EUROLEAGUE

Οι ψηλοί του Ολυμπιακού σε χαμηλές πτήσεις

Οι ψηλοί του Ολυμπιακού σε χαμηλές πτήσεις
EUROKINISSI

Η "μάχη" για τον τίτλο του πρωταθλητή της Stoiximan.gr Basket League είναι σε εξέλιξη και ο Ολυμπιακός μέχρι στιγμής απέναντι στον Παναθηναϊκό Superfoods δεν έχει πάρει τις βοήθειες που θα ήθελε από τους πάουερ φόργουορντ και τους σέντερ του.

Η φροντ λάιν του Ολυμπιακού τα έχει βρει... μπαστούνια στους δύο πρώτους τελικούς της Stoiximan.gr Basket League, καθώς οι "ερυθρόλευκοι" σέντερ και πάουερ φόργουορντ απέναντι στον Παναθηναϊκό Superfoods δεν έχουν βοηθήσει την ομάδα τους, όσο εκείνη θα περίμενε.

Οι προερχόμενοι από τραυματισμό Γιώργος Πρίντεζης και Νίκολα Μιλουτίνοβ αποτελούν δύο από τα πιο βασικά "γρανάζια" της... μηχανής της ομάδας τους, αλλά στα δύο πρώτα ματς της σειράς των τελικών της Stoiximan.gr Basket League δεν έχουν καταφέρει να κάνουν την διαφορά, καθώς έχουν μείνει στα ρηχά. Οι δύο παίκτες μετά τους τραυματισμούς που τους ταλαιπώρησαν δεν έχουν βρει ρυθμό και τα... πατήματά τους. Οι Πρίντεζης και Μιλουτίνοβ στο ΟΑΚΑ φορτώθηκαν γρήγορα με φάουλ και δεν πρόλαβαν να μπουν στο πνεύμα του αγώνα, ενώ στα ρηχά έμειναν και στο ματς στο ΣΕΦ .

Ο Γιώργος Πρίντεζης ως το 35' του δεύτερου τελικού είχε σημειώσει 2 πόντους, αλλά στο τέλος - παίζοντας στη θέση "5" - ανέβασε "στροφές" και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 9 πόντους (2/6 δίποντα, 0/1 τρίποντα, 5/6 βολές), 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 τάπες, 1 κλέψιμο και 2 λάθη. Το συνολικό πρόσημο της απόδοσης του Γιωργου Πρίντεζη, όμως, δεν ήταν θετικό.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ από την πλευρά του στον δεύτερο τελικό σημείωσε 5 πόντους (1/3 δίποντα, 3/4 βολές), πήρε 4 ριμπάουντ, έδωσε 1 ασίστ και υπέπεσε σε 2 λάθη, ενώ κατά την διάρκεια του αγώνα ήταν διστακτικός και είχε προβλήματα και στην άμυνα.

Οι ψηλοί του Ολυμπιακού σε χαμηλές πτήσεις

Η απόδοση του Τζαμέλ ΜακΛίν κατά την διάρκεια της σεζόν χαρακτηρίζεται από... σκαμπανεβάσματα και μέχρι στιγμής στους τελικούς έχει δείξει το... κακό του πρόσωπο. Ο Αμερικανός σέντερ δεν έχει κάνει αισθητή την παρουσία του επιθετικά (μ.ο. 5,5π.), ενώ συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα στην πίσω πλευρά του παρκέ.

Ο Κάιλ Γουίλτζερ την παρούσα στιγμή αποτελεί το δεύτερο διαθέσιμο 4άρι της ομάδας του, αλλά οι αδυναμίες στο παιχνίδι του είναι συγκεκριμένες και γνωστές. Ο Καναδός πάουερ φόργουορντ κατά την διάρκεια των playoffs έχει βοηθήσει την ομάδα του, αλλά στα ματς με τον Παναθηναϊκό Superfoods δεν έχει κάνει αισθητή την παρουσία του.

Ο Γιώργος Μπόγρης έχει συγκεκριμένο ρόλο στον Ολυμπιακό και στο μικρό διάστημα που αγωνίστηκε στον πρώτο τελικό, ήταν θετικός για την ομάδα του. Ο 29χρονος σέντερ δεν πήρε χρόνο συμμετοχής στο ματς στο ΣΕΦ, με το "πρόβλημα", όμως, για την ομάδα του στην θέση "5" να εντοπίζεται στην απόδοση του Νίκολα Μιλουτίνοβ και του Τζαμέλ ΜακΛίν και όχι στη δική του.

Ο Ολυμπιακός στους δύο πρώτους τελικούς έχει βρει πολλές λύσεις από τον Ιωάννη Παπαπέτρου (μ.ο. 11,5 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 0,5 ασίστ, 0,5 κλεψίματα, 1 λάθος, 0,5 μπλοκ), ο οποίος συχνά - πυκνά ανεβαίνει στο "4", αλλά θα χρειαστεί και οι ψηλοί του να βελτιώσουν την απόδοσή τους.

Οι ψηλοί του Ολυμπιακού σε χαμηλές πτήσεις

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ