EUROLEAGUE

Τραυματίστηκε ο Χάντερ και χάνει Νίζνι

Κάκωση δεξιού ισχίου υπέστη ο Χάντερ, ο οποίος τέθηκε νοκ-άουτ από την αναμέτρηση με Νίζνι. Θα φανεί αν θα προλάβει τα ματς στα playoffs. Επιστρέφει ο Πέτγουεϊ, ελάχιστες πιθανότητες να παίξει ο Σπανούλης που πάει για τα προημιτελικά.

Όχι, δεν είναι κακόγουστο αστείο, ούτε πλάκα, είναι γεγονός! Η λαίλαπα των τραυματισμών στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού συνεχίζεται. Νέο θύμα της ο Οθέλο Χάντερ!

Ο Αμερικανός σέντερ χτύπησε κατά την διάρκεια της προπόνησης της Μεγάλης Δευτέρας (6/4) στο ΣΕΦ, αισθάνθηκε έντονους πόνους στο πόδι του και την Μεγάλη Τρίτη (7/4) πήγε για εξετάσεις όπου και διαπιστώθηκε από τα αποτελέσματα της μαγνητικής ότι υπέστη κάκωση δεξιού ισχίου. Ο Οθέλο Χάντερ χάνει οριστικά το ματς της Παρασκευής (10/4, 18:00) κόντρα στη Νίζνι στον Πειραιά και στην πορεία θα φανεί το αν θα καταφέρει να δώσει το "παρών" στα προημιτελικά της Euroleague.

Ο Ολυμπιακός την Μεγάλη Τρίτη (7/4) συνέχισε την προετοιμασία του για την τελευταία αγωνιστική του TOP-16 της Euroleague, έχοντας να αντιμετωπίσει την Μεγάλη Παρασκευή (10/4, 18:00, NEΡΙΤ) στο ΣΕΦ τη Νίζνι Νόβγκοροντ. Το παιχνίδι είναι αδιάφορο βαθμολογικά για τις δύο ομάδες, καθώς οι Πειραιώτες περνούν στα προημιτελικά οριστικά ως τρίτοι και με μειονέκτημα έδρας (αναμένοντας το αν θα παίξουν με Μπαρτσελόνα ή Ρεάλ Μαδρίτης), ενώ ο ρωσικός σύλλογος έχει αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Αν πάντως οι ερυθρόλευκοι κερδίσουν στο ΣΕΦ τη Νίζνι, για πρώτη φορά στα χρονικά του TOP-16 (με τους δύο ομίλους και τις οκτώ ομάδες στον καθένα που ισχύει από τη σεζόν 2012/2013), θα τερματίσουν στο γκρουπ με τις περισσότερες νίκες που έχουν σημειώσει πότε σε αυτή την φάση, δηλαδή με 10 νίκες και 4 ήττες, καθώς πέρσι (2013-2014) είχαν ρεκόρ 8-6 και πρόπερσι (2012-13) 9-5.

Επιστρέφει στη δωδεκάδα ο Πέτγουεϊ

Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ συμμετείχε για δεύτερη μέρα κανονικά στη προπόνηση της ομάδας, βγάζοντας ολόκληρο το πρόγραμμα, δίχως να αισθανθεί ενοχλήσεις στον ώμο του (είχε υποστεί εξάρθρωση). Ο Αμερικανός πάουερ-φόργουορντ, ο οποίος είχε τραυματιστεί στις 27 Φεβρουαρίου (στο εντός έδρας ματς με Μάλαγα), ύστερα από κάτι παραπάνω από ένα μήνα αγωνιστικής αποχής, αναμένεται να επιστρέψει στη δωδεκάδα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι κόντρα στη Νίζνι, έχοντας και ως στόχο σιγά-σιγά να βρει και πάλι ρυθμό στο παιχνίδι του. Η απουσία του κόστισε στους Πειραιώτες, ειδικά στον τομέα των ριμπάουντ. Απουσίασε περισσότερο απ' ότι αναμενόταν, καθώς ζητούμενο ήταν να επιστρέψει 100% υγιής και να παρουσιαστεί απόλυτα έτοιμος στα playoffs της Euroleague, όπως και θα συμβεί.

Λίγες οι πιθανότητες να παίξει με Νίζνι, πάει για τα προημιτελικά ο Σπανούλης

Ο Βασίλης Σπανούλης, για ακόμη μία μέρα, ακολούθησε μέρος του προγράμματος μαζί με τους συμπαίκτες του και δεν προπονήθηκε κανονικά μαζί με την υπόλοιπη ομάδα. Δεν συμμετείχε και πάλι στο κομμάτι των επαφών. Υπάρχει η διάθεση, τόσο από τον αρχηγό, όσο και από το προπονητικό-τιμ, να ενεργοποιηθεί και πάλι αγωνιστικά στο παιχνίδι κόντρα στη Νίζνι στο ΣΕΦ, αλλά η λογική λέει πως θα ήταν προτιμότερο να ξεκουραστεί ακόμη περισσότερο, συνεχίζοντας και το ατομικό του πρόγραμμα αποθεραπείας, αφού και το ματς με τους Ρώσους είναι αδιάφορο. Κύριος στόχος, άλλωστε, είναι να επιστρέψει 100% υγιής και έτοιμος στην κρίσιμη και σημαντική προημιτελική σειρά της διοργάνωσης, που ξεκινάει την ερχόμενη βδομάδα (Τρίτη ή Τετάρτη). Οι πιθανότητες να αγωνιστεί την Μεγάλη Παρασκευή (10/4) κόντρα στους Ρώσους στο ΣΕΦ είναι ελάχιστες.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είχε τραυματιστεί σε μία προπόνηση δύο μέρες (11/3) πριν το ματς με την Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ, χτυπώντας σε ένα σημείο πάνω από το γόνατο (μερική ρήξη έσω πλατύ στο δεξί του πόδι). Έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις, οι πόνοι έχουν μειωθεί στο ελάχιστο και αισθάνεται καλύτερα. Θεωρείται δεδομένη η επιστροφή του στην αγωνιστική δράση στα παιχνίδια των playoffs της Euroleague, αλλά το ερώτημα είναι σε τι κατάσταση θα βρίσκεται την ερχόμενη βδομάδα. Θα φανεί επηρεασμένος από την αποχή; Αυτό θα φανεί μοναχά στη πράξη.

Νέα καταγγελία από την ΚΑΕ Ολυμπιακός

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, κατέθεσε νέα καταγγελία στον πρώην πρόεδρο της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, για την παράνομη παρουσία του στον πρόσφατο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο ΟΑΚΑ, μεταξύ των πρασίνων και του Απόλλωνα Πάτρας, καθώς σύμφωνα με την ΕΦΙΠ και το ΑΣΕΑΔ (με επικυρωμένες αποφάσεις) είναι τιμωρημένος με απαγόρευση εισόδου από τους αγωνιστικούς χώρους.

Με αυτή τη νέα καταγγελία της ΚΑΕ Ολυμπιακός, συνολικά εκκρεμούν έξι καταγγελίες των ερυθρολεύκων για πράξεις ή λεγόμενα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ