ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ ÈÁÍÁÓÇÓ) EUROKINISSI SPORTS

Μπήκε στο ματς στο έβδομο λεπτό κάτω από έντονες αποδοκιμασίες, δεν τροφοδοτήθηκε, αλλά έβαλε τρίποντο στα μέσα της δεύτερης περιόδου που κράτησε τη διαφορά στους τέσσερις. Ήταν το μοναδικό του καλάθι στο ντέρμπι. Κακή εμφάνιση, σε έναν "δύσκολο" γι' αυτόν αγώνα.

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (βασικός, 4 πόντοι, 2/7 σουτ, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 κλεψίματα, 4 λάθη σε 20 λεπτά)

Πέτυχε το πρώτο καλάθι της ομάδας του, έβαλε και το δεύτερο μετά από το δεύτερο κλέψιμό του. Στη συνέχεια έχασε δυο βολές, έκανε και ένα έρμπολ από τα επτά μέτρα. Δεν έδωσε ασίστ και έκανε δυο λάθη στο πρώτο δεκάλεπτο, έπαιξε ελάχιστα στο δεύτερο, ξεκίνησε το τρίτο με λάθος πάσα και έρμπολ τρίποντο. Κακός συνολικά. Ήταν το πρώτο μονοψήφιο φετινό του παιχνίδι στη διοργάνωση, αλλά και το ματς που πήρε τον λιγότερο χρόνο συμμετοχής. Ο Ολυμπιακός τον ξέρει καλά κι αυτός πρέπει πλέον να αντιμετωπίσει διαφορετικά αυτά τα ντέρμπι.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ