EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Πιστεύω σε όλους τους παίκτες"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος υποστήριξε πως η άμυνα και ο περιορισμός του Καλάθη ήταν τα "κλειδιά" για τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού.

Κάθε λόγο να είναι χαρούμενος είχε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά την επικράτηση του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού με 77-69 στο ΣΕΦ. Ο έμπειρος τεχνικός στις δηλώσεις του στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στάθηκε στην άμυνα που έπαιξε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο, στην ενέργεια που είχαν οι παίκτες του στους οποίους πιστεύει ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια και για τον Ουότερς.

Χαρακτηριστικά δήλωσε:

"Είναι μια μεγάλη νίκη για εμάς επειδή κάθε νίκη στην Euroleague είναι σημαντική και επίσης επειδή παίξαμε κόντρα στον μεγάλο μας αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, μας δίνει καλό μομέντουμ για τη συνέχεια και σίγουρα είναι σημαντικό που κερδίσαμε σε ένα ακόμη ματς τον Παναθηναϊκό.

Ήταν ένα ταν ένα ντέρμπι από την αρχή, νομίζω ότι παίξαμε εξαιρετική άμυνα στο πρώτο δεκάλεπτο όπου δεχθήκαμε μόλις 11 πόντους, δεν συνεχίσαμε με την ίδια συγκέντρωση στο δεύτερο δεκάλεπτο όπου δεχτήκαμε 26 πόντους πήγαμε με ένα μικρό προβάδισμα στα αποδυτήρια και είπαμε με τους παίκτες να βγούμε πιο συγκεντρωμένοι στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν κλειστό το παιχνίδι και οι δυο ομάδες ήταν νευρικές αλλά ήταν σημαντικό που παρά το γεγονός ότι δεν τελειώσαμε κάποια εύκολα σουτ και κάποια λέι απ στην επίθεση αντίθετα κρατήσαμε τον Παναθηναϊκό στους 13 πόντους.

Γενικά η άμυνα μας ήταν το κλειδί για να κερδίσουμε και με την καλή μας άμυνα ελέγξαμε το παιχνίδι και μέσα από την άμυνα βρήκαμε ρυθμό στην επίθεση και πετύχαμε καλάθια στον αιφνιδιασμό αλλά και κάποια τρίποντα.

Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες. Ξέρετε ότι δεν μιλάω για τραυματισμούς αλλά είχαμε προβλήματα μετά την Πρωτοχρονιά να προπονηθούμε με όλη την ομάδα. Ευτυχώς όλοι οι παίκτες μας είναι καλύτερα και για αυτό θέλω να ευχαριστήσω το ιατρικό τιμ και τους φυσιοθεραπευτές. Πρέπει να συνεχίσουμε με ταπεινότητα και να δουλεύουμε πιο σκληρά και να προσπαθούμε ακόμα περισσότερο ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε δυνατά και για τους τρεις τίτλους που έχουμε ως στόχο.

Θα ήθελα τέλος να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήταν σήμερα υπέροχος. Κάθε στιγμή που χρειαστήκαμε ένα μικρό σπρώξιμο μας το έδωσαν. Τους θέλουμε δίπλα μας σε κάθε παιχνίδι".

Θεωρείτε ότι η ομάδα σας έχει πάρει τον αέρα του Παναθηναϊκού και πόσο βοηθάει αυτό για τη συνέχεια. Επίσης αν σας έλεγε κάποιος πριν το παιχνίδι ότι θα κερδίζατε με τους Σπανούλη, Λοτζέσκι και Πρίντεζη να έχουν 5/20 σουτ τι θα λέγατε;
"Πρώτα απ' όλα τα σερί που μετράτε εσείς εγώ δεν τα υπολογίζω, ούτε και οι παίκτες μου. Κάθε ματς είναι διαφορετικό και θέλει διαφορετική προετοιμασία. Σημαντικό είναι να ακολουθούμε το πλάνο. Σε κάθε ματς να είμαστε έτοιμοι και να παίξουμε το μπάσκετ που μπορούμε.

Όσο για το δεύτερο σκέλος της ερώτησης σας έχω πει 100άδες χιλιάδες φορές ότι υπολογίζω σε όλους τους παίκτες μου, πιστεύω σε όλους. Αυτή είναι η ομάδα του Ολυμπιακού, ένα σύνολο παικτών. Ναι έχουμε κάποιους παίκτες όπως ο Σπανούλης που είναι ο ηγέτης μας και οι Λοτζέσκι, Πρίντεζης που είναι οι στυλοβάτες μας αλλά όποιος υποτιμήσει τους υπόλοιπους έχει πρόβλημα.

Αυτό θέλαμε να χτίσουμε όσα χρόνια είμαι εγώ στην ομάδα και όχι μόνο με μένα για να μην μιλάω μόνο για τον εαυτό μου. Ένα ισχυρό σύνολο που θα παλεύει κάθε παιχνίδι και ξέρει τι θέλει. Ο Ολυμπιακός έχει παίκτες που μπορούν ανά πάσα στιγμή να βγουν μπροστά. Αυτό προσπαθώ να εμφυσήσω στην ομάδα. Πιστεύω σε όλο το υλικό και στους 16 παίκτες μαζί με τον Ντάνιελ".

Στην τέταρτη περίοδο είχατε το πλεόνασμα ενέργειας λόγω και της χρησιμοποίησης όλου του ρόστερ;
"Ναι σωστά το λέτε. Το ρόστερ που έχουμε σημαντικό στοιχείο να κερδίσουμε το παιχνίδι. Υπήρχαν δυο παίκτες του Παναθηναϊκού που έβαλαν 47 από τους 69 πόντους αλλά εμείς αντιμετωπίσαμε την ομάδα του Παναθηναϊκού συνολικά και στο τέλος όλη η ομάδα που χρησιμοποιήθηκε έπαιξε καλά και για αυτό και δεχθήκαμε μόνο 32 πόντους στο δεύτερο μέρος. Ήταν και θέμα ενέργειας. Πιστεύωε σε όλους τους παίκτες, το λέω στα παιδιά αλλά το λέω και σε εσάς. Δεν είμαι άνθρωπος που αν δεν πιστεύω κάτι το λέω".

Τι είναι σημαντικότερο να μην αφήσεις τον Καλάθη να οργανώσει ή να αφήσεις τον Τζέιμς να βάλει 24 πόντους;
"Ο Καλάθης είναι βαρόμετρο για τον Παναθηναϊκό. Είναι ο ηγέτης του καθώς οργανώνει το παιχνίδι και σκοράρει αλλά εμείς τον βγάλαμε εκτός παιχνιδιού και είναι και αυτό ένα κλειδί της νίκης μας. Ο Τζέιμς είναι πιο επιθετικογενής παίκτης και πρέπει να μελετήσουμε πως σκόραρε και να είμαστε καλύτεροι πάνω του στο μέλλον. Σίγουρα υπήρχαν πολλοί παίκτες του Παναθηναϊκού που δεν μπήκαν καν στο παιχνίδι και αυτό είναι σημαντικό".

Όταν η ομάδα πίσω στο σκορ βάλατε τον Ουότερς δείχνει και αυτό ότι ήταν ένα δείγμα εμπιστοσύνης για το τι μπορεί να προσφέρει στην ομάδα;
"Ο Ουότερς είναι ένας παίκτης που τον ήθελα στην ομάδα. Μπορεί να δώσει πολλά σε άμυνα και επίθεση και μετά από πέντε μέρες μπήκε και έπαιξε και καίρια τα 10 λεπτά που έπαιξε για να γυρίσουμε το παιχνίδι και αμυντικά αλλά και στην επίθεση που έτρεξε την ομάδα. Τα πρώτα δείγμα γραφής είναι πολύ θετικά και όσο περνάει ο καιρός θα είναι ακόμα καλύτερος και θα μάθει τον τρόπο παιχνιδιού μας. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα και το έδειξε χωρίς οι συνθήκες να είναι υπέρ του όντας ελάχιστο καιρό μαζί μας".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ