EUROLEAGUE

Βασίλης Σπανούλης: Μια νύχτα βγαλμένη από όνειρο!

Βασίλης Σπανούλης: Μια νύχτα βγαλμένη από όνειρο!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ασύλληπτα πράγματα έκανε ο Βασίλης Σπανούλης στον ΘΡΙΑΜΒΟ του Ολυμπιακού επί της Μπασκόνια. Το κείμενο που θα διαβάσετε, θα σας αφήσει με ανοιχτό το στόμα.

Στα 34 του, έχει ξεκινήσει τη σεζόν λες και είναι... 25 ετών! Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο πιο ανταγωνιστικός τύπος που κυκλοφορεί στα ευρωπαϊκά παρκέ, θέλει κι άλλους τίτλους, θέλει να παραμείνει στην κορυφή, θέλει να γράψει κι άλλα κεφάλαια στο τεράστιο βιβλίο με τα "παράσημα" της καριέρας του. Αυτά που έκανε, όμως, απέναντι στη Μπασκόνια ο αρχηγός του Ολυμπιακού, ήταν βγαλμένα από σενάριο της καλύτερης μπασκετικής ταινίας.

Έχουμε και λέμε:

* Έσπασε το ατομικό του ρεκόρ στις ασίστ. Δεν είχε δώσει ποτέ πάνω από 10. Απόψε μοίρασε 15 πριν καν βγει η τρίτη περίοδος. Αποσύρθηκε για να ξεκουραστεί και τελικά έμεινε σε αυτόν τον "μαγικό" αριθμό που αποτελεί και την τρίτη καλύτερη περίοδο στην ιστορία της διοργάνωσης πίσω από τις 19 του Στέφαν Γιόβιτς και τις 17 του Μάρκους Γουίλιαμς.

* Ανέβηκε στη δεύτερη θέση της λίστας με τους κορυφαίους πασέρ! Άφησε πίσω του τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ Θοδωρή Παπαλουκά και πλέον κυνηγά τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Το γεγονός ότι τρεις Έλληνες βρίσκονται στις τρεις πρώτες θέσεις των κορυφαίων δημιουργών στην ιστορία μιας τόσο σπουδαίας διοργάνωσης, κάτι δείχνει...

* Ξεπέρασε την κορυφαία επίδοση στην καριέρα του Δημήτρη Διαμαντίδη, που είχε μοιράσει 11 τελικές πάσες το 2014 σε αγώνα του Παναθηναϊκού με την Αρμάνι Μιλάνο.

* Ξεπέρασε την κορυφαία επίδοση στην καριέρα του Θοδωρή Παπαλουκά, που είχε μοιράσει 14 τελικές πάσες σε εκτός έδρας αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Ορλεάν.

Και αν όλα αυτά τα εκπληκτικά στοιχεία του 34χρονου σούπερ σταρ του Πρωταθλητή Ελλάδας δεν σας κάνουν και τόση εντύπωση, δείτε και αυτό:

Οι τελικές του πάσες στην πρώτη περίοδο:

1η ασίστ: Παπανικολάου βολή

2η ασίστ: Μάντζαρης τρίποντο

3η ασίστ: Μπιρτς δίποντο

4η ασίστ: Παπανικολάου δίποντο

5η ασίστ: Παπανικολάου δίποντο

6η ασίστ: Παπανικολάου τρίποντο

7η ασίστ: Μάντζαρης τρίποντο

Η τελική του πάσα στη δεύτερη περίοδο:

8η ασίστ: Λοτζέσκι τρίποντο

Η τελικές του πάσες στην τρίτη περίοδο:

9η ασίστ: Μάντζαρης τρίποντο

10η ασίστ: Μπιρτς δίποντο

11η ασίστ: Παπαπέτρου τρίποντο

12η ασίστ: Μάντζαρης τρίποντο

13η ασίστ: Μάντζαρης τρίποντο

14η ασίστ: Γιανγκ δίποντο

15η ασίστ: Γιανγκ βολή

Και οι πόντοι που έβαλαν οι παίκτες του Ολυμπιακού από ασίστ του Σπανούλη

Μάντζαρης 15, Παπανικολάου 8, Μπιρτς 4, Γιανγκ 3, Παπαπέτρου 3, Λοτζέσκι 3.

Κι αν πιστέψατε πως ο "Kill Bill" μεγάλωσε, γέρασε, δεν αντέχει το κορμί του να τον κρατήσει στην ελίτ της Ευρώπης, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσετε μετά την αποψινή του εμφάνιση. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού παίζει σπουδαίο μπάσκετ, έχει βρει μονάδες που του κάνουν τη ζωή πιο εύκολη και το εντυπωσιακό είναι πως όλα αυτά τα έκανε δίχως να δώσει ασίστ στον Γκριν, τον παίκτη που θα τον απελευθερώσει ακόμη περισσότερο.

Kill Bill: Ξεχωριστό σχέδιο για έναν ξεχωριστό παίκτη

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ