EUROLEAGUE

Παπανικολάου: "Ο Παπαπέτρου έδειξε χαρακτήρα"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Παπανικολάου "έβγαλε το καπέλο" στον Ιωάννη Παπαπέτρου για την απόδοσή του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Τι δήλωσαν οι Πάτρικ Γιανγκ, Κεμ Μπιρτς και Ντόμινικ Ουότερς.

Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν εκ των διακριθέντων του Ολυμπιακού στη νίκη επί του Παναθηναϊκού Superfoods στο ΣΕΦ .

Μετά το τέλος του αγώνα, ο 26χρονος φόργουορντ, όντας εμφανώς ικανοποιημένος από το θετικό αποτέλεσμα, ευχήθηκε για αρχή " καλή χρονιά, με ωραίο μπασκετάκι να έχουμε, με θέαμα γιατί σήμερα δεν το είχαμε", για να συνεχίσει:

" Αυτό που μετράει είναι η νίκη κι αυτό κρατάμε γιατί αυτό χρειαζόμασταν για τη συνέχεια. Όλα πάνε μαζί, είναι συνδυασμός άμυνας κι επίθεσης. Κρατήσαμε τον Παναθηναϊκό στους 69 πόντους, θα μπορούσαμε να αποφύγουμε κάποια καλάθια που δεχθήκαμε, ο Ματ έβαλε κάποια κρίσιμα καλάθια, όπως κι ο Έρικ. Ο Ιωάννης ήταν εκεί που τον χρειαζόταν η ομάδα κι έδειξε χαρακτήρα, σημαντική νίκη και να δείξουμε που είμαστε".

Σε ό,τι αφορά την απόδοσή του, τόνισε: " Ακόμη εκεί που είμαι, με βάση αυτά που έχω στο μυαλό μου δεν έχω φθάσει στο επιθυμητό σημείο. Αλλά, δεν έχει καμία σημασία σημασία, σημασία έχει ότι η ομάδα πήρε τη νίκη. Όσο περνά ο καιρός, νιώθω καλύτερα, δεν πρέπει να θριαμβολογούμε".

Γιανγκ: "Σε αυτά τα παιχνίδια όλα έχουν να κάνουν με την καρδιά"

Από την πλευρά του, ο Πάτρικ Γιανγκ δήλωσε πως " σε τέτοια παιχνίδια το πάθος κάνει τη διαφορά. Υπάρχει η στρατηγική, αλλά στο τέλος όλα κρίνονται από το ποιος το θέλει περισσότερο. Μετράει να διεκδικείς κάθε μπάλα, κάθε ριμπάουντ. Το 90% τέτοιων αγώνων αφορούν την προσπάθεια που κάνεις στο παρκέ, πόσο δείχνεις ότι θέλεις τη νίκη. Ο κόουτς θέλει περισσότερο από κάθε τι άλλο να είμαστε επιθετικοί στην άμυνα. Να μην αφήνουμε τους αντιπάλους μας να βρουν ελεύθερη πάσα, ή σουτ. Να βάζουμε χέρια σε κάθε μπάλα. Κάναμε τα πάντα για να κερδίσουμε απόψε.

Έχουμε ακόμη πολλά παιχνίδια μπροστά μας, για να τελειώσει η regular season. Προφανώς ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βρεθούμε ψηλά και να έχουμε την καλύτερη δυνατή θέση εν όψει των playoffs".

Ουότερς: "Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα"

Ο Ντόμινικ Ουότερς τόνισε πως " ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα, να βιώνεις ένα τέτοιο ματς. Σε μια τέτοια ατμόσφαιρα, να παίζεις ένας τέτοιο ματς μπροστά στον κόσμο του Ολυμπιακού, μια φανταστική εμπειρία", ενώ εν συνεχεία ανέφερε πως " οι στόχοι έχουν διαφοροποιηθεί, όταν φοράς τη φανέλα του Ολυμπιακού στοχεύεις μόνο σε τρόπαια και τίτλους. Δεν θα πω ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα ή την Ευρωλίγκα, αλλά όταν φοράς αυτή τη φανέλα ο στόχος είναι ωθήσεις την ομάδα προς τους τίτλους".

Μπιρτς: "Θέμα ενέργειας"

Ο Κεμ Μπιρτς δήλωσε πως " η άμυνα ήταν κλειδί. Ήταν θέμα ενέργειας. Είναι πολύ σημαντικό ότι κερδίσαμε και τα δύο ματς για την περίπτωση της ισοβαθμίας. Φοβήθηκα ότι σε μερικά σημεία θα μπορούσαμε να χάσουμε από δύο καυτούς παίκτες, αλλά σε βάθος χρόνου ήμασταν καλύτεροι και η άμυνά μας λειτούργησε καλά".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ