EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού με τη Μπαρτσελόνα

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - BARCELONA (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - BARCELONA (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το EuroLeague Greece σχολιάζει την εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού στη νίκη επί της Μπαρτσελόνα και (φυσικά) ξεχωρίζει τον τρομερό Γιάννη Μπουρούση.

Όπως κάθε εντός έδρας ματς, έτσι και αυτό με τη Μπαρτσελόνα είχε χαρακτήρα τελικού για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ προερχόταν από κακή εμφάνιση και βαριά ήττα από την Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη, όμως ανέκαμψε, στάθηκε ξανά όρθια και με κορυφαίο τον Γιάννη Μπουρούση επικράτησε των Καταλανών ( 71-65 ) για να πανηγυρίσει την 11η νίκη της σε 19 αγώνες της EuroLeague 2016-2017. Με rotation 10 παικτών και τους Σίνγκλετον - Ρίβερς - Τζέιμς να ακολουθούν, ο Εξάστερος έμεινε στο κυνήγι μιας θέσης στην πρώτη τετράδα που θα δώσει το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της διοργάνωσης. Το EuroLeague Greece σχολιάζει την απόδοση όσων χρησιμοποίησε απόψε στο παρκέ του ΟΑΚΑ ο coach Πασκουάλ.

0. ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ (10 πόντοι, 3/3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 20 λεπτά)

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - BARCELONA (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - BARCELONA (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ταλαιπωρημένος το τελευταίο διάστημα, δεν ξεκίνησε όπως πάντα στη βασική πεντάδα του Παναθηναϊκού και πάτησε παρκέ στην έναρξη της δεύτερης περιόδου. Χρειάστηκε πέντε λεπτά μέχρι να σκοράρει (τρίποντο από την κορυφή) και λίγες φάσεις αργότερα έβαλε και δεύτερο σουτ από την περιφέρεια, με τη μπάλα να πέφτει στο διχτάκι έστω και με... περιπέτεια. Στο ημίχρονο, είχε τη δεύτερη υψηλότερη αξιολόγηση μετά τον Μπουρούση. Πέτυχε το καλάθι του αγώνα, 4:45 πριν το φινάλε, όταν με τρίποντό του έγραψε το 63-56 μέσα σε αποθέωση. Η επιστροφή του στη σύνθεση των πρασίνων, ήταν ένα από τα στοιχεία που τους βοήθησαν να πάρουν τη νίκη και να απομακρυνθούν από τους Καταλανούς. Πάντα συνεπής, πάντα θετικός.

2. ΝΤΕΜΕΤΡΙΣ ΝΙΚΟΛΣ (0 πόντοι, 0 ριμπάουντ σε έξι λεπτά)

Ένα άστοχο τρίποντο, 2 φάουλ και τίποτε άλλο σε έξι λεπτά στο πρώτο μέρος. Δεν έπαιξε δευτερόλεπτο στο δεύτερο. Συνεχίζει να απογοητεύει. Τρίτη φορά στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια που δεν κατάφερε να σκοράρει.

3. ΚΕΙ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ (13 πόντοι, 2/3 δίποντα, 3/8 τρίποντα σε 25 λεπτά)

Μπήκε στην έναρξη της δεύτερης περιόδου, έβαλε άμεσα το πρώτο του τρίποντο και πέτυχε και το δεύτερο που εκτέλεσε για το 34-25, το οποίο ολοκλήρωσε ένα σερί 12-0 για τον Παναθηναϊκό. Ήταν πολύ οικονομικός και συγκεντρωμένος, έβαλε και τρίτο τρίποντο για το 49-43 στα τέλη της τρίτης περιόδου. Άφησε πίσω του το κακό ματς με τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη και επέστρεψε στις θετικές εμφανίσεις.

5. ΜΑΙΚ ΤΖΕΙΜΣ (10 πόντοι, 4/10 σουτ, 4 ασίστ σε 29 λεπτά)

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - BARCELONA (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - BARCELONA (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Μπήκε στο έβδομο λεπτό για να "ανακατέψει" το παιχνίδι του Παναθηναϊκού, αλλά ήταν άστοχος στο πρώτο του δίποντο και στο πρώτο του (ελεύθερο) τρίποντο. Έβαλε ένα πολύ δύσκολο σουτ από τα έξι μέτρα για το 27-25, δεν ήταν εντυπωσιακός στο πρώτο μέρος, αλλά δεν ήταν και κακός. Στο 33', όταν το παιχνίδι άρχισε να "στραβώνει" επικίνδυνα, έβαλε δίποντο για το 57-54 και συνέχισε να πατάει το γκάζι. Προτιμήθηκε από τον Καλάθη και δικαίωσε τον προπονητή του.

9. ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΤΣΗΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε δευτερόλεπτο από τον Τσάβι Πασκουάλ.

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ (2 πόντοι, 1/5 σουτ, 2 ασίστ σε 19 λεπτά)

Μπήκε στο ματς στο 11' μέσα σε ΤΡΟΜΕΡΗ αποθέωση, έπαιξε 9 λεπτά στο πρώτο μέρος, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Στο 36' και με τον Φαβεράνι να πηγαίνει καταπάνω του, έκανε ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ κάρφωμα για το 65-59, στην καλύτερη στιγμή της φετινής του σεζόν. Θετικός, έπαιξε πολύ και έδειξε να κερδίζει πόντους στην εκτίμηση του προπονητή του που θα του δώσει κι άλλες ευκαιρίες. Στο χέρι του είναι αυτή τη φορά να τις αρπάξει και να καθιερωθεί στο rotation. Δείχνει σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες που περιοριζόταν σε ρόλο θεατή.

12. ΤΖΕΙΜΣ ΦΕΛΝΤΕΙΝ (βασικός, 8 πόντοι, 1/1 δίποντο, 2/4 τρίποντα σε 17 λεπτά)

Άργησε να πάρει το πρώτο του σουτ, δεν το εκβίασε και όταν εκτέλεσε (μετά από ένα "χαλασμένο" σύστημα της ομάδας του) έβαλε τρίποντο ψυχολογίας. Έπαιξε επτά λεπτά στην πρώτη περίοδο, ούτε δευτερόλεπτο στη δεύτερη, άλλα δέκα στο δεύτερο μέρος, ήταν θετικός, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να ξεχωρίσει. Ο Παππάς αρχίζει να τον απειλεί όλο και περισσότερο και ο Δομινικανός έχει πλέον έντονο συναγωνισμό στη θέση του.

15. ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε δευτερόλεπτο από τον Τσάβι Πασκουάλ.

21. ΚΕΝΙ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ (βασικός, 7 πόντοι, 3/4 σουτ, 3 ριμπάουντ, σε 21 λεπτά)

Ξεκίνησε δυναμικά, έβαλε το πρώτο του τρίποντο (από τη δεξιά γωνία) για το 6-2, έκανε και ένα εντυπωσιακό μπλοκ στον Ντόλμαν. "Εβγαλε" ολόκληρο το δεκάλεπτο, βοήθησε στα ριμπάουντ, μα δεν πήρε άλλο σουτ. Έπαιξε αρκετά, πήρε χρόνο από τον Νίκολς που έχει ουσιαστικά βγει από το rotation και ήταν θετικός χωρίς να κάνει κάτι εντυπωσιακό.

25. ΑΛΕΣΑΝΤΡΟ ΤΖΕΝΤΙΛΕ (βασικός, 2 πόντοι, 1/8 σουτ, 0/2 βολές σε 21 λεπτά)

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - BARCELONA (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - BARCELONA (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Βασικός και πάλι, ξεκίνησε με ένα ανόητο φάουλ σε τρίποντο του Ναβάρο, ήταν πολύ άστοχος στο πρώτο του drive, βρήκε σίδερο και στις επόμενες δυο προσπάθειές του. Έβαλε τους πρώτους του πόντους στο 9' μετά από ασίστ του Μπουρούση στην καρδιά της ρακέτας, έπαιξε όλο το δεκάλεπτο και δεν πάτησε παρκέ στο δεύτερο. Ξεκίνησε το τρίτο, έκανε κάκιστα σουτ και μετά από πέντε λεπτά πήγε στον πάγκο. Δεν επέστρεψε ποτέ. Ο Ιταλός είναι σε κακό φεγγάρι και σε τρεις αγώνες στη EuroLeague με την πράσινη φανέλα (εκτός από εκείνο με την Εφές) έχει 4 πόντους με 2/15 προσπάθειες σε 40 λεπτά συμμετοχής. Το χειρότερο απ' όλα είναι ότι δεν έχει "κολλήσει" με τους συμπαίκτες του και δεν βγάζει τσαγανό, τσαμπουκά, πάθος, εγωνισμό.

29. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ (βασικός, 14 πόντοι, 4/9 σουτ, 5/6 βολές, 11 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 μπλοκ, κανένα λάθος σε 33 λεπτά συμμετοχής)

Πενταδάτος, άνοιξε λογαριασμό με τρίποντο για το πρώτο καλάθι του Παναθηναϊκού, έπαιξε όλο το πρώτο δεκάλεπτο και ήταν μακράν του δεύτερου ο πιο πεισμωμένος "πράσινος" του παρκέ. Έμεινε στο ματς, σκόραρε και με φόλοου για το 22-18 στο 13' και πέρασε στον πάγκο για να πάρει ανάσες. Στο δεύτερο μέρος ήταν το ίδιο επιθετικός στο εμπρός μέρος, κυρίαρχος στα ριμπάουντ, έβαλε και δυο κρίσιμες βολές για το 69-63 στο 37' του ματς. Τελείωσε το ματς με 31 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, στην καλύτερη φετινή του (βάσει αριθμών) εμφάνιση στη διοργάνωση. Δεν είχε πάρει ποτέ περισσότερα από 24 λεπτά και απέναντι στη Μπαρτσελόνα μέτρησε 33 για να κερδίσει ούτε ένα, ούτε δυο, αλλά οκτώ φάουλ από τους αντιπάλους του. Από την προ δυο εβδομάδων έντονη κριτική, βρέθηκε στο άλλο άκρο, με το κοινό των πρασίνων να τον χειροκροτεί και να τον αποθεώνει στο φινάλε της αναμέτρησης.

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (βασικός, 5 πόντοι, 1/4 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη σε 16 λεπτά)

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - BARCELONA (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - BARCELONA (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ασίστ, ριμπάουντ, δίποντο από τα πέντε μέτρα και καλό ξεκίνημα για τον Νικ που έπαιξε όλο το δεκάλεπτο χωρίς να παραμείνει το ίδιο απειλητικός. Αποχώρησε στο 12' και δεν τον είδαμε ξανά μέχρι το ημίχρονο. Επέστρεψε για την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου, έπαιξε τέσσερα λεπτά και πέρασε και πάλι στον πάγκο καθώς δεν μπορούσε να βοηθήσει ιδιαίτερα στο σκοράρισμα. Ο Πασκουάλ προτίμησε τον Τζέιμς και δεν τον χρησιμοποίησε ξανά. Ο Νικ μετρούσε 15 σερί ματς με διψήφιο αριθμό πόντων, αλλά εσχάτως έχει τέσσερις διαδοχικούς αγώνες με 4, 6, 2 και 5 πόντους, με άσχημα ποσοστά (8/34 σουτ) και άσχημη αναλογία ασίστ/λαθών (12/8) σε 85 λεπτά συμμετοχής. Τράβηξε πολύ κουπί στο ξεκίνημα της σεζόν, έπαιζε σταθερά +33 λεπτά, έμεινε για καιρό μόνος στον άσο με τον τραυματισμό του Τζέιμς και τώρα δείχνει να έχει "κλατάρει".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ