EUROLEAGUE

Λοτζέσκι: "Θέλουμε εκδίκηση από τη Ζάλγκιρις"

BASKET LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΚΟΡΥΦΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ 8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
BASKET LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΚΟΡΥΦΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ 8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ EUROKINISSI SPORTS

Συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της EuroLeague παραχώρησε ο Ματ Λοτζέσκι, όπου μίλησε μεταξύ άλλων για το ματς με τη Ζάλγκιρις, την πορεία του Ολυμπιακού και την τετραετή εμπειρία του στον Πειραιά.

Διανύει την τέταρτη χρονιά του στον Πειραιά και ο Ματ Λοτζέσκι αισθάνεται πια κάτι παραπάνω από άνετα στον Ολυμπιακό. Αυτό τόνισε ο Βελγοαμερικανός σμολ φόργουορντ στη συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της EuroLeague, όπου μίλησε ακόμα για τη νίκη των "ερυθρόλευκων" επί της Ούνικς Καζάν, το επερχόμενο παιχνίδι με τη Ζάλγκιρις Κάουνας, τα τέσσερα χρόνια που παίζει στον Ολυμπιακό και πολλά άλλα...

Διαβάστε αναλυτικά τι είπε ο Ματ Λοτζέσκι:

Για τη νίκη επί της Ούνικς Καζάν:

“Έπειτα από δύο ήττες στην έδρα μας θέλαμε να κάνουμε μια νέα αρχή σε αυτό το παιχνίδι. Παίξαμε πολύ καλή άμυνα από την αρχή και παίξαμε ομαδικά στην επίθεση. Σχεδόν από την αρχή είχαμε μια διαφορά δέκα πόντων”.

Για το ότι κανένας παίκτης του Ολυμπιακού δεν είχε πετύχει πάνω από 15 πόντους στις τελευταίες δύο νίκες:

“Ετσι συμβαίνει από όταν ήρθα στην ομάδα. Πάντα δείχνουμε πως παίζουμε ομαδικά και σε κάθε ματς ένας διαφορετικός παίκτης θα ηγείται στο σκοράρισμα. Για εμάς, έτσι γίνεται εδώ και λίγο καιρό. Εξαρτάται από το ματς. Κάποιος μπορεί να πετύχει και 15-20 πόντους”.

Για το πως είναι η ομάδα τόσο έτοιμη, ώστε να παίζει τόσο δυνατά από την αρχή της σεζόν:

“Δεν ξέρω γιατί... Πάντα είχαμε χαρακτήρα σαν ομάδα. Στο παρελθόν, με τη διαφορετική μορφή της Euroleague, δεν σήμαινε κάτι το να ξεκινήσεις καλά. Ωστόσο με τη νέα μορφή είναι καλύτερο, διότι κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό, ο κάθε αγώνας μετράει. Πάντα κάναμε μια καλή αρχή, αλλά μετά την ήττα από την Μακάμπι, το να νικήσουμε στα δύο επόμενα παιχνίδια είναι πολύ σημαντικό”.

Για το καλό του παιχνίδι και το αν αυτό έχει επηρεαστεί από το γεγονός πως γνωρίζει τους συμπαίκτες του εδώ και χρόνια:

“Όντως, οι περισσότεροι παίζουμε καιρό μεταξύ μας. Ξέρουμε πως παίζει ο καθένας μας, σε τι είναι καλός. Όσο περισσότερο ξέρεις την ομάδα που είσαι, τόσο πιο άνετος και χαλαρός νιώθεις. Ειδικά, όταν γνωρίζουν πως σου αρέσει να παίζεις”.

Για τον καλό ρυθμό που έχει και το αν ευθύνεται σε αυτό η νέα μορφή της EuroLeague:

“Νομίζω πως έχουμε προσαρμοστεί. Όλες οι ομάδες συνηθίζουν το νέο format. Υπάρχουν περισσότερα παιχνίδια και λιγότερη προπόνηση. Αυτό μας δίνει καλύτερο ρυθμό για τους αγώνες, από το να κάνουμε μόνο προπονήσεις. Σιγουρα, είναι πάντα πιο διασκεδαστικό να παίζεις αγώνες από το να κάνεις προπονήσεις”.

Για το ότι είναι ο πιο αποτελεσματικός παίκτης στα τρίποντα:

“Σίγουρα παίζει ρόλο η εμπειρία και το να έχεις συμπαίκτες που τους γνωρίζεις τόσο καιρό, όπως είπα και πριν, και από που μπορείς να πάρεις καλά σουτ, για να έχεις καλά ποσοστά. Να είσαι υπομονετικός μέσα στην επίθεση. Ο κόουτς, ο Σπανούλης και όλοι οι συμπαίκτες μου ξέρουν πως να δημιουργήσουν καλές προϋποθέσεις για να σκοράρω. Η δομή της ομάδας είναι σχεδόν η ίδια και έχουμε παίκτες, οι οποίοι διακρίνονται από αυταπάρνηση. Φυσικά, ο Σπανούλης έχει όλη την προσοχή επάνω του, οπότε, όταν είμαι στο παρκέ μαζί του, αυτό με βοηθάει να εκτελώ ελεύθερα. Όπως είπα, τα περισσότερα από τα σουτ μου έρχονται από καλές προϋποθέσεις, και γι' αυτό τα ποσοστά μου είναι υψηλά”.

Για το πόσο άνετα νιώθει που παίζει δίπλα σε Σπανούλη και Πρίντεζη:

“Αισθάνομαι πολύ άνετα μαζί τους. Και οι δύο είναι πολύ καλοί, δεν έχουν εγωισμό, τους γνωρίζω καλά και προσπαθώ να τους στηρίξω και να τους βοηθάω. Έχουν κατακτήσει ευρωπαϊκά τρόπαια στο παρελθόν και τώρα προσπαθούμε να πάμε στο Final Four. Θέλω να κατακτήσω τον πρώτο μου τίτλο στην Euroleague. Έχω πάει σε τελικό μια φορά στο παρελθόν, τότε που ηττηθήκαμε από τη Ρεάλ. Θέλω να επιστρέψω στις επιτυχίες”.

Για τον αγώνα με τη Ζάλγκιρις:

“Ξέρουμε καλά πως μία ήττα θα μας πληγώσει πολύ για τη συνέχεια. Το ότι η Ζάλγκιρις δεν είναι μία από τις “μεγάλες” ομάδες, δεν σημαίνει πως θα είναι ένα εύκολο παιχνίδι. Σίγουρα θέλουμε να πάρουμε “εκδίκηση” από την Ζάλγκιρις για ό,τι έγινε πέρυσι στο Κάουνας και να διατηρήσουμε το μομέντουμ μας στη διοργάνωση”.

Για το ποια είναι τα δυνατά σημεία του Ολυμπιακού, πέρα από τα ριμπάουντ: “Νομίζω πως το να μπορείς να ελέγξεις το ρυθμό του αγώνα είναι σημαντικό. Το ότι είμαστε μια από τις κορυφαίες ομάδες σε άμυνα, ειδικά εκτός έδρας, βοηθάει την επίθεσή μας, επειδή βγαίνουμε γρήγορα στον αιφνιδιασμό, παίρνουμε αυτοπεποίθηση και σουτάρουμε καλύτερα στη διάρκεια του ματς”.

Για το τι θα χρειαστεί ο Ολυμπιακός για να φτάσει στα playoffs και στο Final Four:

“Όπως είναι φυσικό, κοιτάμε παιχνίδι το παιχνίδι. Ο πρώτος μας στόχος είναι να τερματίσουμε σε μία από τις τέσσερις πρώτες θέσεις, ώστε να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Ξέρω πως έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε ακόμα, οπότε τώρα προσπαθούμε απλά να τερματίσουμε σε όσο το δυνατόν πιο ψηλή θέση γίνεται. Έχουμε ακόμα πολλά ματς μπροστά μας, ταπό τα οποία μπορούμε να φύγουμε με τη νίκη σε αρκετά. Οπότε, βλέπουμε έναν αγώνα τη φορά και θα δούμε που θα βρεθούμε στο τέλος”.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ