EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Η Λαμποράλ είναι ομάδα Final-Four"

Σφαιρόπουλος: "Η Λαμποράλ είναι ομάδα Final-Four"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος χαρακτήρισε την Λαμποράλ Κούτσα ομάδα επιπέδου Final-Four και θέλει από τους παίκτες να πράξουν όσα έχουν σχεδιάσει. Μάντζαρης: "Είναι δύσκολη έδρα, αλλά πάμε για τη νίκη".

Λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής Ολυμπιακού για την Βιτόρια, όπου την Πέμπτη (7/1, 21:30) θα αντιμετωπίσει την Λαμποράλ Κούτσα για την 2η αγωνιστική του TOP-16, οι Γιάννης Σφαιρόπουλος και Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησαν για την αναμέτρηση.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού αρχικά είπε τα εξής: '"Η Λαμποράλ είναι μία ομάδα επιπέδου Final-Four. Είναι αήττητη στην έδρα της, έχει έξι σερί νίκες και πρόκειται για μία εξαιρετική ομάδα που παίζει με ενέργεια σε άμυνα και επίθεση. Έχει τα γκαρντ που ελέγχουν τον ρυθμό, που τρέχουν στο γήπεδο που σκοράρουν και δημιουργούν. Έχουν έναν κορυφαίο σέντερ, τον Μπουρούση, ο οποίος είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Πάνω σε εκείνον στηρίζεται στο ποστ. Ο Μπουρούσης δεν σκοράρει μόνο, αλλά και δημιουργεί. Θα είναι δύσκολη η αποστολή μας. Τους ξέρουμε και μας ξέρουν καλά. Αυτό που εμείς θέλουμε είναι να κάνουμε στο παιχνίδι όλα αυτά που έχουμε σχεδιάσει για το ματς. Θα πρέπει να είμαστε για 40 λεπτά συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας".

Για την κακή άμυνα του Ολυμπιακού στο πρώτο ματς στην Βιτόρια, πριν λίγους μήνες: "Δεν ήταν κακή η άμυνα μας, δεν ήταν καλή, αλλά δεν ήταν κάκιστη. Δεν συμφωνώ. Η άμυνα μας βελτιώθηκε στην τελευταία περίοδο και έτσι καταφέραμε να αντιδράσουμε, στέλνοντας το ματς στην παράταση. Σίγουρα, το παιχνίδι μας ξεκινάει από την άμυνα και θέλουμε να παρουσιαστούμε καλοί στην άμυνα. Θέλουμε να είμαστε αποτελεσματικοί σε αυτό το κομμάτι. Θέλουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να περιορίσουμε το παιχνίδι τους, κρατώντας τους σε χαμηλό σκορ, όπως το πράξαμε στο ΣΕΦ".

Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός χαρακτηρίστηκε ως η πιο σκληρή ομάδα της διοργάνωσης: "Αυτό δεν λέει τίποτα για εμάς. Και δεν μας ενδιαφέρουν όλα αυτά. Δεν μας νοιάζει τι λένε για εμάς. Το μόνο που θα πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι να κάνουμε εμείς καλά το παιχνίδι μας μέσα στο γήπεδο".

Μάντζαρης: "Δύσκολη έδρα, αλλά πάμε για τη νίκη στην Βιτόρια"

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης είπε τα εξής: "Το αυριανό ματς είναι παιχνίδι ρυθμού. Το ξέρουν και το ξέρουμε. Τους αρέσει να τρέχουν, να παίζουν γρήγορα και αυτό εμείς θα πρέπει να το περιορίσουμε. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να τρέξουν όσο θέλουν. Κατά τη γνώμη μου αυτό είναι το κλειδί.

Πρόκειται για ένα σημαντικό ματς για εμάς. Θέλουμε τη νίκη σε αυτό το παιχνίδι. Θα έχουμε δύσκολο έργο, γιατί θα αγωνιστούμε κόντρα σε μία καλή ομάδα και σε μία δύσκολη έδρα. Δημιουργούν μία "καυτή" ατμόσφαιρα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα αρκετές ομάδες να μην παίζουν καλά εκεί. Θυμόμαστε πως χάσαμε στο πρώτο ματς στην Βιτόρια. Δεν ήμασταν όσο καλοί θέλαμε και τώρα θέλουμε να πραγματοποιήσουμε μία καλή εμφάνιση. Χρειαζόμαστε τη νίκη και για αυτήν θα αγωνιστούμε ώστε να την κατακτήσουμε μέσα στην Βιτόρια".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ