EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος:"Δεν είμαστε στο Final Four"

Σφαιρόπουλος:"Δεν είμαστε στο Final Four"
EUROKINISSI

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Αναντολού Εφές, το πλεονέκτημα έδρας που εξασφάλισε η ομάδα του στα playoffs της EuroLeague και φρόντισε να κρατήσει χαμηλούς τόνους. Ποιο μήνυμα έστειλε στον κόσμο...

Ο Γιάννης Σφαιροπούλος αναφέρθηκε στο πώς ο Ολυμπιακός "λύγισε" την Εφές, στο πιο "σημαντικό ματς της σεζόν", στο πλεονέκτημα έδρας που εξασφάλισε η ομάδα του, αλλά κράτησε χαμηλούς τόνους, ενώ κάλεσε τους φιλάθλους να γεμίσουν το ΣΕΦ.

"Συγχαρητήρια στους παίκτες για τη νίκη και για το ότι κατέκτησαν το πλεονέκτημα έδρας. Αρχίσαμε καλά το παιχνίδι. Ήμασταν συγεντρωμένοι ακολουθώντας το πλάνο. Παίξαμε καλά και αμυντικά κι επιθετικά. Στη δεύτερη περίοδο κάναμε έξι λάθη και επιτρέψαμε στην Εφές να πετύχει εύκολα καλάθια και να μειώσει την διαφορά. Στο δεύτερο ημίχρονο αρχίσαμε πολύ συγκεντρωμένοι, παίξαμε καλή άμυνα και πήραμε μία διψήφια διαφορά. Η Εφές έχει το ταλέντο κι επέστρεψε σημειώνοντας δύσκολα καλάθια. Στο τέλος δείξαμε την εμπειρία μας και κάναμε ό,τι έπρεπε για να πάρουμε τη νίκη. Ευχαριστούμε τους φιλάθλους που μας υποστήριξαν. Αυτό ήταν το πιο σημαντικό παιχνίδι της σεζόν, γιατί με αυτό πήραμε το πλεονέκτημα έδρας που παλεύαμε όλη την χρονιά και αν είχαμε ένα άσχημο αποτέλεσμα, θα είχαμε προβλήματα. Δυστυχώς το γήπεδο δεν ήταν γεμάτο. Το πλεονέκτημα έδρας δεν σημαίνει κάτι, αν το γήπεδο στη συνέχεια είναι άδειο", δήλωσε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Επίσης, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε πως "το πλεονέκτημα έδρας μπορεί να μην σημαίνει κάτι. Πέρσι είχαμε το πλεονέκτημα έδρας, αλλά στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς χάσαμε. Είχαμε προβλήματα, καθώς βρεθήκαμε πίσω με 2-1, αλλά ευτυχώς γυρίσαμε την σειρά στο ΣΕΦ. Αυτό το λέω γιατί βλέπω πολύ ενθουσιασμό γύρω από την ομάδα. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί κι έτοιμοι, γιατί τα playoffs δεν είναι εύκολα. Τα παιχνίδια αυτά είναι διαφορετικά. Όλες οι ομάδες έχουν πιθανότητες για να προκριθούν στο Final Four και για αυτό θα παλέψουν. Πήραμε το πλεονέκτημα έδρας, αλλά πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να το εκμεταλλευτούμε. Κάποιοι φίλαθλοι νομίζουν πως είμαστε στo Final Four. Αυτό είναι λάθος".

Επίσης, παρατήρησε πως "αναλύσαμε το αποψινό παιχνίδι, μιλήσαμε για το πλεονέκτημα έδρας, αλλά δεν θέλω να ξεχάσει κάποιος πως ακόμα έχουμε δύο παιχνίδια στην κανονική διάρκεια. Αυτά θα κρίνουν σε ποια θέση θα τερματίσουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε στα δύσκολα παιχνίδια με τη Μάλαγα και την Ζάλγκιρις. Περιμένω από τους παίκτες να συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά".

Τέλος, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ρωτήθηκε για τον Κώστα Παπανικολάου "πονάει στο γόνατο και δεν μπορούμε να τον βάλουμε να παίξει. Ευελπιστούμε πως θα υποχωρήσουν οι πόνοι. Έχουν πέσει όλοι πάνω του. Τον περιμένουμε, είναι ένας σημαντικός παίκτης,όπως και οι υπόλοιποι".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ