EUROLEAGUE

Πέτγουεϊ: "Είναι εντάξει ο ώμος μου"

Ο Πέτγουεϊ επιστρέφει στην αγωνιστική δράση, δήλωσε πως νιώθει καλά τον ώμο του, αναφέρθηκε στο θέμα των τραυματισμών και επεσήμανε πως ο Ολυμπιακός γίνεται περισσότερο ομάδα όσο περνάει ο καιρός. Μίλησαν για το ματς και οι Κατσίβελης και Παπαπέτρου.

Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ, ύστερα από περίπου 40 μέρες αγωνιστικής απραξίας λόγω του τραυματισμού του (εξάρθρωση ωμοπλάτης), επιστρέφει στην αγωνιστική δράση. Θα είναι στη δωδεκάδα του Ολυμπιακού κόντρα στη Νίζνι και θα αγωνιστεί στην αναμέτρηση της Μεγάλης Παρασκευής (10/4, 18:00) στο ΣΕΦ, για την τελευταία αγωνιστική του TOP-16 της Euroleague. Στις δηλώσεις του τόνισε πως αισθάνεται καλά τον ώμο του, καθώς δεν αισθάνθηκε ενοχλήσεις ούτε και όταν δοκίμασε να προπονηθεί στο κομμάτι των επαφών. "Μπορώ να καρφώσω και πάλι", σχολίασε μεταξύ άλλων, ενώ μίλησα για την αναμέτρηση τόσο ο Δημήτρης Κατσίβελης, όσο και ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

Πριν την έναρξη των δηλώσεων του, τον ρωτήσαμε αν μπορεί να καρφώσει και μας απάντησε θετικά: "Ναι, μπορώ να καρφώσω και πάλι, χωρίς πρόβλημα. Και με το αριστερό, αλλά και με το δεξί χέρι. Και με τα δύο, δεν έχω πρόβλημα. Νιώθω καλά και πάλι".

Για το αν σκέφτονται στον Ολυμπιακό τα προημιτελικά, είπε: "Δεν σκεφτόμαστε ακόμη τα προημιτελικά, την Μπαρτσελόνα ή την Ρεάλ, με όποια τέλος πάντων κληθούμε να αντιμετωπίσουμε. Έχουμε το μυαλό μας στο ματς με τη Νίζνι και αυτό που θέλουμε είναι να κάνουμε πράξη πράγματα που δουλεύουμε στη προπόνηση. Δεν βρίσκεται στη νοοτροπία μας να κοιτάμε πέρα από το επόμενο παιχνίδι.

Το πιο σημαντικό πράγμα για εμάς είναι η νίκη. Εάν θέλουμε να ξεκινήσουμε να σκεφτόμαστε τα playoffs και ολοκληρώσουμε με ήττα το Τορ 16 δεν θα έχουμε τη σωστή νοοτροπία. Έτσι, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνουμε, θα είναι να πάρουμε τη νίκη και μετά να σκεφτούμε τι θα γίνει στη συνέχεια.

Είμαστε συγκεντρωμένοι πάντα στο ματς που έχουμε μπροστά μας. Να κερδίσουμε τη Νίζνι και μετά θα σκεφτούμε τα προημιτελικά. Το κύριο πράγμα που έχουμε στο μυαλό μας, σαν φιλοσοφία και νοοτροπία, είναι το να κερδίζουμε, σε κάθε έδρα, απέναντι στον οποιοδήποτε αντίπαλο".

Για το πως αισθάνεται τον ώμο του: "Αισθάνεται καλά τον ώμο μου. Είμαι αρκετά καλά, δεν πονάω όπως πριν. Από την Δευτέρα έχω μπει σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων μαζί με την ομάδα, έχω συμμετάσχει σε σκληρά και δυνατά κομμάτια της προπόνησης και αισθάνθηκα αρκετά καλά. Στο κομμάτι των επαφών που συμμετείχα τα πήγα καλά, δεν είχα πρόβλημα και νιώθω έτοιμος να παίξω. Προπονήθηκα όλη την εβδομάδα και ανέβασα την απόδοση από την Δευτέρα μέχρι χθες. Θα είναι ένα καλό τεστ στην πράξη για εμένα κόντρα στη Νίζνι και ελπίζω να είμαι καλά".

Για το αν έχει προτίμηση στον αντίπαλο στους "8": "Δεν έχω προτίμηση, είτε την Μπαρτσελόνα αντιμετωπίσουμε, είτε την Ρεάλ, δεν έχω πρόβλημα. Το μπάσκετ είναι μπάσκετ. Όποια ομάδα και να αντιμετωπίσουμε θα είναι δύσκολη, καθώς πρόκειται για σπουδαίες ομάδες. Όπως είπα όμως, πρώτα έχουμε στο μυαλό μας να κερδίσουμε τη Νίζνι και μετά θα σκεφτούμε τα προημιτελικά".

Για την εικόνα που έχει για τον Ολυμπιακό, με την ομάδα να παίζει δίχως εκείνον, είπε: "Νομίζω ότι η ομάδα έπαιξε εξαιρετικά και προσπάθησε σκληρά σε κάθε παιχνίδι. Ο Αγραβάνης τα πήγε πολύ καλά και έκανε σπουδαία δουλειά στη θέση «4» μόλις επέστρεψε από τον τραυματισμό του. Είναι περίεργα και τα πράγματα με τους τραυματισμούς στη θέση μας. Χτύπησε πρώτα ο Πρίντεζης και έπαιζα εγώ, μετά επέστρεψε ο Πρίντεζης και χτύπησε ο Αγραβάνης, γύρισε ο Αγραβάνης και πάνω που επέστρεψε τραυματίστηκα εγώ. Νομίζω ότι όσο περνάει ο καιρός γινόμαστε όλο και περισσότερο ομάδα, είμαστε περισσότερο ενωμένοι και θα είμαστε όλοι μας χαρούμενοι όταν θα επιστρέψουν υγιείς όλοι οι παίκτες μας".

Σε βίντεο οι δηλώσεις του Πέτγουεϊ:

Κατσίβελης: "Ριμπάουντ και να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό"

Κατά την διάρκεια της ανοιχτής προπόνησης του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ μίλησε και ο Δημήτρης Κατσίβελης, λέγοντας τα εξής: "Το παιχνίδι με τη Νίζνι δεν έχει βαθμολογική σημασία, αλλά για εμάς δεν είναι αδιάφορο. Είναι το τελευταίο παιχνίδι του Top 16 στην έδρα μας. Μετά ξεκινούν ίσως τα πιο σημαντικά παιχνίδια της σεζόν στην Ευρώπη, οπότε πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτά το παιχνίδι για να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να είμαστε όσο περισσότερο έτοιμοι γίνεται, όταν αρχίσουν τα πλέι οφ.

Η Νίζνι γενικότερα προέρχεται από μία καλή χρονιά. Στηρίζεται κυρίως στους δύο παίκτες που λείπουν, αλλά και οι υπόλοιποι είναι πολύ επικίνδυνοι. Ολα τα παιχνίδια για εμάς ξεκινούν από την άμυνα. Πρέπει να εξασφαλίσουμε τα ριμπάουντ που είχαμε πρόβλημα στο τελευταίο παιχνίδι και να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό, όσο περισσότερο γίνεται. Δεν υπάρχει κάποια προτίμηση. Περιμένουμε να μάθουμε τον αντίπαλό μας και πιστεύω πως όποια ομάδα κι αν είναι, εμείς έχουμε προετοιμαστεί καλά αυτόν τον καιρό. Θα έχουμε λίγες ημέρες ακόμα για να προετοιμαστούμε και να είμαστε όσο πιο έτοιμοι είναι εφικτό".

Παπαπέτρου: "Νίκη με Νίζνι και μετά στον Επιτάφιο"

Στην εκπομπή της ΚΑΕ Ολυμπιακός RED EUROLEAGUE μίλησε ο Ιωάννης Παπαπέτρου, λέγοντας τα εξής:

Για τις δυσκολίες του να κερδίσουν ένα ματς που διεξάγεται μέσα στις γιορτές: "Πιστεύω πως δεν είναι τόσο δύσκολο. Ολοι είμαστε επαγγελματίες. Είναι πολύ σημαντικό να τελειώσουμε πολύ δυνατά αυτή τη φάση και να μπούμε στην επόμενη με ένα καλό μομέντουμ. Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το παιχνίδι για να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο μετά το ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Το κίνητρο υπάρχει, έχει τεθεί από τους προπονητές και είναι καθήκον μας να το ακολουθήσουμε".

Για το γεγονός πως το ματς διεξάγεται Μεγάλη Παρασκευή: "Μετά το ματς οι περισσότεροι θα πάμε στον Επιτάφιο. Πρώτα από όλα πρέπει να κερδίσουμε το παιχνίδι. Αν δεν νικήσουμε, δεν ξέρω με τι κουράγιο θα πάμε στον Επιτάφιο. Θέλουμε να κάνουμε μία καλή εμφάνιση και μετά θα δούμε τι θα κάνουμε με τις οικογένειές μας".

Για τον αντίπαλο στα προημιτελικά: " Όποιος και να έρθει, εμείς θέλουμε να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε και αυτά που δουλεύουμε στην προπόνηση, να τα βγάλουμε στο γήπεδο με οποιοδήποτε αντίπαλο. Δεν είναι στο χέρι μας να επιλέξουμε. Εμείς θέλουμε να νικήσουμε τη Νίζνι, να τελειώσουμε δυνατά και όπου και αν παίξουμε πιστεύω πως είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε το διπλό.

Δεν βλέπουμε την επόμενη ημέρα. Χρησιμοποιούμε αυτό το παιχνίδι για βελτιωθούμε ενόψει της συνέχειας. Ισως δοκιμάσουμε κάποια πράγματα και μερικές στρατηγικές που βάζει ο κόουτς καθημερινά στις προπονήσεις. Η Νίζνι και χωρίς τον Ρότσεστι και τον Κίνσεϊ έχει καλούς και ποιοτικούς παίκτες, παίζει με πολύ γρήγορο ρυθμό, όπως αγωνίζονται και η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης. Οπότε είναι μία καλή προπόνηση για εμάς".".

Για τον Βασίλη Σπανούλη και την επιστροφή του: "Μακάρι. Πηγαίνει καλύτερα. Οι γιατροί γνωρίζουν καλύτερα την κατάστασή του. Μακάρι να επιστρέψει πιο δυνατός και πιο έτοιμος. Ολοι ξέρουν τι είναι για εμάς ο Βασίλης Σπανούλης, οπότε είναι πολύ σημαντικό να επιστρέψει".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ