EUROLEAGUE

Χάκετ: "Ο Σπανούλης έκανε πάλι αυτό που έπρεπε"

Χάκετ: "Ο Σπανούλης έκανε πάλι αυτό που έπρεπε"

Ο Ντάνιελ Χάκετ μίλησε στο EuroLeague Greece λίγο μετά την καλύτερη φετινή του βραδιά στη διοργάνωση, που συνδυάστηκε με το "διπλό" επί του Παναθηναϊκού, για να αποθεώσει -ποιον άλλον;- τον Βασίλη Σπανούλη!

Για πρώτη φορά φέτος στην EuroLeague, ο Ντάνιελ Χάκετ έμεινε στο παρκέ τόσο πολύ (20'18''). Αφενός γιατί ο Βαγγέλης Μάντζαρης δεν ήταν καλός στην εκκίνηση του αγώνα, αφετέρου επειδή ο ίδιος βρήκε γρήγορα ρυθμό, χάρη στους εφτά διαδοχικούς πόντους που πέτυχε στο ξεκίνημα του β' δεκαλέπτου.

Σε εκείνο το σημείο άλλωστε, ο Ολυμπιακός "έχτισε" την πρώτη του διαφορά στο παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό Superfoods. Μια διαφορά που διαφύλαξε μέχρι τα μισά της γ' περιόδου, πριν έρθει η "πράσινη" αντεπίθεση. Όπως και να έχει, κι αφήνοντας κατά μέρος τους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη που "μίλησαν" στο τέλος, ο Ντάνιελ Χάκετ ήταν το τρίτο κομμάτι του παζλ που χρειαζόταν ο Ολυμπιακός για να φύγει νικητής από το ΟΑΚΑ . Για τρίτη διαδοχική φορά.

Δεδομένου μάλιστα ότι έζησε από κοντά τα δύο περσινά "breaks" στο ΟΑΚΑ, δεν θα μπορούσε παρά να μην συγκρίνει το φινάλε των δύο τελικών με το παιχνίδι που διεξήχθη το βράδυ της Παρασκευής (18/11) για την EuroLeague. Γι αυτό οι πρώτες κουβέντες που είπε στο EuroLeague Greece αφορούσαν στον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος " έκανε μεγάλες φάσεις στη διάρκεια του αγώνα, όπως κι ο Γιώργος (Πρίντεζης) έβαλε μερικά πολύ σημαντικά καλάθια που μας κράτησαν σε επαφή με τον Παναθηναϊκό. Η τελευταία ασίστ του Βασίλη ήταν όμως κάτι εντυπωσιακό, κάτι πολύ όμορφο. Είναι μια μεγάλη ομαδική νίκη για εμάς".

Αλήθεια, στο τέλος βλέποντας τον αρχηγό του Ολυμπιακού να παίζει "ένας με έναν" τον Αντώνη Φώτση, σκέφτηκε πως θα επαναληφθεί το έργο; Πως θα επιχειρήσει σουτ τριών πόντων; " Περιμένουμε πάντα από εκείνον μια μεγάλη φάση στο τέλος των αγώνων. Μιλάμε για τον ίσως κορυφαίο παίκτη της Ευρώπης. Έκανε πάλι αυτό που έπρεπε, το σωστό, για να πάρουμε τη νίκη στο ΟΑΚΑ", σχολίασε ο Ντάνιελ Χάκετ επ αυτού πριν επισημάνει κάτι πολύ σημαντικό:

" Δεν πρέπει να κοιτάζουμε πολύ μακριά επειδή κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό, είναι μεγάλη η χρονιά. Οι ομάδες είναι φυσιολογικό να έχουν πολλά "πάνω" και πολλά "κάτω" στη διάρκεια της σεζόν. Η νίκη επί του Παναθηναϊκού μας βοηθάει να "σβήσουμε" κάπως την εκτός έδρας ήττα από τη Γαλατάσαραϊ. Μέχρις εκεί όμως".

Όσο για το γεγονός πως κάθε φορά προκύπτει κι άλλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του, εξήγησε πως " έχουμε δεκαπέντε (15) παίκτες που μπορούν να κάνουν τη δουλειά, να βοηθήσει ο ένας τον άλλον. Αν κάποιος είναι κάτω κι έχει πρόβλημα, ένας άλλος θα του δώσει το χέρι να τον σηκώσει, να τον βοηθήσει να ξεπεράσει κάποιο πρόβλημα και να είναι καλά. Είμαστε μια ομάδα, όλοι. Έτσι έχουμε "χτιστεί" κι αυτή είναι η δύναμή μας", πριν σταθεί σε κάτι που απασχόλησε την "ερυθρόλευκη" επικαιρότητα τις προηγούμενες ημέρες: την τιμωρία του Έρικ Γκριν.

" Δεν έγινε τίποτα. Είναι κομμάτι της διαδικασίας μάθησης όλο αυτό. Ο Έρικ είναι ένα παιδί σαν εμάς, ίδιος με όλους. Απλά θέλει λίγο χρόνο να συνηθίσει την κατάσταση στην Ευρώπη, να ξεφύγει λίγο από αυτά που ξέρει από το ΝΒΑ και να μάθει τα πράγματα εδώ. Θέλει λίγη υπομονή, αλλά δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα", απάντησε σχετικά με αυτό πριν του ζητήσουμε να περιγράψει με δυο λόγια τη φάση που χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό: " Κάποιες φορές το απλό είναι το πιο όμορφο. Αυτό ήταν κι η πάσα του Βασίλη".

Ιδού λοιπόν το... απλό.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ