EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Αφιερωμένη στη μνήμη της Ιωάννας Αγγελοπούλου"

Σφαιρόπουλος: "Αφιερωμένη στη μνήμη της Ιωάννας Αγγελοπούλου"

Ανακουφισμένος και ευτυχισμένος από την πρόκριση στο Final Four της EuroLeague, o coach του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν ξέχασε την Ιωάννα Αγγελοπούλου που "έφυγε" τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Το άγχος είχε φύγει, η χαρά και η ανακούφιση είχαν πάρει τη θέση του και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ήταν ένας ευτυχισμένος άνθρωπος μετά το φινάλε της σειράς με την Εφές Αναντολού. Ο Ολυμπιακός είχε προκριθεί στο Final Four της EuroLeague και ο "καπετάνιος" του ένιωσε περήφανος και έτοιμος να διεκδικήσει άλλη μία υπέρβαση.

" Ήταν πολύ σκληρή σειρά, απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα. Η Εφές παίζει πολύ καλό μπάσκετ από τον Φεβρουάριο κι έπειτα. Παλέψαμε για να έχουμε εμείς το πλεονέκτημα έδρας και τα καταφέραμε" υποστήριξε ο προπονητής του Ολυμπιακού και συνέχισε: " Για εμάς το σημαντικότερο παιχνίδι ήταν το τέταρτο, διότι ήμασταν με την πλάτη στον τοίχο. Εκεί δείξαμε τον χαρακτήρα αυτής της ομάδας. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια και πήραμε πίσω το αβαντάζ. Απόψε είχαμε κακή παραγωγή πόντων στο δεύτερο δεκάλεπτο, ενώ επιτρέψαμε εύκολους πόντους στην Εφές. Στο ημίχρονο συζητήσαμε και προσπάθησα να ηρεμήσω τους παίκτες, να τους δώσω λίγο κουράγιο, να γίνουν πιο επιθετικοί".

Ο Έλληνας τεχνικός παραδέχθηκε πως: " Βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ και αυτά μας έδωσαν τη νίκη. Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες, αξίζουν αυτό το Final Four. Συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της ομάδας. Είμαστε χαρούμενοι αλλά πάμε για να παλέψουμε. Ευχαριστώ τον κόσμο, έσπρωξε την ομάδα στη νίκη και τους θέλουμε παντού και πάντα κοντά μας, για να μας βοηθούν με τη φωνή τους" και αφιέρωσε τη νίκη-πρόκριση: " εκ μέρους όλων στη μνήμη της συζύγου του Προέδρου μας, στη μνήμη της Ιωάννας Αγγελοπούλου. Η επιτυχία είναι της διοίκησης. Πρέπει να τους δώσουμε για άλλη μια φορά συγχαρητήρια. Χτίζουν σε έναν βασικό κορμό και οι πρόεδροι είναι οι πρώτοι που πρέπει να πάρουν τα εύσημα".

Ολοκληρώνοντας, ο Σφαιρόπουλος είπε πως: " δεν πρέπει να υπάρχουν playoffs. Όταν παίζεις 30 αγώνες, σημαίνει ότι έχεις περάσει μια διαδικασία οκτώ μηνών με διάφορες συνθήθες. Ο Ολυμπιακός έδειξε σταθερότητα. Χάσαμε βέβαια και ματς που δεν έπρεπε να χάσουμε, όμως σε βάθος χρόνου πήραμε αυτό που αξίζαμε".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ