EUROLEAGUE

Έλληνες vs Ξένοι

Έλληνες vs Ξένοι

Το Euroleague Greece παρουσιάζει τη στατιστική σύγκριση όσων προσφέρουν στο παρκέ οι Έλληνες και οι ξένοι παίκτες του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε με θετικό πρόσημο τον α' γύρο του Top 16, μιας και πήρε πέντε νίκες σε εφτά αναμετρήσεις. Πλέον, η προσοχή στρέφεται στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (26/2, 21:45), εκεί όπου θα κυνηγήσει το δεύτερο "διπλό" για να εδραιωθεί στη δεύτερη θέση του πέμπτου ομίλου και να κάνει ακόμα ένα βήμα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης.

Πριν από αυτό όμως, το Euroleague Greece παρουσιάζει τη στατιστική απεικόνιση του "τριφυλλιού" στα πρώτα εφτά παιχνίδια του Top 16. Η αρχή έγινε με τα highs & lows και η συνέχεια αφορά τη δράση των Ελλήνων και των ξένων του "πράσινου" ρόστερ.

Όπως μπορείτε να δείτε στις "πίτες" που ακολουθούν, δεν υπάρχει μεγάλη απόκλιση στην προσφορά σε διάφορες στατιστικές κατηγορίες. Όσον αφορά την επίθεση, οι ξένοι είναι αυτοί που έχουν τη μερίδα του λέοντος (με 58% προσφοράς επί του συνόλου των πόντων), ενώ υπερτερούν σε ποσοστά σε δίποντα και τρίποντα. Αντίθετα, υστερούν των Ελλήνων στις ελεύθερες βολές.

Από εκεί και πέρα, το "γαλανόλευκο" χρώμα είναι αυτό που έχει το "πάνω χέρι" στη δημιουργία, την ώρα που ο Δημήτρης Διαμαντίδης έχει περίπου τόσες ασίστ όσες συνολικά όλοι οι ξένοι (43 έναντι 52). Τέλος, οι ξένοι υπερτερούν ελαφρώς στα ριμπάουντ και την αξιολόγηση, ενώ έχουν υπερτετραπλάσιες τάπες έναντι των Ελλήνων.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ