EUROLEAGUE

Πρίντεζης: "Εκείνοι να μας σκέπτονται..."

Πρίντεζης: "Εκείνοι να μας σκέπτονται..."
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Πρίντεζης σχολίασε πως ο Ολυμπιακός δεν επεδίωξε να χάσει από την Εφές και τόνισε πως οι άλλοι θα πρέπει να έχουν τον φόβο που θα παίξουν με τους Πειραιώτες στο TOP-16.

Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης Αναντολού Εφές - Ολυμπιακός, ο Γιώργος Πρίντεζης παραχώρησε συνέντευξη στο Euroleague Greece και στο Sport24.gr, μιλώντας τόσο για την πρώτη ήττα των Πειραιωτών ύστερα από 14 σερί νίκες σε Ελλάδα και Ευρώπη, όσο και για τον δύσκολο όμιλο για τους ερυθρόλευκους στο TOP-16. Ο εκ των αρχηγών της ομάδας, τονίζει πως οι άλλοι θα πρέπει να προβληματίζονται και να σκέπτονται που θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό, ενώ επεσήμανε πως η ομάδα του δεν επεδίωξε να χάσει απέναντι στην Εφές. Το ζητούμενο στο TOP-16 είναι η διάρκεια και υπογράμμισε πως "η ήττα αυτή θα πρέπει να μας πεισμώσει".

"Δεν επιδιώξαμε να χάσουμε, ήττα που πρέπει να μας πεισμώσει"

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε αγνώριστος κόντρα στην Εφές. Δεν βρήκε ρυθμό στο παιχνίδι του, έκανε λάθη, έχασε ριμπάουντ, ενώ ήταν και ευάλωτος στην άμυνα. Ο Γιώργος Πρίντεζης έδωσε την δική του εξήγηση για την ήττα και την κακή εμφάνιση της ομάδας: "Σίγουρα δεν ήμασταν όπως έπρεπε και εννοείται πως δεν επιδιώξαμε να χάσουμε απέναντι στην Εφές, ούτε και μπήκαμε χαλαροί στο παιχνίδι. Η Εφές στο παιχνίδι ήταν καλύτερη και ανώτερη από εμάς. Τους αφήσαμε πάρα πολύ να μπουν στο παιχνίδι με τους αιφνιδιασμούς, αλλά και με τα επιθετικά ριμπάουντ που πήραν. Η Εφές μπήκε πιο συγκεντρωμένη στο ματς από εμάς και φάνηκε πως ήθελε περισσότερο τη νίκη. Αυτή η εμφάνιση, όμως, θα πρέπει να μας πεισμώσει για τη συνέχεια και να αποτελέσει οδηγός μας για το ΤΟP-16".

Πρίντεζης: "Εκείνοι να μας σκέπτονται..."
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ στην πρώτη φάση, δεν ήταν η ταυτότητα μας με Εφές"

Ο Ολυμπιακός τερμάτισε πρώτος στον όμιλο του, μετρώντας 8 νίκες και 2 ήττες, πραγματοποιώντας σπουδαίες εμφανίσεις τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας, σημειώνοντας θετικά αποτελέσματα έχοντας και πολλές απουσίες. Ο Γιώργος Πρίντεζης μας απάντησε στο ερώτημα για τα συμπεράσματα που έβγαλε από αυτά τα πρώτα 10 ματς: "Γενικά πιστεύω πως στην πρώτη φάση της Euroleague κάναμε μία εξαιρετική προσπάθεια και παίξαμε πάρα πολύ καλό μπάσκετ. Αν εξαιρέσουμε αυτή την ήττα μας από την Εφές, όλα τα άλλα ματς τα κερδίσαμε και χάσαμε μόνο εκείνο στην παράταση από την Λαμποράλ στην Ισπανία. Η ουσία, πάντως, είναι πως τα σπουδαία τώρα ξεκινούν. Αν εξαιρέσουμε το ματς με την Εφές στο ΣΕΦ, στο οποίο δεν ήταν η ταυτότητα μας, δεν ήμασταν εμείς, δείχνουμε γενικά ότι είμαστε σε καλό επίπεδο και δείχνουμε έτοιμοι ώστε να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις στο TOP-16. Από τα πρώτα εννέα παιχνίδια κρατάω τα περισσότερα, αλλά από αυτό κόντρα στην Εφές, δεν θέλω να κρατήσω τίποτα, είτε ατομικά, είτε και ομαδικά.

Πρίντεζης: "Εκείνοι να μας σκέπτονται..."
INTIME SPORTS

"Σημαντικό στο TOP-16 να κρατήσεις την έδρα σου αλώβητη"

Οι Πειραιώτες στο TOP-16 θα κληθούν να αντιμετωπίσουν δυνατές και ανταγωνιστικές ομάδες, σε έναν όμιλο... φωτιά, παίζοντας κόντρα σε ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Χίμκι, συν τις Λαμποράλ, Ζαλγκίρις και Μπάμπεργκ. Ο 30χρονος πάουερ-φόργουορντ είπε τα εξής για το γκρουπ: "Τι να κάνουμε; Έτσι όπως είναι ο θεσμός στο TOP-16, έτσι θα προχωρήσουμε. Εμείς στον όμιλο μας βγήκαμε πρώτοι και οι άλλοι είναι που θα πρέπει να σκέπτονται ότι θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό, που βγήκαν δεύτεροι, τρίτοι και τέταρτοι. Δυστυχώς ή ευτυχώς, έτσι όπως είναι το TOP-16, μπορεί να βγεις πρώτος και να είσαι σε δύσκολο όμιλο, όπως τώρα, αντιμετωπίζοντας τις κορυφαίες ομάδες. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Είναι ένα μίνι πρωτάθλημα θα έλεγα το TOP-16, στο οποίο θα πρέπει να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος, κάθε βδομάδα. Και είναι σημαντικό να κρατήσεις την έδρα σου όσο πιο αλώβητη γίνεται".

Πρίντεζης: "Εκείνοι να μας σκέπτονται..."
INTIME SPORTS

"Το TOP-16 θέλει... καλή ζωή και διάρκεια!"

Ο Γιώργος Πρίντεζης έχει αγωνιστεί αρκετές φορές στο TOP-16 με τον Ολυμπιακό. Η εμπειρία του ποιες συμβουλές δίνει ώστε να το διαχειριστεί σωστά ο Ολυμπιακός και να πάρει την πρόκριση; "Θέλει συγκέντρωση, θέλει... καλή ζωή, τα κεφάλια μέσα. Το TΟP-16 είναι ένα μικρό και δύσκολο πρωτάθλημα. Και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να πλασαριστούμε όσο καλύτερα, και όσο ψηλότερα γίνεται, ενόψει των playoffs. Ελπίζουμε και θέλουμε να έχουμε το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά, αλλά πρώτος μας στόχος βέβαια είναι να περάσουμε. Η εμπειρία λέει πως χρειάζεται καλή προπόνηση, πίστη στο πλάνο, να είμαστε ΟΜΑΔΑ και ενωμένοι μεταξύ μας. Και κάτι σημαντικό: δεν παίζει ρόλο το πως θα ξεκινήσεις, ούτε το πως θα τελειώσεις, σημασία έχει η διάρκεια. Αυτό είναι το σημαντικότερο. Βλέπουμε πως ομάδες έχουν ξεκινήσει με 5-0 και 6-0 και έχουν αποκλειστεί, οπότε χρειάζεται προσοχή και διάρκεια στο πως θα παίζεις. Και αυτό που θα πρέπει να κάνουμε άμεσα, είναι να ξαναβρούμε την ταυτότητα μας, αρχής γενομένης από το επόμενο μας παιχνίδι κόντρα στην Κηφισιά".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ