EUROLEAGUE

Χάκετ: "Σας ευχαριστώ για αυτό που έζησα"

Χάκετ: "Σας ευχαριστώ για αυτό που έζησα"

Ο Ντάνιελ Χάκετ ευχαριστεί τον κόσμο του Ολυμπιακού για την ατμόσφαιρα που δημιούργησε στο ΣΕΦ και δηλώνει ευλογημένος για την βραδιά που έζησε με τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα.

Πριν λίγες μέρες, στο Euroleague Greece και στο Sport24.gr, σας καταγράψαμε τους λόγους που ο Ντάνιελ Χάκετ αρχίζει να... ξορκίζει το φάντασμα του Έισι Λο . Ο Ιταλοαμερικανός γκαρντ έχει ανεβάσει την απόδοση του, έχει καταλάβει τον ρόλο του στην ομάδα και συνεισφέρει σε άμυνα, δημιουργία και επίθεση, ενώ πλέον μπορεί και αλλάζει τον ρυθμό όταν έρχεται από τον πάγκο της ομάδας. Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ντάνιελ Χάκετ μας μίλησε στο Euroleague Greece και στο Sport24.gr, αναλύοντας μας τη νίκη των ερυθρολεύκων στην πρεμιέρα του TOP-16, ενώ εξήρε και τον φίλαθλο κόσμο που έδωσε το "παρών" στο ΣΕΦ.

"Θέλαμε να τους δείξουμε το πόσο καλή άμυνα μπορούμε να παίξουμε"

Ο Ολυμπιακός όχι μόνο νίκησε την Μπαρτσελόνα, αλλά πραγματοποίησε και μία εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στους Καταλανούς, ξεκινώντας με το... δεξί τις υποχρεώσεις του στο TOP-16. O Ντάνιελ Χάκετ, μιλώντας στο Euroleague Greece, μας είπε τα εξής: " "Θέλαμε με το που μπούμε στο ματς να βγάλουμε μπόλικη ενέργεια και να παρουσιαστούμε σκληροί στην άμυνα. Να είμαστε κινητικοί και κυρίως να παίξουμε πάρα πολύ καλή άμυνα. Θέλαμε να τους δείξουμε το πόσο καλή άμυνα μπορούμε να παίξουμε και το κάναμε πράξη, τόσο ομαδικά, όσο και ατομικά ο καθένας μας. Η Μπαρτσελόνα έχει μέσο όρο στην επίθεση λίγο πιο πάνω από τους 80 πόντους στην Euroleague, ενώ στην Ισπανία νίκησε μέσα στην Μαδρίτη την Ρεάλ βάζοντας 90 πόντους (91-84). Εμείς, όμως, καταφέραμε και την κρατήσαμε σε χαμηλό σκορ, μόλις στους 62 πόντους και αυτό από μόνο του δείχνει το πόσο εξαιρετικά λειτουργήσαμε σαν σύνολο στα αμυντικά μας καθήκοντα.

Τους πιέσαμε πάνω στην μπάλα, δώσαμε μάχες μέσα στην ρακέτα και τους κάναμε την ζωή... δύσκολη. Σε καμία περίπτωση δεν θέλαμε να κυκλοφορήσουν γρήγορα την μπάλα και νομίζω το καταφέραμε. Ήταν σημαντικό και το γεγονός πως τους πήραμε πολλά ριμπάουντ. Τους πήραμε και αρκετά επιθετικά, και αυτό δείχνει την επιθυμία, την θέληση και την αποφασιστικότητα που είχαμε στο ματς ώστε να το κερδίσουμε. Θέλαμε πάρα πολύ τη νίκη, θέλαμε να δείξουμε το πόσο καλή ομάδα είμαστε απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο και τα καταφέραμε. Πήραμε μία δίκαιη νίκη, ήμασταν ανώτεροι και καλύτεροι".

"Συγχαρητήρια στους προπονητές για την προετοιμασία"

Ο Ιταλός διεθνής γκαρντ του Ολυμπιακού τέλειωσε το ματς με 8 πόντους (2/4τρ) και 1 ασίστ, αλλά η σπουδαία δουλειά που έκανε στην άμυνα, συν τον ρυθμό που έδινε στο παιχνίδι προερχόμενος από τον πάγκο, είναι πράγματα που δεν αποτυπώνονται στην στατιστική. Στις δηλώσεις του, μιλώντας στο Euroleague Greece και στο Sport24.gr, στάθηκε και στην καλή προετοιμασία που έκανε το προπονητικό-τιμ των ερυθρολεύκων για το ματς κόντρα στους Καταλανούς: "Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους συμπαίκτες μου για την πολύ καλή ομαδική δουλειά που κάναμε. Ήμασταν ενωμένοι και προσηλωμένοι στο πλάνο μας. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στο προπονητικό-τιμ γιατί μας προετοίμασαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και παρουσιαστήκαμε απόλυτα έτοιμοι κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Ήμασταν άριστα διαβασμένοι. Κάναμε στην άμυνα ό,τι ακριβώς ζήτησε από εμάς ο προπονητής μας. Η καλή δουλειά μας φάνηκε μέσα στο γήπεδο. Στην άμυνα τους πιέσαμε και τους ζορίσαμε περισσότερο σε σχέση με την αντίσταση που είχαν στην Μαδρίτη και τους βγάλαμε εκτός παιχνιδιού. Ήταν ένας από τους στόχους μας στο ματς και το καταφέραμε".

"Αισθάνομαι ευλογημένος γι' αυτό που έζησα στο ΣΕΦ"

Ο Ντάνιελ Χάκετ αγωνίστηκε για πρώτη φορά ως παίκτης του Ολυμπιακού σε ένα κατάμεστο ΣΕΦ και δήλωσε εντυπωσιασμένος για την ατμόσφαιρα που έζησε φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα: "Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους του Ολυμπιακού που ήρθαν στο γήπεδο μας και μας στήριξαν. Η βοήθεια τους ήταν τεράστια. Η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν ήταν εντυπωσιακή και μας έδωσαν καλή ψυχολογία. Μας έδωσαν τεράστια ώθηση στην άμυνα ώστε να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο, αλλά και αυτοπεποίθηση στην επίθεση. Όταν παίρναμε διαφορά στο σκορ ήταν απίστευτο αυτό που συνέβαινε στις κερκίδες, ενώ δημιουργούσαν και μία εκκωφαντική ατμόσφαιρα όταν παίζαμε άμυνα για να πιέσουν τον αντίπαλο. Ήταν καταπληκτικοί.

Κάποιες στιγμές τους κοιτούσα που τραγουδούσαν, που φώναζαν και μας υποστήριζαν με πάθος και ήμουν εντυπωσιασμένος. Έχω παίξει σαν αντίπαλος σαν αυτό το γήπεδο και θυμάμαι το κλίμα, το πόσο "καυτή" ατμόσφαιρα μπορούν να δημιουργήσουν. Ήταν όμως η πρώτη μου φορά φέτος που έπαιξα μπάσκετ μπροστά σε ένα γεμάτο ΣΕΦ φορώντας την φανέλα του Ολυμπιακού και νιώθω ευλογημένος και περήφανος γι' αυτό που έζησα. Ειλικρινά, θέλω να τους ευχαριστήσω για αυτό που έζησα στο ΣΕΦ σαν παίκτης του Ολυμπιακού. Ήταν κάτι που το ευχαριστήθηκα. Εύχομαι να συνεχίσουν να μας στηρίζουν και να παίζουμε όλο και πιο συχνά σε γεμάτες εξέδρες. Μας δίνετε δύναμη, σας θέλουμε δίπλα μας".

"Η νίκη επί της Μπαρτσελόνα μας δίνει αυτοπεποίθηση"

Όσο για την συνέχεια του Ολυμπιακού, αλλά και για το αν οι Πειραιώτες μπορούν να τερματίσουν στις πρώτες θέσεις του TOP-16, ο Ντάνιελ Χάκετ μας είπε τα εξής: "Σίγουρα η νίκη επί της Μπαρτσελόνα, αλλά και η καλή εμφάνιση που κάναμε, μας δίνει καλή ψυχολογία και αυτοπεποίθηση για την συνέχεια του TOP-16. Γενικότερα, κάναμε αξιόλογες εμφανίσεις και στην πρώτη φάση των ομίλων. Κύριο όπλο μας σε όλα αυτά τα παιχνίδια ήταν και είναι η πολύ καλή άμυνα και αυτό θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε. Από την άμυνα βρίσκουμε ρυθμό στην επίθεση και όταν λειτουργούμε σωστά στα ανασταλτικά μας καθήκοντα ξέρουμε πως το παιχνίδι είναι στα μέτρα μας ώστε να το κερδίσουμε.

Η νίκη επί της Μπαρτσελόνα είναι σημαντική, γιατί κερδίσαμε έναν σπουδαίο και ισχυρό αντίπαλο, συν το γεγονός πως ξεκινήσαμε με θετικό αποτέλεσμα στο TOP-16, κάτι που το θέλαμε. Όμως, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται απλά για το πρώτο παιχνίδι σε ένα μίνι πρωτάθλημα 14 αγωνιστικών. Έχουμε μπροστά μας πάρα πολύ δρόμο να διανύσουμε. Ούτε πήραμε την πρόκριση, ούτε φτάσαμε κοντά στην πρόκριση. Το ΤΟP-16 έχει διάρκεια σχεδόν 3 μήνες. Ήταν απλά ένα ματς από τα 14 που θα δώσουμε στον όμιλο.

Πρώτος μας στόχος είναι να προκριθούμε στα playoffs και μετά θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να τερματίσουμε σε μια εκ των δύο πρώτων θέσεων στο γκρουπ ώστε να παίξουμε στα προημιτελικά με πλεονέκτημα έδρας. Βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Αυτό είναι κανόνας μας. Το μυαλό μου τώρα είναι μόνο στο επόμενο ματς κόντρα στον Απόλλων Πατρών. Δεν βιαζόμαστε, δεν κοιτάμε πιο μπροστά απ' όσο πρέπει. Προχωράμε βήμα-βήμα, αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Είμαστε σε έναν δύσκολο όμιλο, έχουμε ισχυρούς αντιπάλους, τους σεβόμαστε όλους, αλλά δεν φοβόμαστε κανέναν. Έχουμε πίστη στην ομάδα μας και στις δυνατότητες μας. Έχουμε ακόμη περιθώρια βελτίωσης σε άμυνα και επίθεση. Την υγειά μας να έχουμε και μακριά από τραυματισμούς, γιατί μας ταλαιπώρησαν. Αυτό εύχομαι για τη νέα χρονιά".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ