EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - CRVENA ZVEZDA (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - CRVENA ZVEZDA (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ενας "μαγικός" (για ακόμα μία φορά) Καλάθης ήταν αρκετός για να πάρει ο Παναθηναϊκός την νίκη απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα και να μπει δυναμικά στο παιχνίδι της τέταρτης θέσης. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των πρασίνων.

Ο Νικ Καλάθης, ο κατά πολλούς Πολυτιμότερος Παίκτης της EuroLeague 2017/18, έκανε ξανά το θαύμα του. Γέμισε την στατιστική του με "μαγικό" τρόπο και οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην 16η φετινή του νίκη σε 27 αγώνες , ώστε να τον κρατήσει "ζωντανό" στην διεκδίκηση της τέταρτης θέσης της κανονικής περιόδου που προσφέρει το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της διοργάνωσης.

Ο Τσάβι Πασκουάλ είδε τον Τζέιμς Γκιστ να τραυματίζεται στο πρώτο δεκάλεπτο και να βλέπει το δεύτερο μέρος από τον πάγκο, είδε όμως και τον Κρις Σίνγκλετον να κάνει επιθετικά το καλύτερο φετινό του παιχνίδι. Ο Έιντριαν Πέιν μάζεψε 8 ριμπάουντ, οι Αντετοκούνμπο, Παππάς, Λεκαβίτσιους έδωσαν βοήθειες και οι "πράσινοι" κοιτάζουν ήδη το επόμενο ματς, με την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ που μπορεί να τους βάλει για τα καλά στο παιχνίδι της τέταρτης θέσης.

Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των 12 που χρησιμοποιήθηκαν απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, με τους Όγκαστ - Μήτογλου να μένουν εκτός δωδεκάδας και να κάνουν παρέα στον τραυματία Μάρκους Ντένμον.

0. ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ (starter)

Στατιστικά: 21 πόντοι (4/4 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 1/3 βολές), 4 ριμπάουντ, 2 λάθη σε 26:43 (20 ranking)

Θεατής στο πρώτο τρίλεπτο, πήρε το πρώτο του σουτ στο τέταρτο λεπτό και έβαλε τρίποντο για το 15-2, πριν μαζέψει αμυντικό ριμπάουντ και συνεχίσει με δύσκολο δίποντο (με ταμπλό) για το 17-2. Έπαιξε όλο το πρώτο δεκάλεπτο, δεν εκβίασε προσπάθειες, μάζεψε και τρία ριμπάουντ. Έμεινε στο ματς στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου για να βάλει το δεύτερο τρίποντό του για το 27-15, πριν αποσυρθεί για πρώτη φορά στο 12ο λεπτό. Γύρισε προς τα τέλη του δεκαλέπτου, έβαλε και τρίτο τρίποντο για το 39-32 και κάρφωσε στον αιφνιδιασμό για το 45-35. Στο 19' έκανε λάθος και αντιαθλητικό φάουλ που μπορούσε να αποφύγει, όμως στο ημίχρονο ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα (14π.) και ο μοναδικός διψήφιος. Ξεκίνησε "ήσυχα" το τρίτο δεκάλεπτο, μέχρι να σκοράρει για το 61-47, να βάλει το τέταρτο τρίποντό του για το 64-47 και να καρφώσει για το 68-47. Στο τέλος της βραδιάς είχε κάνει season-high σε πόντους και ένα μεγάλο βήμα για να θυμήσει τον περσινό κυρίαρχο Σίνγκλετον που δεν είχαμε δει φέτος παρά μόνο ελάχιστες φορές. Εκτός όλων, ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση της καριέρας του με τα τέσσερα εύστοχα τρίποντά του.

3. ΚΕΙ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ

Στατιστικά: 11 πόντοι (3/6 δίποντα, 1/7 τρίποντα, 2/3 βολές), 1 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 1 λάθος σε 20:25 (4 ranking)

Μπήκε 2:38 πριν "βγει" η πρώτη περίοδος και μετά από οκτώ δευτερόλεπτα έκανε το πρώτο του φάουλ, στον Φελντέιν, που έβαλε βολή για το 19-7. Το πρώτο του τρίποντο ήταν υπό καλές προϋποθέσεις αλλά άστοχο, πριν συνεχίσει με 1/3 δίποντα και γυρίσει στον πάγκο έχοντας προσφέρει ελάχιστα σε άμυνα κι επίθεση. Μπήκε πιο πεισμωμένος στο τρίτο δεκάλεπτο, έκανε το 72-50 στο 28' αλλά δεν ήταν η βραδιά του και το ένα εύστοχο τρίποντο σε επτά προσπάθειες αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Καλά σουτ τα περισσότερα, απλά δεν βρήκαν στόχο.

5. ΜΑΙΚ ΤΖΕΙΜΣ (starter)

Στατιστικά: 9 πόντοι (3/4 δίποντα, 1/3 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 λάθος σε 20:17 (11 ranking)

Πενταδάτος ξανά, ξεκίνησε με ασίστ στον Θανάση Αντετοκούνμπο, συνέχισε με δικό του δίποντο για το 7-2 και πρόσθεσε τρίποντο για το 12-2, αφού πρώτα ''ξεφορτώθηκε'' τον Ένις. Συνέχισε με δύο βιαστικά σουτ από την αριστερή γωνία και βγήκε στο 7' για να επιστρέψει στο δεύτερο δεκάλεπτο, να ψάξει την δημιουργία και να δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο από εκείνο που έδειξε στα προηγούμενα τέσσερα ματς. Στο 24' έφτιαξε το δικό του σουτ και σκόραρε από τα έξι μέτρα για το 59-45 και συνολικά έδειξε να προσαρμόζεται σε αυτό που θέλει ο Πασκουάλ, ο οποίος τον "πάρκαρε" στον πάγκο στην Μάλαγα και του έδωσε ένα καλό μάθημα.

6. ΕΙΝΤΡΙΑΝ ΠΕΙΝ

Στατιστικά: 2 πόντοι (1/3 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 9 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 3 λάθη σε 17:59 (2 ranking)

Τρίτος στο rotation των σέντερ, μπήκε στο ματς στο 8' με τον Γκιστ να ξεκουράζεται και τον Βουγιούκα να έχει χρεωθεί με δύο γρήγορα φάουλ. Αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο από την κορυφή, έκανε φάουλ στον Γιάνκοβιτς που έβαλε βολή για το 23-15, έπαιξε κάτι λιγότερο από τρία λεπτά και γύρισε στον πάγκο. Ήταν στο παρκέ στην έναρξη της τρίτης περιόδου αντί του Γκιστ που πονούσε στον αυχένα, σκόραρε για το 51-38 όταν τροφοδοτήθηκε στην καρδιά της ρακέτας του Ερυθρού Αστέρα, έκανε σπουδαία δουλειά στο κομμάτι των ριμπάουντ, πρέπει όμως να βελτιώσει τα τελειώματά του κοντά στο καλάθι.

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Στατιστικά: 9 πόντοι (3/4 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 3/3 βολές), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 14:31 (10 ranking)

Πάτησε παρκέ 2:58 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου και μετά από μόλις 20 δευτερόλεπτα έκανε το πρώτο του φάουλ. Έβαλε τους πρώτους του πόντους από όμορφη ασίστ του Καλάθη και άψογο τελείωμα, έπαιξε 6:26 μέχρι το ημίχρονο και έδωσε λύσεις. Στο 36' έβαλε ένα παλικαρίσιο γκολ-φάουλ για το 85-68, όμως στην επόμενη φάση κόπηκε σε προσπάθεια για τρίποντο από τον Γιάνκοβιτς. Βοήθησε στο σκοράρισμα, μένει να δούμε πως θα χωρέσουν όλοι μαζί στην περιφέρεια όταν γυρίσει και ο Ντένμον. Αυτή ήταν πάντως καλή εμφάνιση για παίκτη που γύρισε από τραυματισμό.

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ (starter)

Στατιστικά: 3 πόντοι (1/5 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 1/2 βολές), 4 ριμπάουντ σε 12:11 (1 ranking).

Η στατιστική του δεν έγραψε κάτι στο πρώτο πεντάλεπτο, όμως ο Αμερικανός έδωσε πολλές μάχες στο πίσω μέρος του γηπέδου και τις κέρδισε, ακόμη και αν έπρεπε να κυνηγήσει τον Φελντέιν στην περιφέρεια. Έβαλε τους πρώτους του πόντους στο έκτο λεπτό μετά από ασίστ του Καλάθη για το 19-4, όμως μία σύγκρουση με τον Ντίλαν Ένις του δημιούργησε πόνους στον αυχένα που τον κράτησαν αρκετή ώρα στον πάγκο. Στο ημίχρονο είχε 3 πόντους με 1/6 σουτ, στην έναρξη της τρίτης περιόδου δεν βρισκόταν στο παρκέ και τελικά είδε όλο το δεύτερο μέρος από τον πάγκο .

15. ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

Στατιστικά: 3 πόντοι (1/2 δίποντα, 1/2 βολές), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 9:50 (3 ranking)

Άλλαξε τον Γκιστ 2:35 πριν το φινάλε της πρώτης περιόδου και σε 52 δευτερόλεπτα πρόλαβε να κάνει δύο φάουλ για να γυρίσει στον πάγκο, πριν καν προλάβει να ιδρώσει. Γύρισε στο 16' και έβαλε το πρώτο του καλάθι για το 47-38 του ημιχρόνου, έπαιξε λίγο στο δεύτερο μέρος και τελικά αποβλήθηκε με πέντε φάουλ σε κάτι λιγότερο από δέκα λεπτά συμμετοχής.

19. ΛΟΥΚΑΣ ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ

Στατιστικά: 4 πόντοι (1/2 δίποντα, 2/2 βολές), 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 λάθος σε 15:25 (12 ranking)

Ένα πεντάλεπτο πήρε στο πρώτο μέρος, για να σκοράρει ένα δίποντο (έπρεπε να κερδίσει και φάουλ) και να δώσει μία ασίστ. Αν και βρήκε αρκετό χρόνο στο φινάλε, με το ματς να έχει κριθεί και τον Καλάθη να ξεκουράζεται εν όψει Τελ Αβίβ, δεν πήρε προσπάθειες, δημιούργησε όμως καλές φάσεις και ήταν θετικός. Και κάτι παραπάνω.

22. ΚΕΝΙ ΓΚΕΙΜΠΡΙΕΛ

Στατιστικά: 2 πόντοι (1/1 δίποντο, 0/1 τρίποντο), 1 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο σε 13:17 (2 ranking)

Πρωταγωνίστησε σε ένα περίεργο συμβάν στο 11ο λεπτό της αναμέτρησης, όμως λίγο μετά τελείωσε μια εξαιρετική συνεργασία με ένα φοβερό άλεϊ-ουπ κάρφωμα . Ήταν το μοναδικό του καλάθι στον αγώνα, σε μία πολύ μέτρια γι' αυτόν βραδιά, αν όχι κακή.

24. ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ

Στατιστικά: 5 πόντοι (1/1 δίποντο, 1/1 τρίποντο) σε 8:49 (3 ranking)

Ήρθε από τον πάγκο για να σκοράρει ένα λέι-απ σε 6:32 στο πρώτο μέρος και τίποτα περισσότερο. Φανερά εκτός ρυθμού, πήρε την δεύτερη προσπάθειά του στα τέλη του αγώνα για να βάλει τρίποντο και να γράψει θετική αξιολόγηση.

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (starter)

Στατιστικά: 17 πόντοι (7/8 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 3/4 βολές0, 5 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 6 κλεψίματα, 4 λάθη σε 24:35 (34 ranking)

Έπαιξε εξαιρετική άμυνα στον Νταβίντοβατς στην πρώτη φάση του αγώνα και συνέχισε με δίποντο και φάουλ απέναντι στον Ρότσεστι για το 3-0. Στο τρίτο λεπτό κέρδισε αντιαθλητικό, έβαλε 2/2 βολές για το 9-2 και έφθειρε τον Ρότσεστι που πήγε στον πάγκο φορτωμένος με φάουλ από νωρίς. Στο 5' έκανε λάθος στην επαναφορά, στο επόμενο λεπτό έκλεψε τη μπάλα και στο 8' σκόραρε για το 21-9. Έπαιξε όλο το δεκάλεπτο, έδωσε τρεις τελικές πάσες, έκανε όμως και τρία λάθη με τον φετινό μέσο όρο του να είναι μόλις 2.1 ανά 29 λεπτά! Στο ημίχρονο είχε ήδη 9 πόντους, 2 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 4 κλεψίματα, με 20 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, στην έναρξη της τρίτης περιόδου σκόραρε δίποντο για το 49-38 και νέο καλάθι για το 53-40 που κράτησε τους Σέρβους σε απόσταση ασφαλείας. Έκλεψε για πέμπτη φορά (ισοφάριση ρεκόρ καριέρας) και σκόραρε στον αιφνιδιασμό για το 57-40. Γέμιζε την στατιστική του με ασύλληπτο τρόπο για παίκτη EuroLeague, έκανε ρεκόρ καριέρας στα κλεψίματα και αν χρειαζόταν να παίξει ακόμη περισσότερο θα πήγαινε για ιστορική εμφάνιση. Σε τρομερή κατάσταση ο MVP της φετινής EuroLeague.

43. ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ (starter)

Στατιστικά: 5 πόντοι (2/3 δίποντα, 1/2 βολές), 3 ριμπάουντ σε 15:58 (10 ranking)

Πήγε στο μαρκάρισμα του Ρότσεστι από το πρώτο δευτερόλεπτο, μάζεψε το πρώτο αμυντικό ριμπάουντ της ομάδας του, έβαλε και καλάθι για το 5-0 εκμεταλλευόμενος την ωραία ασίστ του Τζέιμς. Κυνήγησε 2-3 αιφνιδιασμούς του Ερυθρού Αστέρα και τους έκοψε με τρομερή αποφασιστικότητα. Βγήκε στο όγδοο λεπτό και δεν πήρε άλλη ευκαιρία μέχρι το ημίχρονο. Πενταδάτος στην έναρξη της τρίτης περιόδου, κέρδισε επιθετικό φάουλ του Λεσόρ όταν ο Ρότσεστι κατέβαζε τη μπάλα, σκόραρε με φόλοου για το 55-40 και κέρδισε και νέο επιθετικό φάουλ από τον σέντερ του Αστέρα που είχε βρει τον μπελά του. Αυτά τα παιχνίδια είναι βούτυρο στο ψωμί του Θανάση που με όπλο τον ενθουσιασμό του δεν φοβάται κανέναν.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ