EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Να αλλάξουμε πρόσωπο"

Σφαιρόπουλος: "Να αλλάξουμε πρόσωπο"
EUROKINISSI

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος παραδέχθηκε τη δίκαιη νίκη της Ζάλγκιρις επί του Ολυμπιακού κι έδωσε το σύνθημα αντεπίθεση της ομάδας του ενόψει του τέταρτου και ίσως και τελευταίου αγώνα της προημιτελικής σειρά της EuroLeague.

Η Ζάλγκιρις... κόλλησε τον Ολυμπιακό στον τοίχο και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για την άσχημη εμφάνιση της ομάδας του, ενώ αναφέρθηκε και στο τι πρέπει να αλλάξει στο τέταρτο παιχνίδι (26/4, 20:00) της προημιτελικής σειράς της EuroLeague.

Αποστολή στο Κάουνας: Σπύρος Καβαλιεράτος

"Δεν ήμασταν όπως έπρεπε. Δενήμαστανδυνατοί κι επιθετικοί. Ξεκινήσαμε καλά στην πρώτη περίοδο και πήραμε μία μικρή διαφορά, αλλά τα επιθετικά ριμπάουντ που πήρε η Ζάλγκιρις ,την κράτησαν στο παιχνίδι και πήρε το προβάδισμα. Είχαμε ένα πολύ κακό άσχημο δεύτερο δεκάλεπτο που επηρέασε την εξέλιξη του παιχνιδιού. Δεν παίξαμε ομαδικά στην επίθεση και δεν προφυλάξαμε την ρακέτα μας. Η Ζάλγκιρις είχε 84% σε σουτ δύο πόντων στο ημίχρονο. Δεν ήταν δυνατό να έχουμε καλύτερη τύχη. Θέλαμε να αντιδράσουμε στο δεύτερο ημίχρονο και στο 26' μειώσαμε στους 7 πόντους. Εκεί χάσαμε κάποια σουτ και ο Γιανκούνας έβαλε κάποια σουτ από μέση απόσταση. Μετά ήταν δύσκολο να επανέλθουμε", είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Πρέπει να αλλάξουμε πρόσωπο. Έχουμε ακόμα μία ευκαιρία. Η Ζάλγκιρις προηγείται με 2-1 στην σειρά. Αν παίξουμε πάλι έτσι, δεν θα έχουμε καμία τύχη. Πρέπει να δείξουμε το πρόσωπο του δευτέρου αγώνα. Περιμένουμε μία αντίδραση από την Ζάλγκιρις, αλλά έχουμε την εμπειρία και την ικανότητα να κάνουμε αυτό που πρέπει, αρκεί όλοι να είναι έτοιμοι να παλέψουν".

Για τις πολλές ασίστ της Ζάλγκιρις, ανέφερε: "Έχει 23 ασίστ η Ζάλγκιρις. Είναι μεγάλο το νούμερο. Από ένα σημείο και μετά μάς έπιασε ένας πανικός. Τρέχαμε όπου να 'ναι και αφήναμε παίκτες ελεύθερους. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στο να διαβάσουμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε".

Για το οι τραυματισμοί της ομάδας του επηρέασαν και το επίπεδο της ενέργειάς της, τόνισε: " Δεν είναι θέμα ενέργειας. Είναι θέμα φόρμας. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες που παίζουν με ενέσεις. Τέσσερις παίκτες έπαιξαν με ενέσεις. Πρέπει να κάνουμε το παν για να έχουμε μεγαλύτερη συγκέντρωση σε όλους τους τομείς. Δεν γίνεται να παίξουμε πάλι έτσι".

Για το σχήμα με τα τρία γκαρντ και αν σκέφτηκε να το χρησιμοποιήσει νωρίτερα, ανέφερε: " Δεν ήθελα να το κάνω πιο νωρίς. Ο Ουλανόβας έπαιξε 25 και δεν έβαλε σουτ. Όταν μπορέσαμε να το κάνουμε, το κάναμε. Δοκιμάσαμε πολλά σχήματα. Πρέπει την Πέμπτη να τα δώσουμε όλα".

O Γιάννης Σφαιρόπουλος στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την αναμέτρηση αρχικά έδωσε "συγχαρητήρια στην Ζάλγκιρις. Έπαιξε καλύτερα σε όλο το παιχνίδι και άξιζε τη νίκη. Αρχίσαμε καλά στην πρώτη περίοδο, αλλά τα 5 επιθετικά ριμπάουντ της Ζάλγκιρις δεν μας έδωσαν όσα θα θέλαμε. Στο δεύτερο δεκάλεπτο παίξαμε πολύ άσχημα επιθετικά και αυτό επηρέασε την άμυνά μας. Η Ζάλγκιρις πήρε μία μεγάλη διαφορά. Είναι πολύ σημαντικό το σημείο που στο 26΄ μειώσαμε σε 53-46. Ο Γιανκούνας, όμως, σημείωσε συνεχόμενους πόντους και η Ζάλγκιρις πήρε και πάλι μία διψήφια διαφορά και ήταν δύσκολο να επιστρέψουμε. Η Ζάλγκιρις είναι μία νίκη μακριά από το Final Four κι εμείς την Πέμπτη έχουμε την τελευταία ευκαιρία μας", είπε αρχικά ο Έλληνας προπονητής".

Όσον αφορά το τι άλλαξε σε σχέση με το δεύτερο παιχνίδι της σειράς, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είπε: "Η Ζάλγκιρις αντέδρασε πολύ καλά. Αντιστράφηκαν οι ρόλοι σε σχέση με το δεύτερο παιχνίδι. Η Ζάλγκιρις κυριάρχησε με την επιθετικόητα της και την σκληράδα".

Ο Ολυμπιακός πέρσι απέναντι στην Εφές βρέθηκε πίσω με 2-1 και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ρωτήθηκε για το αν φέτος είναι σε πιο δύσκολη θέση: "Κάθε σεζόν είναι διαφορετική. Επικεντρωνόμαστε στο τι χρειάζεται να αλλάξουμε και στο να διορθώσουμε τα λάθη μας".

Για το υψηλό ποσοστό ευστοχίας της Ζάλγκρις στα σουτ δύο πόντων, είπε: "Είχε 72% στο τέλος του αγώνα και 84% στο ημίχρονο. Είπα στο ημίχρονο πως αν συνεχίσουμε να επιτρέπουμε τόσους πόντους, δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε κάτι".

Τέλος, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ρωτήθηκε για την κατάσταση των λαβωμένων παικτών του: "Ο Πρίντεζης έπαιξε με ένεση, το ίδιο και ο Μιλουτίνοβ. Ο Παπανικολάου και ο Στρέλνιεκς δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση. Δεν θέλω να σταθώ στους τραυματισμούς. Είμαστε στη μέση μίας σειράς αγώνων. Δεν μπορώ να πω κάτι. Έδειξαν την θέλησή τους για να αγωνιστούν. Θέλουν να παλέψουν και να ενισχύσουν την ομάδα παρότι δεν είναι στο 100%".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ