EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στο ματς με τη Γαλατασαράι

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÃÁËÁÔÁÓÁÑÁÉ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / GALATASARAY - PANATHINAIKOS (Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÃÁËÁÔÁÓÁÑÁÉ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / GALATASARAY - PANATHINAIKOS (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Διπλό... ελπίδας (για μια θέση στην πρώτη τετράδα) πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός επί της Γαλατασαράι, με τον Μάικ Τζέιμς και τους Σίνγκλετον - Φελντέιν να ξεχωρίζουν

Μπορεί ο στόχος της τετράδας να μοιάζει μακρινός, δύσκολος και αρκετά... ιδανικός, όμως ο Παναθηναϊκός δεν θα σταματήσει να ονειρεύεται. Η νίκη του στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στη Γαλατασαράι ( 84-79 ) ήταν η 12η σε 21 αγώνες της EuroLeague 2016-2017, αλλά και αυτή που τον κράτησε δυο παιχνίδια μακριά από τις θέσεις που δίνουν το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Ο Τσάβι Πασκουάλ στηρίχθηκε ξανά σε ένα πολύ συγκεκριμένο rotation, με τους Τζέιμς - Σίνγκλετον - Φελντέιν να ξεχωρίζουν και τον Νικ Καλάθη να κάνει πολύ καλό δεύτερο μέρος για να ξεφύγει από τη μετριότητα και τις αρνητικές εμφανίσεις των τελευταίων εβδομάδων. Το EuroLeaue Greece σχολιάζει την εμφάνιση των 12 παικτών που χρησιμοποιήθηκαν στο "Αμπντί Ιπεκτσί".

0. ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ (15 πόντοι, 4/10 σουτ, 5 ριμπάουντ σε 27 λεπτά)

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÃÁËÁÔÁÓÁÑÁÉ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / GALATASARAY - PANATHINAIKOS (Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÃÁËÁÔÁÓÁÑÁÉ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / GALATASARAY - PANATHINAIKOS (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Πάτησε παρκέ στο έκτο λεπτό, παίρνοντας τη θέση του Μπουρούση. Άργησε πολύ να πάρει μπροστά, έχασε δυο βολές, αλλά σε εκείνο το σημείο... τσαντίστηκε και έβαλε τρίποντο για το 31-24, πριν βάλει δεύτερο για το προσπέρασμα (31-32) στο 16' και καρφώσει στην επόμενη φάση για το 31-34. Στο ημίχρονο είχε ήδη 10 πόντους. Γύρισε στο ματς στο 28' και έβαλε κατευθείαν τρίποντο από τη γωνία, συνέχισε με 2/2 βολές για το 66-75 και στο φινάλε του αγώνα ήταν ξανά από τους κορυφαίους της ομάδας του. Και μάλιστα χωρίς να πιάσει τα γνωστά του στάνταρ. Συνεπέστατος και πάντα συγκεντρωμένος.

2. ΝΤΕΜΕΤΡΙΣ ΝΙΚΟΛΣ (3 πόντοι, 0/3 δίποντα, 1/1 τρίποντο σε 9 λεπτά)

Αντικατέστησε τον κακό στο ξεκίνημα Γκάμπριελ και έβαλε γρήγορα τρίποντο για το 22-15. Δεν πρόλαβε πάντως να παίξει πολύ, καθώς ο Πασκουάλ τον έβγαλε από το ματς μετά από ένα γλίστρημά του και μια χαμένη κατοχή. Ξεκίνησε στην τρίτη περίοδο, αλλά μετά από μόλις τρία λεπτά αντικαταστάθηκε από τον Φώτση που δεν είχε αγωνιστεί στο πρώτο μέρος. Δεν τον είδαμε ξανά μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

3. ΚΕΙ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ (8 πόντοι, 3/8 σουτ, 4 ριμπάουντ σε 36 λεπτά)

Μπήκε νωρίς, μόλις στο τέταρτο λεπτό, αλλά δεν σκόραρε στην πρώτη περίοδο και έδειχνε έξω από τα νερά του. Συνέχισε να βρίσκει σίδερο και στο δεύτερο δεκάλεπτο, πριν πάρει παραμάζωμα τον Τζον Ντίμπλερ για να ισοφαρίσει (38-38) με τελείωμα κοντά στο καλάθι και σκοράρει τρίποντο στην επόμενη φάση για το 38-41. Έμεινε στο παρκέ σχεδόν σε όλο το ματς, έμεινε όμως και άποντος μέχρι να βάλει το τρίποντο για το 74-84 στο 39' που έκρινε οριστικά την έκβαση της αναμέτρησης. Έπαιξε 36 σερί λεπτά. Από τη στιγμή που πάτησε παρκέ, μέχρι το φινάλε, δεν πέρασε ούτε δευτερόλεπτο στον πάγκο.

5. ΜΑΙΚ ΤΖΕΙΜΣ (18 πόντοι, 4/4 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 4/5 βολές σε 21 λεπτά)

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÃÁËÁÔÁÓÁÑÁÉ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / GALATASARAY - PANATHINAIKOS (Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÃÁËÁÔÁÓÁÑÁÉ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / GALATASARAY - PANATHINAIKOS (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Έβαλε τρίποντο στην εκπνοή της πρώτης περιόδου για το 24-18 και ξεκίνησε τη δεύτερη με γκολ-φάουλ για το 28-21. Ήταν δυο καλάθια που κράτησαν τον Παναθηναϊκό κοντά στο σκορ. Έκανε ένα τρομερά δυνατό κάρφωμα στο 18' για το 34-36 καθώς "διάβασε" άριστα την άμυνα και βρήκε τον ελεύθερο διάδρομο. 8 πόντους με 3/3 σουτ είχε στο ημίχρονο. Στο φινάλε της τρίτης περιόδου κέρδισε φάουλ σε προσπάθεια για τρίποντο και το "εξαργύρωσε" με 3/3 βολές και ξεκίνησε την τέταρτη με εύστοχο δίποντο από τα πέντε μέτρα για το 66-70. Στο φινάλε της επόμενης επίθεσης η μπάλα έμεινε στα χέρια του κι ο Αμερικανός πέτυχε τρίποντο από τα εννέα μέτρα για το 66-73 και συνέχισε με κλέψιμο και εύκολο καλάθι στον αιφνιδιασμό για το 66-77. Έφτασε τους 18 πόντους χωρίς να έχει χάσει σουτ και ήταν μαζί με τον Φελντέιν οι κορυφαίοι της αναμέτρησης.

9. ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΤΣΗΣ (0 πόντοι σε 9 λεπτά)

Δεν έπαιξε δευτερόλεπτο στο πρώτο μέρος, επιστρατεύθηκε στο 24' για να "τιμωρήσει" ο Πασκουάλ τον Νίκολς, αλλά ο πολύπειρος φόργουορντ δεν έδωσε κάτι ούτε στην άμυνα, ούτε στην επίθεση. Όγδοο ματς στα τελευταία 11 που δεν κατάφερε να σκοράρει.

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ (2 πόντοι, 1/1 δίποντο, 4 ασίστ σε 18 λεπτά)

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÃÁËÁÔÁÓÁÑÁÉ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / GALATASARAY - PANATHINAIKOS (Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÃÁËÁÔÁÓÁÑÁÉ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / GALATASARAY - PANATHINAIKOS (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ήταν ο πρωταγωνιστής ενός σερί 8-0 του Παναθηναϊκού, καθώς έδωσε ασίστ σε τρίποντο του Γκάμπριελ πριν περάσει όλη την άμυνα της Γαλατασαράι και καρφώσει δυνατά για το 31-29. Δυο φάσεις μετά έδωσε κι άλλη ασίστ για το τρίποντο του Σίνγκλετον (31-32) και στο ημίχρονο ήταν ένας από τους κορυφαίους της ομάδας του. Κι ας είχε παίξει μόλις έξι λεπτά. Στο δεύτερο πήρε άλλα 12 χωρίς όμως να εκτελέσει σουτ. Θετικός συνολικά.

12. ΤΖΕΙΜΣ ΦΕΛΝΤΕΙΝ (βασικός, 15 πόντοι, 5/6 τρίποντα, 4 ασίστ σε 20 λεπτά)

Πήρε το πρώτο σουτ του αγώνα και το έβαλε, τρίποντο από την κορυφή. Έδωσε ωραία άλει-ουπ πάσα στον Γκάμπριελ, έψαχνε τη δημιουργία και όχι μόνο το σκορ. Έβαλε και δεύτερο τρίποντο για το 20-12, αλλά στη συνέχεια έδωσε τη σκυτάλη στον Παππά. Ξεκίνησε την τρίτη περίοδο με το τρίτο του μακρινό σουτ (είχε 3/3) και δυο φάσεις μετά έβαλε και τέταρτο! Και πέμπτο, από τα οκτώμιση μέτα! Ήταν ασταμάτητος, έμοιαζε να πετά βότσαλα στη θάλασσα. Πως να αστοχήσεις όταν πετάς βότσαλα στη θάλασσα; Εκτός πάντως από τα τρίποντα, έδωσε και τέσσερις ασίστ. Όταν βάζει τα τρίποντα, είναι υπερπολύτιμος στον Παναθηναϊκό.

15. ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ

Έπαιξε 33 δευτερόλεπτα στο τέλος του πρώτου μέρους και δεν μπορεί να κριθεί.

21. ΚΕΝΙ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ (βασικός, 5 πόντοι, 2/3 σουτ, 4 ριμπάουντ σε 17 λεπτά)

Δεν ξεκίνησε καλά, ήταν άστοχος, έδωσε και γκολ-φάουλ στον Τίμπορ Πλάις για το 20-9 στο έβδομο λεπτό. Αντικαταστάθηκε από τον Νίκολς, μα γύρισε στο 12' και είχε περισσότερη ενέργεια. Το έδειξε σε μια διαφωνία με τον Παππά, πριν πάρει την πάσα του Έλληνα γκαρντ και σκοράρει τρίποντο από την αριστερή γωνία για το 31-27. Συνολικά πάντως δεν φάνηκε ιδιαίτερα.

25. ΑΛΕΣΑΝΤΡΟ ΤΖΕΝΤΙΛΕ (βασικός, 0/1 δίποντο, 1 λάθος σε 4 λεπτά)

Πενταδάτος μετά από δυο ματς, πληγώθηκε στην άμυνα και έκανε και μια λάθος πάσα που ευτυχώς για τον Παναθηναϊκό δεν οδήγησε σε εύκολο καλάθι της Γαλατασαράι. Ήταν εκτός κλίματος, το καταλάβαινες από τη γλώσσα του σώματός του. Βγήκε μετά από μόλις τέσσερα λεπτά, δεν γύρισε μέχρι το ημίχρονο, δεν έπαιξε μέχρι το φινάλε. Σπατάλησε άλλη μία ευκαιρία και μένει να δούμε αν μπορεί πλέον να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Μέχρι στιγμής, πάντως, απογοητεύει. Στα τελευταία τέσσερα ματς έχει σκοράρει 4 πόντους με 2/10 δίποντα και 0/3 τρίποντα σε 48 λεπτά συμμετοχής.

29. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ (βασικός, 8 πόντοι, 3/10 σουτ, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα σε 18 λεπτά)

Ξεκίνησε με δυο εύστοχα δίποντα, λίγο έλειψε να βάλει και τρίποντο, όμως βγήκε στο έκτο λεπτό και δεν τον ξαναείδαμε στο πρώτο μέρος. Έπαιξε άλλα 11 λεπτά στο δεύτερο, έβαλε πίεση στην άμυνα της Γαλατασαράι, κυνήγησε τα ριμπάουντ, έφτιαξε φάσεις, έκλεψε και δυο μπάλες. Δεν ήταν η καλή βραδιά του, δεν έπιασε τα στάνταρ που μπορεί, όμως είχε πείσμα και πάλεψε παλικαρίσια.

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (βασικός, 10 πόντοι, 2/4 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 7 ασίστ σε 21 λεπτά)

Δεν ξεκίνησε καλά, έκανε ένα λάθος και είχε ένα πολύ άστοχο drive, όμως έδωσε δυο ασίστ. Στο έβδομο λεπτό αντικαταστάθηκε αναγκαστικά (τραυματίστηκε στο χέρι) από τον Μάικ Τζέιμς, έπαιξε λίγο στο δεύτερο δεκάλεπτο και στο ημίχρονο είχε ένα άστοχο δίποντο, ένα αμυντικό ριμπάουντ, 3 ασίστ και ένα λάθος. Έμοιαζε περισσότερο με ρολίστα, παρά με τον σταρ που βλέπαμε στα πρώτα 15 ματς της σεζόν. Έβαλε τους πρώτους του πόντους στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου και στο 24' σκόραρε και τρίποντο από την αριστερή γωνία για το +10 (44-54). Ένα λεπτό μετά έβαλε και δεύτερο τρίποντο για το 46-60, έστω και με λίγη τύχη. Ήταν η στιγμή που "ξεμπούκωσε", μια στιγμή που χρειαζόταν όσο ποτέ ξανά. Με το σκορ στο 72-77, έβαλε κρίσιμο lay-up για να κρατήσει τη Γαλατά σε απόσταση, αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο που μπορούσε να "καθαρίσει" το ματς, όμως στο τέλος της βραδιάς είχε κάνει καλή εμφάνιση, καλύτερη απο τις πέντε σερί κακές στη διοργάνωση.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ