EUROLEAGUE

Μπαρτζώκας: ''Επικίνδυνη η Μπάγερν και στο μπάσκετ"!

Μπαρτζώκας: ''Επικίνδυνη η Μπάγερν και στο μπάσκετ"!
INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για το αγωνιστικό στυλ της Μπάγερν κι έκανε λόγο για μια υπολογίσιμη ομάδα ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής του Μπρεντ Πέτγουεϊ.

Η Μπάγερν Μονάχου έρχεται αήττητη στο ΣΕΦ για το ντέρμπι κορυφής του Γ' ομίλου με τον Ολυμπιακό.

Η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς είναι πρωτάρα στη διοργάνωση όμως μετράει ήδη δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια! Από την άλλη πλευρά, οι πρωταθλητές Ευρώπης προέρχονται από τη σπουδαία νίκη επί τις Γαλατάσαραϊ στην Κωνσταντινούπολη και θέλουν το ροζ φύλλο κόντρα στους Βαυαρούς ώστε να παραμείνουν μόνοι πρώτοι στην κορυφή του ομίλου.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για την προσεχή αντίπαλο των πρωταθλητών Ευρώπης ενώ στάθηκε στο αήττητο των Βαυαρών σε Euroleague και Bundesliga: ''Μετά το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη και τη σημαντική νίκη μας επί τη Γαλατά, έχουμε το παιχνίδι με την Μπάγερν. Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Η Μπάγερν δεν είναι μόνο αήττητη στην Euroleague αλλά και στο γερμανικό πρωτάθλημα. Οι παίκτες και ο προπονητής της έχουν δυνατά πνευματικά χαρακτηριστικά!''.

''Αν νιώσει καλά, μπορεί να παίξει ο Πέτγουεϊ''

Εν συνεχεία ο προπονητής των ''ερυθρολεύκων'' ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια στη διοργάνωση ενώ μίλησε γα τον τραυματισμό του Πέτγουεϊ: ''Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει κανένα εύκολο παιχνίδι. Ο προπονητής της Μπάγερν, ο κόουτς Πέσιτς, είναι καταξιωμένος και πολύ έμπειρος. Αρέσκεται να τρέχει στο γήπεδο και να βγάζει από τον κάθε παίκτη ό,τι έχει. Περιμένουμε ένα δύσκολο απόγευμα. Εμείς είμαστε όλο και καλύτεροι. Κάναμε σε 27 ώρες τρεις δυνατές προπονήσεις! Ο Μπέγκιτς έβγαλε όλη την προπόνηση, δυστυχώς ο Πέτγουεϊ τραυματίστηκε. Θα δοκιμάσει το πρωί και αν νιώσει καλά, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να παίξει''.

''Θα διεκδικήσει τίτλους στην Euroleague!''

Σε ερώτηση για το αν η Μπάγερν είναι τόσο δυνατή ή απλά... παρουσιάζεται έτσι, ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανέφερε: "Ίσως να υπάρχουν στοιχεία υπερβολής. Η Μπάγερν είναι μία πολύ καλή και επικίνδυνη ομάδα. Έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Μαζί με 2-3 συλλόγους στην Ευρώπη, έχουν κοινή διοίκηση με το ποδόσφαιρο και αυτό τους δίνει μεγάλο μπάτζετ! Άποψη μου είναι ότι θα διεκδικήσει και τίτλους στην Euroleague τα επόμενα χρόνια. Τα αποτελέσματα της δεν είναι ενδεικτικά, αλλά πρέπει να σεβόμαστε μία ομάδα που κερδίζει ομάδες όπως τη Ζiέλονα Γκόρα και τη Σιένα. Έχουν πάρει πολύ καλούς παίκτες, όπως ο Μπράουν, ο Ντιλέινι, οι τέσσερις παίκτες από την Άλμπα. Προφανώς είναι καλύτερα που ο Ολυμπιακός την αντιμετωπίζει στο μπάσκετ, απ΄ό,τι στο ποδόσφαιρο".

Για τα στατιστικά και το αγωνιστικό στυλ της Μπάγερν, ο τεχνικός του Ολυμπιακού ανέφερε: "Οι αριθμοί δεν αντικατοπτρίζουν πάντα την αλήθεια. Η Μπάγερν έχει περισσότερα ριμπάουντ και παίζει με περισσότερες επιθέσεις. Έχει αθλητικότητα στην περιφέρεια. Ο Σαφαρτζικ έχει πολύ εκτελεστικό ρόλο, πασάρει πολύ καλά και γρήγορα. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Ντιλέινι. Είναι μία ομάδα του προπονητή και γι' αυτό έχει νίκες! Είναι δυσκολοκατάβλητη. Μπορεί να βάλει επιθετικά προβλήματα στην αντίπαλη ομάδα, γιατί έχει καλούς παίκτες στην περιφέρεια".

''Λογικές οι αυξομοιώσεις''

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στα σκαμπανεβάσματα του Ολυμπιακού κατά τη διάρκεια των αγώνων: "Πολλές φορές όταν ο Ολυμπιακός παίζει εκτός έδρας, υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση και συσπείρωση. Ο ένας χρειάζεται τον άλλον. Κάποιες φορές έχουμε αυξομειώσεις στην απόδοσή μας. Αυτό θα συμβαίνει μέχρι τέλους σε αυτό το επίπεδο που είμαστε! Είναι απόλυτα φυσιολογικό. Δεν γίνεται μία ομάδα να παίζει σταθερά σε όλο το μας".

Ο κόουτς του Ολυμπιακού κατέληξε: ''Με τον τρόπο που παίζουμε, θα έχουμε φθορά στα φάουλ. Έχουμε 6 ψηλούς στην 12άδα. Στα παιχνίδια που έλειπε ο Μπέγκιτς αντιμετωπίσαμε προβλήματα από φθορά στα φάουλ. Αλλά από την άλλη δεν είναι εγωιστές οι παίκτες μας για να μην κάνουν φάουλ και να μένουν όσο το δυνατόν περισσότερο στο παρκέ! Είμαι πολύ ήρεμος με τις προσθήκες των παικτών που έχουμε κάνει. Βλέπω και τον Ντάνστον πως δουλεύει στην προπόνηση και είμαι ευχαριστημένος".

Στην ερώτηση, για το πως έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός να παίζει τόσο καλά, ενώ έχει τόσες αλλαγές, ο Μπαρτζώκας σχολίασε: " Ήμουν σίγουρος για τους ξένους παίκτες. Γι αυτό τους επιλέξαμε. Από την άλλη, βρίσκομαι για δεύτερη χρονιά στο σύλλογο, άρα ήξερα πως να αντιμετωπίσω όλες τις καταστάσεις".

Για την κατάσταση των Ελλήνων διεθνών, αλλά και για το ότι οι ξένοι παρουσιάζονται έτοιμοι: "Oι διεθνείς μας παίκτες όταν επέστρεψαν στην ομάδα ήταν σε κακή κατάσταση, κάτι που φάνηκε και από τις αιματολογικές εξετάσεις που έκαναν. Τώρα όμως είναι καλύτερα.

Πέρσι υπήρχαν και κάποιοι παίκτες στο ρόστερ μας που υπήρχαν από πριν, πλέον όσοι παίκτες βρίσκονται στην ομάδα είναι όλοι δικοί μου επιλογές. Οι νέοι μας παίκτες δίνουν τον καλύτερο τους ευατό και προσπαθούν πολύ. Έχουν εξοικειωθεί και έχουν τεράστιο κίνητρο ώστε να διακριθούν με την ομάδα.

Είναι ευτυχισμένοι που βρίσκονται στον Ολυμπιακό. Δεν είχα καμία απολύτως αμφιβολία για τις μεταγραφές που κάναμε. Ήμουν σίγουρος για όλες τις επιλογές, διότι το έξαψα πολύ καλά με τους συνεργάτες μου. Θα είχα αμφιβολία αν παίρναμε παίκτη από το ΝΒΑ, ο οποίος δεν θα είχε παίξει ποτέ ξανά στην Ευρώπη. Εκεί θα είχα αμφιβολία, τώρα όχι. Ήμουν απόλυτα σίγουρος για τους ξένους παίκτες που πήραμε. Του προσφέρει ο Ολυμπιακός ένα ωραίαο περιβάλλον και όλοι αισθάνονται ευτυχισμένοι".

Για το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό: "Δεν έχω ασχοληθεί καθόλουμε αυτό το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο. Έχουμε μπροστά μας αρκετά ματς στην Euroleague έως τότε, όπως και ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα. Να έχουμε υγεία και θα πάμε να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο, με ό,τι συνεπάγεται το ότι θα παίξουμε στο ΟΑΚΑ. Θα είναι ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι, αλλά θα προσπαθήσουμε να πάρουμε την πρόκριση".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ