EUROLEAGUE

Μάντζαρης: “Να πάμε στην 4άδα και μετά όσο πιο ψηλά γίνεται”

Μάντζαρης: “Να πάμε στην 4άδα και μετά όσο πιο ψηλά γίνεται”

Oι Βαγγέλης Μάντζαρης και Γιάννης Σφαιρόπουλος, μίλησαν στον SPORT24 RADIO 103,3 για το "διπλό" του Ολυμπιακού επί της Ούνικς στο Καζάν. "Ο Γκριν είναι χαρισματικός σκόρερ", σχολίασαν.

Ο Ολυμπιακός σημείωσε την 15η επικράτηση του στην EuroLeague και την 6η εκτός έδρας νίκη του στην διοργάνωση επί της Ούνικς. Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης, οι Βαγγέλης Μάντζαρης και Γιάννης Σφαιρόπουλος, μίλησαν στον SPORT24 RADIO 103,3 για το θετικό αποτέλεσμα στην ρωσική πόλη.

Για τον αγώνα: “Ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που έχουμε κάνει φέτος και επιθετικά και αμυντικά. Είχαμε πολύ σημαντικές απουσίες. Ήρθαμε 10 άτομα, κάτι πρωτόγνωρο γι΄αυτή τη διοργάνωση, αλλά ήρθαμε αποφασισμένοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό προκειμένου να καλύψουμε το κενό όσων λείπουν. Αποδείξαμε ότι είμαστε μεγάλη ομάδα. Οι μεγάλες ομάδες ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες, επειδή παρά τις σημαντικές απουσίες καταφέρνουν να κρατήσουν τέτοια παιχνίδια. Η Ούνικς στην μέρα της είναι πολύ επικίνδυνη επιθετικά και έχει γυρίσει πολλά παιχνίδια. Ακόμη όμως και όταν η διαφορά πήγε από τους 20 στους 8 πόντους, δείξαμε χαρακτήρα, βάλαμε κρίσιμα καλάθια και επικρατήσαμε”.

Για τους στόχους του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα: “Εδώ που φτάσαμε τώρα θέλουμε να πάμε στην τετράδα και από εκεί και πέρα όσο πιο ψηλά γίνεται. Εξαρτάται μόνο από εμάς και από την απόδοσή μας στα επόμενα παιχνίδια. Γι΄ αυτό θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται”.

Σφαιρόπουλος: "Ο Γκριν είναι χαρισματικός σκόρερ"

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στις δηλώσεις του στον SPORT24 RADIO 103,3 τόνισε πως: "Γενικά δεν στέκομαι ποτέ στις απουσίες. Σίγουρα έλειπαν σημαντικοί παίκτες, αλλά έχουμε αποδείξει, και το κάναμε και σήμερα, ότι είμαστε ομάδα. Αξίζουν συγχαρητήρια για την διάθεση, την προσπάθεια και την αυταπάρνηση με την οποία αγωνίστηκαν όλα τα παιδιά. Ο αντίπαλος μας βρέθηκε προ εκπλήξεως. Ξεκινήσαμε με μεγάλη διάθεση και ήμασταν εξαιρετικοί στα πρώτα 17 λεπτά σε άμυνα και επίθεση. Ήταν λογικό να αντιδράσει ο αντίπαλος που έπαιζε και στην έδρα του. Χάσαμε λίγο τον ρυθμό μας στην τρίτη περίοδο, αλλά τον ξαναβρήκαμε στο τέταρτο δεκάλεπτο, όταν μειώθηκε η διαφορά. Βγάλαμε καλές άμυνες, βάλαμε και κάποια σουτ στο τέλος. Έτσι ανέβηκε και πάλι η διαφορά και φτάσαμε σε μια νίκη την οποία δικαιούμασταν επειδή ελέγχαμε το παιχνίδι στο μεγαλύτερο μέρος του”.

Για τον Γκριν: "Και οι 10 παίκτες βοήθησαν την ομάδα και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ο Γκριν είναι χαρισματικός σκόρερ αλλά είδαμε ότι ήταν πολύ καλός και στην άμυνα. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να προσφέρει πολλά στην ομάδα. Το έχει κάνει ήδη, αλλά σήμερα βρήκε και τον χώρο, λόγω των απουσιών να βρει ρυθμό. Οι παίκτες είναι άνθρωποι και όχι μηχανές για να παίζουν σταθερά επί 10 μήνες. Έχουν και τα πάνω και τα κάτω τους. Ο Γκριν όμως έχει δείξει τι μπορεί να κάνει και ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα”.

Για την συνέχεια: “Η σημερινή μας εμφάνιση είναι ένα παράδειγμα για το πως πρέπει να είμαστε και στα επόμενα παιχνίδια. Ο δρόμος είναι μακρύς και δεν κοιτάζουμε στο τέλος του, αλλά το επόμενο παιχνίδι. Είπα και στα παιδιά να απολαύσουμε απόψε αυτή τη νίκη, αλλά από αύριο να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι που είναι για το ελληνικό πρωτάθλημα”.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ