EUROLEAGUE

Ο Ολυμπιακός έμαθε να ζει με τους τραυματισμούς

Ο Ολυμπιακός έμαθε να ζει με τους τραυματισμούς

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου και ο Δημήτρης Αγραβάνης μίλησαν για τους σοβαρούς τραυματισμούς τους ενώ ο Κατσίβελης και ο Αγραβάνης αναφέρθηκαν στο σοκ της απουσίας του Σπανούλη στο πιο κρίσιμο σημείο της χρονιάς (VIDEOs).

Ο Ολυμπιακός ταλαιπωρήθηκε από μαζεμένα προβλήματα τραυματισμών μέσα στη χρονιά όμως κατάφερε να φτάσει ως το τέλος της διαδρομής. Η "ερυθρόλευκη" ΚΑΕ έκανε μια σύντομη αναδρομή σε όσα προηγήθηκαν που όμως, δεν επηρέασαν τους Πειραιώτες όσον αφορά την πρόκριση στο Final Four.

Τα αφιερώματα της ΚΑΕ Ολυμπιακός

"Αν υπάρχει κάποιο ρεκόρ τραυματισμών σε ομαδικά αθλήματα, ο φετινός Ολυμπιακός ίσως και να είναι πλέον ο ρέκορντμαν. Οι τραυματισμοί για τους "ερυθρόλευκους"; Πολλοί! Αλλά χειρότερος όλων, ήταν αυτός του Ιωάννη Παπαπέτρου. Όταν οι Πειραιώτες ήταν ακόμα στην Ιταλία για την προετοιμασία, το σπασμένο πόδι του "Παπ" πάγωσε τα χαμόγελα όλων. Ακολούθησαν πολλοί ακόμα που προστέθηκαν στη λίστα του "ερυθρόλευκου" νοσοκομείου. Ένας εξ αυτών, και ο Δημήτρης Αγραβάνης ο οποίος έσπασε το χέρι του ήταν είχε αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά και είχε γίνει ένα σημαντικό γρανάζι στη μηχανή του Ολυμπιακού. Πως κατάφεραν οι "ερυθρόλευκοι" να ξεπεράσουν όλους αυτούς τους τραυματισμούς;

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου και ο Δημήτρης Αγραβάνης στέκονται στη βοήθεια που είχαν από τους συμπαίκτες τους. "Πρώτα από όλα, το στοίχημα ήταν να επανέλθω και να βρεθώ πάλι στην ίδια κατάσταση που ήμουν πριν και ακόμα καλύτερα. Νομίζω πως οι συμπαίκτες μου με βοήθησαν πάρα πολύ. Όσο με βοήθησαν οι φυσιοθεραπευτές μου και οι γιατροί της ομάδας, άλλο τόσο και οι συμπαίκτες μου. Με βοήθησαν ψυχολογικά, με στήριξαν. Με βοήθησαν και σίγουρα τον πρώτο καιρό που επανήλθα, με βοήθησαν κάθε μέρα στην προπόνηση για να γίνω καλύτερος και να φτάσω πάλι σε ένα πολύ καλό επίπεδο".

"Εντάξει, όλοι οι συμπαίκτες μου με βοήθησαν να επανέλθω. Μου έκαναν παρέα αλλά αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το αντιμετωπίσεις μόνος σου".

Το σοκ από τον τραυματισμό του Σπανούλη

Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός από το ξεκίνημα της φετινής Ευρωλίγκας και δεν σταμάτησε ούτε στο TOP-16. Για την ακρίβεια, δεν το έκανε μέχρι και πριν από το παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στο ΣΕΦ. Παραμονές εκείνου του αγώνα, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είδε τον Βαγγέλη Μάντζαρη να παθαίνει διάστρεμμα και τον αρχηγό του Βασίλη Σπανούλη να λαβώνεται λίγο πάνω από το γόνατο. Και οι δυο έσφιξαν τα δόντια, δεν ήταν όμως αυτό αρκετό. Οι Τούρκοι πήραν το παιχνίδι και ο Ολυμπιακός έχασε τον V-Span στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν. Τρόμαξε αυτό τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου; Ο Δημήτρης Κατσίβελης και ο Βασίλης Καββαδάς έχουν τις απαντήσεις.

"Σίγουρα όχι, γιατί είχαμε δουλέψει πάρα πολύ σαν ομάδα όλο αυτό τον καιρό. Ο Βασίλης είναι ο αρχηγός της ομάδας και ίσως ο πιο σημαντικός παίκτης μας αλλά μπορέσαμε να καλύψουμε το κενό του για όσα παιχνίδια χρειάστηκαν. Στο τέλος καταφέραμε την πρόκριση στο Final Four".

"O Σπανούλης είναι ένας μεγάλος παίκτης. Είναι ο αρχηγός μας, ο ηγέτης μας. Μας καθοδηγεί αλλά ο Ολυμπιακός επίσης είναι μεγάλη ομάδα και ξέρει να προχωράει σε τέτοιες δύσκολες στιγμές. Και είδαμε ότι τα κατάφερε".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ