EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Έχουμε από τα καλύτερα ρόστερ στην Ευρώπη"

Σφαιρόπουλος: "Έχουμε από τα καλύτερα ρόστερ στην Ευρώπη"
INTIME SPORTS

Την εμπιστοσύνη του στο ρόστερ των Πειραιωτών εξέφρασε για μία ακόμα φορά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, τονίζοντας πως οι Πειραιώτες έχουν ένα από τα καλύτερα ρόστερ της Ευρώπης.

Με στόχο να επανέλθει στις νίκες ο Ολυμπιακός υποδέχεται την μοναδική αήττητη ομάδα της Euroleague, ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι Πειραιώτες αντιμετωπίζουν ως μια μεγάλη πρόκληση την αναμέτρηση με τους Μοσχοβίτες, κάτι που τόνισε και στη συνέντευξη Τύπου ο Γιάννης Σφαιρόπουλος

Η αρχική τοποθέτηση του Έλληνα προπονητή ήταν: ‘’Έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη πρόκληση. Ένα παιχνίδι με έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο που είναι αήττητος στην Euroleague. Είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου και είναι ευκαιρία για εμάς να δείξουμε την αξία μας. Πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στο πλάνο μας και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να το εφαρμόσουμε. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει πολλούς παίκτες για να κάνουν τη ζημιά και πρέπει να τους περιορίσουμε. Στην επίθεση πρέπει να είμαστε ομαδικοί και να κάνουμε όλες τις λεπτομέρειες που δουλέψαμε. Πρέπει να παλέψουμε μέχρι τελευταίο λεπτό. Ο Κόσμος έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον και θέλουμε να αποτελέσει τον έκτο παίκτη μας’’.

Για το πόσο βοήθησε το γεγονός πως δεν είχαν παιχνίδια αυτό το Σαββατοκύριακο ‘’Βοήθησε γιατί μας έδωσε τη δυνατότητα να ξεκουραστούμε λίγο. Διορθώσαμε κάποια λάθη που είχαμε σε άμυνα και επίθεση και μας έκανε πιο έτοιμους για το επόμενο παιχνίδι’’.

Ερωτηθείς για το εάν οι Πειραιώτες θα προσαρμόσουν πράγματα στο παιχνίδι του αντιπάλου τόνισε ‘’Ο Ολυμπιακός θα κάνει το παιχνίδι του όπως πάντα. Έχουμε μια τακτική και έναν τρόπο που θέλουμε να παλεύουμε την κάθε φάση. Προσαρμόζουμε την τακτική μας στα μέτρα του αντιπάλου, αλλά και στα μειονεκτήματά του. Έχουμε βρει θετικά και αρνητικά και θέλουμε να παίξουμε το παιχνίδι μας’’.

Στο ερώτημα εάν θα αποκτηθεί παίκτης τόνισε ‘’’Εχω πει πολλές φορές ότι πρέπει να σταματήσει η παραφιλολογία. Έχω πει αρκετές φορές ότι έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη στους ξένους παίκτες μας. Ζώντας τους είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος. Και από τη νοοτροπία και από τη δουλειά αλλά και από το πόσο βελτιώνονται για να παίξουν καλά για την ομάδα. Από την άλλη, σαν φιλοσοφία δική μου υπάρχει το ότι δεν θέλω να υπάρχουν 2 ομάδες. Να πάρω έναν ξένο παίκτη για να προστεθεί στο ρόστερ και να έχω άλλη ομάδα στην Ελλάδα και άλλη στην Ευρώπη. Είμαι κατά αυτού του σχεδιασμού γιατί η ομάδα πρέπει να έχει τη χημεία της. Αυτή τη στιγμή έχουμε ομοιογένεια και χημεία. Δεν θέλω να φέρω παίκτη που θα χαλάσει τον αγωνιστικό σχεδιασμό που έχει η ομάδα στο παιχνίδι της. Δεν θέλω να έχουμε δύο ομάδες και αυτοί είναι οι λόγοι που δεν θέλω παίκτη και αναρωτιέμαι και προβληματίζομαι γιατί βγαίνουν τέτοια προς τα έξω’’.

Για την άνοδο των Ελλήνων παικτών ‘ ’Και στους Έλληνες έχω εμπιστοσύνη. Το υλικό μας είναι από τα καλύτερα στην Ευρώπη και όλοι μπορούν για το καλύτερο. Είτε Έλληνας είτε ξένος μπορεί να πάρει στην πλάτη του την ομάδα μας. Αυτό το λέω και στους ίδιους τους παίκτες. Ο καθένας πρέπει να είναι έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα. Σημασία έχει αυτός που προσφέρει και αυτό προσπαθούμε να το κάνουμε σε καλό βαθμό και όσο περνάει ο καιρός το κάνουμε ακόμα καλύτερα σε άμυνα και επίθεση’’.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ‘’Είναι μια ομάδα που είναι φαβορί για τον τίτλο. Όταν παίζεις με μια τέτοια ομάδα κι εσύ θες να διεκδικήσεις το καλύτερο. Επειδή είπατε πως τα παιχνίδια γίνονται πιο σκληρά και απαιτητικά, έτσι τα βλέπουμε από την αρχή. Την μαχητικότητα που θέλουμε να δείξουμε την καλλιεργούμε από την αρχή. Ήρθε η ώρα να δείξουμε πόσο μαχητικοί είμαστε, ξανά’’.

Για το μυστικό της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ‘’Η ΤΣΣΚΑ έχει πολλούς ποιοτικούς παίκτες. Με την προσθήκη του Ντε Κολό, έγινε ακόμα πιο ποιοτική. Πρέπει να προσέξουμε δημιουργία και να δώσουμε έμφαση σε αυτό’’.

Για την επιστροφή του Χάινς και το αν θα επηρεαστούν καθόλου οι ψηλοί του Ολυμπιακού ‘’Δεν νομίζω ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο. Όλοι αναγνωρίζουμε και σεβόμαστε τον Χάινς αλλά νομίζω πως οι παίκτες μου δεν θα δείξουν ότι θέλουν να κάνουν το κάτι παραπάνω. Πρέπει να δουλεύουμε με τον σωστό τρόπο. Στα παιχνίδια κάνουμε αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις’’.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ