EUROLEAGUE

Μπαρτζώκας: "Απαιτητικό παιχνίδι"

Μπαρτζώκας: "Απαιτητικό παιχνίδι"
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός αναχώρησε για την Κωνσταντινούπολη, καθώς την Παρασκευή (28/2, 20:00) θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Φενέρμπαχτσε. Ο Μπαρτζώκας μίλησε για την αναμέτρηση, χαρακτηρίζοντας το απαιτητικό παιχνίδι. Λοτζέσκι: "Γινόμαστε ακόμη καλύτεροι με τον Μουν στο ρόστερ".

Η αποστολή της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, αναχώρησε το πρωί της Πέμπτης (27/2) για την Κωνσταντινούπολη, καθώς την Παρασκευή (28/2, 20:00, ΔΤ) οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν την Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία, για την 8η αγωνιστική του TOP-16 της Euroleague. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας πήρε μαζί του δώδεκα παίκτες (Πέτγουεϊ, Ντάνστον, Σπανούλη, Περπέρογλου, Σλούκα, Κόλινς, Σίμονς, Πρίντεζη, Μάντζαρη, Κατσίβελη, Λοτζέσκι και Μουν), αφήνοντας εκτός τους Μπέγκιτς, Αγραβάνη, Παπαπέτρου, Καββαδά και Χριστοδούλου. Ο αρχηγός αντιμετωπίζει τενοντίτιδα, αισθάνεται ενοχλήσεις, αλλά θεωρείται δεδομένη η παρουσία του στην αναμέτρηση.

Λίγο πριν την αναχώρηση της ομάδας για την Πόλη, ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε τόσο για το ματς, όσο και για την μεταγραφική ενίσχυση με τον Γιόργκι Σερμαντίνι: " Όταν μπαίνει κάποιος παίκτης στη 12αδα, πρέπει κάποιος άλλος να βγει. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που έτσι κι αλλιώς αντιμετωπίζουμε. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να είμαστε υγιείς καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία του TOP-16 μιας και τώρα αρχίζει ο δεύτερος γύρος αυτής της φάσης".

Όσο για το ότι η τουρκική ομάδα «καίγεται» για τη νίκη και εάν αυτό κάνει πιο δύσκολη την αποστολή του Ολυμπιακού, ο τεχνικός της ομάδας μας απάντησε πως "αυτή τη στιγμή “καίγονται” όλοι, κανένα παιχνίδι δεν είναι αδιάφορο για καμία ομάδα. Ακόμη και η Λαμποράλ Κούτσα, η οποία έχει μείνει πίσω, έχει τις πιθανότητες της για να περάσει στην επόμενη φάση".

Σε ό,τι έχει να κάνει με το παιχνίδι με τη Φενέρ, ο Έλληνας κόουτς είπε πως "πρόκειται για ένα απαιτητικό παιχνίδι, υπάρχουν νέα δεδομένα στη Φενέρ καθώς στο ρόστερ της υπάρχουν δύο νέοι παίκτες. Εμείς καλούμαστε να κάνουμε ανάλογο καλό παιχνίδι με τον πρώτο γύρο".

Σε ερώτηση για το εάν έχει έξτρα κίνητρο η ομάδα του που θα βρει απέναντι της τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήταν ξεκάθαρος: "για εμάς όχι, δεν υπάρχει έξτρα κίνητρο. Εμείς θέλουμε να διατηρήσουμε ψηλά τον Ολυμπιακό και αυτό είναι το μεγαλύτερο κίνητρο μας".

Για την προσθήκη του Γκιόργκι Σερμαντίνι είπε πως "με γνώμονα το καλό της ομάδας λειτουργήσαμε και πάλι. Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι ψηλά, πρέπει να είναι στην κορυφή. Η προσθήκη αυτή θέλουμε να μας κάνει καλύτερους και κάτω από αυτό το πρίσμα έγινε η μεταγραφή. Είναι ένας παίκτης που μας βοήθησε πολύ πέρσι, το καλοκαίρι δεν έμεινε λόγω διαπραγμάτευσης και λόγω ακλόνητης στάσης του εκπρόσωπου του. Αυτή τη στιγμή παίρνουμε έναν παίκτη που θα μας ενισχύσει και με το μικρότερο δυνατό ρίσκο μιας και πέρσι ήταν στην ομάδα και μας ξέρει και τον ξέρουμε".

Λοτζέσκι: "Γινόμαστε ακόμη καλύτεροι με τον Μουν στο ρόστερ"

Από την πλευρά του ο Ματ Λοτζέσκι είπε τα εξής: "Πιστεύω πως θα είναι διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με αυτό του πρώτου γύρου. Πρώτα από όλα θα είναι εκτός έδρας ματς, θα είναι πιο αμυντικό σε σχέση με το πρώτο θεωρώ που το σκορ πήγε σε υψηλά επίπεδα. Θα είναι πολύ δύσκολο ματς, το χρειαζόμαστε πάρα πολύ εμείς, το ίδιο και αυτοί. Θα είναι μεγάλο παιχνίδι και για τους δύο. Πρέπει να έχουμε μεγάλη προσοχή στην άμυνα, από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε. Γινόμαστε ακόμη καλύτεροι με τον Μουν στο ρόστερ, φέρνει στην ομάδα πράγματα που δεν είχαμε".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ