EUROLEAGUE

Ο Τζιόρτζιο, ο Θρύλος και τα τζιν...

Ο Τζιόρτζιο, ο Θρύλος και τα τζιν...

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τον Χάκετ που θα ξαναδεί Ολυμπιακό, τον Ουότερς που παλεύει να του φάει τη θέση και όλο το Μιλάνο(ακόμη και οι ομάδες του) ζει σε ρυθμούς εκπτώσεων.

ΜΙΛΑΝΟ. ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ώρες απομένουν πριν από την επόμενη ευρωπαϊκή δοκιμασία του Ολυμπιακού. Ο νέος σταθμός για την ομάδα από το μεγάλο λιμάνι της χώρας μας, είναι το Μιλάνο. Αντίπαλος, η διαφημισμένη Αρμάνι. Η πιο καλοντυμένη ομάδα της Ευρώπης σε όλα τα αθλήματα, αλλά ένα σύνολο «παναγία μου βόηθα» σε όλα τα άλλα. Δε του «κάθεται» του συμπαθέστατου Τζιόρτζιο Αρμάνι, να δει την αγαπημένη του ομάδα να διαπρέπει με την πορτοκαλί μπάλα. Τόσα χρήματα κάθε χρόνο, αλλά αποτέλεσμα μηδέν…

Για Ευρωλίγκα μιλάμε, αφού αυτή ιντριγκάρει τον διάσημο μόδιστρο και τους συνεργάτες του. Ο Γιάσμιν Ρέπεσα δε κατάφερε να εμπνεύσει. Οι κοστουμαρισμένοι Ιταλοί οπαδοί του ρίχνουν τόσο μπινελίκι, όσο δεν άκουσε σε όλες μαζί τις προηγούμενες δουλειές του. Κι όμως για άλλη μια σεζόν, μπήκαν με όρεξη οι Λομβαρδοί, έκαναν κινήσεις και όταν άρχισε η διοργάνωση έκαναν πολλούς να πιστέψουν ότι φέτος θα έκαναν κάτι διαφορετικό. Μπα… Ο Ολυμπιακός θα μπει στο Φόρουμ με 13- 5 και ακριβώς το ίδιο ρεκόρ, αλλά από την ανάποδη έχει η Αρμάνι. Γενικά, δεν είναι και η καλύτερη εποχή για τον αθλητισμό της πόλης. Από ρούχα καλά πάμε και φέτος.

Οι πωλήσεις ανέβηκαν, οι βιτρίνες αλλάζουν κάθε τρεις μέρες και μη ξεχνάμε έχουν ξεκινήσει και οι σούπερ εκπτώσεις που θα κορυφωθούν το πρώτο ΣΚ του Φλεβάρη. Οπότε θα γίνει χαμός στους δρόμους γύρω από το Ντουόμο. Στα περίχωρα της πόλης όμως, γκρίνια. Τη μια εβδομάδα το ποδοσφαιρικό γήπεδο λέγεται Σαν Σίρο και μπινελικώνουν οι φίλοι της Μίλαν. Την άλλη εβδομάδα αλλάζει όνομα, γίνεται Μεάτσα και έρχεται η σειρά των Νερατζούρι της Ίντερ να «χώσουν» τα δικά τους, για τα διαρκή σκαμπανεβάσματα της ομάδας. Και στην απέναντι πλευρά, στο Μιλανοφιόρι, εκεί που ορθώνεται το Φόρουμ, η Αρμάνι υποδέχεται μεγάλες και μικρές δυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ με την ελπίδα να τα πάει καλύτερα.

Ο Ολυμπιακός είναι στη Λομβαρδία με έναν στόχο. Αποκλειστικό. Νίκη και δίχως παρατράγουδα. Τέλος. Γιατί δε θα περάσουν καν 48 ώρες και μπροστά στους πρωταθλητές Ελλάδας θα βρεθεί ο κακός τους δαίμονας. Η Μπάμπεργκ. Από Ιταλούς σε Γερμανούς. Από Ιταλούς σε… Ιταλό προπονητή. Από Ιταλούς στον… Νικολό Μέλι που η πρώην ομάδα του, ήταν η Αρμάνι. Α μιας και την πήγαμε εκεί την κουβέντα, μη ξεχάσουμε, ότι μετά από πολύ καιρό ο Ντάνιελ Χάκετ θα δει και τα φιλαράκια του. Ο Ιταλός άτυχος, χάνει τη σεζόν μετά τον τραυματισμό του με την Ούνιξ.

Και τι έκανε τότε ο φουκαράς ο Ντάνιελ; Πήγε στα 50’’ πριν το τέλος του αγώνα, να παίξει άμυνα στον Λάγκφορντ. Σε ματς 30 πόντων. Όσα φέρνει η στιγμή, δε τα φέρνουν οι αιώνες. Και μια ομάδα, δε διαφέρει πολύ από ένα καλό σήριαλ με πολλά επεισόδια. Ο Χάκετ χτύπησε, θα του πάρει μήνες να επανέλθει και ο Ολυμπιακός, προχώρησε στην απόκτηση του Ντόμινικ Ουότερς. Ενός παιδιού που το ‘χει βάλει σκοπό να «πονοκεφαλιάσει» τον Σφαιρόπουλο και να τον αναγκάσει το καλοκαίρι να πει «πρέπει να μείνει ο Ουότερς». Βέβαια, μιλάμε για ολόκληρο πάζλ και είναι άχρηστη η συζήτηση αυτή να γίνεται από τώρα, όταν ο Ολυμπιακός θα ‘χει πρώτα να δει τα συμβόλαια που λήγουν. Και αυτή μακρινή συζήτηση.

Το μόνο που δέχονται να πουν αυτή την εποχή οι «ερυθρόλευκοι», είναι το κατά πόσο θα σταθούν ψηλά στην βαθμολογία της Ευρωλίγκας, για να φτιάξουν ένα καλύτερο μέλλον. Και συνάμα να διατηρήσουν το ρετιρέ στη stoiximan.gr basketleague. Αυτά τους ενδιαφέρουν και τίποτ’ άλλο. Και επειδή είναι ελληνικό γούστο να γίνονται και προβλέψεις, αλλά και αναλυσούλες, ας το πάμε κι εκεί για λίγο: Με νίκες επί της Αρμάνι και της Μπάμπεργκ, ο Ολυμπιακός πάει στο 15- 5. Με δυο λόγια, πέρασε στα πλέι- οφ και δε μπορεί να του το στερήσει κανείς. Θα μένουν δέκα ματς. Η ομάδα με το χειρότερο πρόγραμμα –αναλογικά- είναι αυτή του Πειραιά. Όμως τι θα θέλει; Ένα 50% επιτυχίας στα δέκα ματς. Γιατί αν πάρει τα πέντε από αυτά, θα πάει στις 20 νίκες που πλην συγκλονιστικού απροόπτου δίνουν και πλεονέκτημα έδρας. Όσο περισσότερα ροζ φύλλα μαζέψει ο Ολυμπιακός, τόσο ψηλότερα θα «σκάσει μύτη» στη βαθμολογία.

Βέβαια, μετά θα ‘ναι άλλη η πλοκή στη φάση των «8». Είπαμε, σήριαλ με διαφορετικά επεισόδια και μυστήρια πλοκή. Αυτή είναι άλλωστε η Ευρωλίγκα, για αυτό και τη γουστάρει ο κόσμος. Πρώτα όμως η Αρμάνι και ο Τζιόρτζιο. Που θα ‘ναι ξανά στην θέση του, θα περιμένει για μια μεγάλη νίκη, αλλά θα ‘ναι και έτοιμος να πιει (άμα λάχει) και το… φαρμάκι που τον κερνάνε τις περισσότερες φορές οι ακριβοπληρωμένοι και καλοντυμένοι μπασκετμπολίστες της ομάδας του. Συνηθισμένος είναι. Αν η Αρμάνι ήταν ελληνική ομάδα, θα ‘χε διαλυθεί.

Από οπαδούς, από δημοσιογράφους, από το σύμπαν ολάκαιρο. Δεν είναι όμως. Και όταν τα φώτα στο Φόρουμ σβήσουν, θα πάνε όλοι στην κλασική τρατορία που μένει ανοιχτή μόνο για αυτούς και θα απολαύσουν τα ζυμαρικά τους. Η ζωή συνεχίζεται στη Λομβαρδία και δεν ορίζεται από το μπάσκετ. Οι πωλήσεις των τζιν έχουν ανέβει. Και η νέα κολεξιόν είναι πολύ καλή όντως…

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ