EUROLEAGUE

Λαφαγιέτ: "Eίμαι και καλός σουτέρ"

Λαφαγιέτ: "Eίμαι και καλός σουτέρ"

Ο Όλιβερ Λαφαγιέτ παραχώρησε συνέντευξη στο Euroleague Greece, τονίζοντας πως δεν πρόκειται απλά για παίκτη που μπορεί να παίξει καλή άμυνα, αλλά μπορεί να σουτάρει κιόλας. "Πρωτάθλημα και Ευρωπαϊκό".

Ο νεοαποκτηθείς γκαρντ του Ολυμπιακού, Όλιβερ Λαφαγιέτ, παραχώρησε συνέντευξη στο Euroleague Greece, μιλώντας τόσο για το τι μπορεί να προσφέρει στην ομάδα, όσο και για τους στόχους των ερυθρολεύκων. "Θέλουμε το Πρωτάθλημα στην Ελλάδα, αλλά και το Ευρωπαϊκό", ενώ επεσήμανε πως δεν πρόκειται, απλά, για έναν καλό αμυντικό παίκτη, αλλά και για έναν πολύ καλό σουτέρ. "Είμαστε καλοί τόσο στους "κοντούς", όσο και στους "ψηλούς", σχολίασε μεταξύ άλλων.

-Πως ήταν η εμπειρία σου με την Εθνική ομάδα της Κροατίας στο Μουντομπάσκετ;

"Ήταν μία πολύ καλή εμπειρία. Είχαμε έναν καλό προπονητή, αλλά και καλούς παίκτες. Νομίζω πως αξίζαμε να προχωρήσουμε περισσότερο στο τουρνουά, αλλά δεν τα καταφέραμε. Ήταν μία όμορφη εμπειρία".

-Με την Βαλένθια κατέκτησες το Eurocup, αλλά τώρα θα αγωνιστείς στην Euroleague. Τι κέρδισες σαν παίκτη από αυτή την διάκριση, από αυτή την εμπειρία;

"Σίγουρα μου προσέφερε εμπειρία. Δεν είναι εύκολο για κανέναν να κατακτήσει έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Είναι πολύ δύσκολο ώστε να το καταφέρεις. Απαιτείται να είσαι αφιερωμένος σε αυτό που κάνεις, έχοντας παράλληλα μεγάλο κίνητρο. Ήταν μία σημαντική εμπειρία για εμένα".

-Ο Ολυμπιακός διαθέτει μία καλή και συμπαγή περιφερειακή γραμμή. Είναι ένα πολύτιμο όπλο αυτό για μία ομάδα;

"Ναι, μπορείς να το ισχυρισθείς πως διαθέτουμε μία καλή και συμπαγή περιφερειακή γραμμή, αλλά μπορώ να πω πως και η γραμμή των ψηλών μας είναι δυνατή και σκληρή. Έχουμε στο "5" τους Οθέλο (Χάντερ) και Μπράιαντ (Ντάνστον), αλλά και τον Μπρεντ (Πέτγουεϊ) στο "4". Παίκτες που είναι δυνατοί, αθλητικοί, που μπορούν να παίξουν άμυνα, αλλά και να πάρουν ριμπάουντ, τελειώνοντας και τις φάσεις πάνω απ' το καλάθι. Νομίζω πως είμαστε καλοί τόσο στους "κοντούς", όσο και στους "ψηλούς".

-Αν σου δινόταν η δυνατότητα να κάνεις το σκάουτινγκ για σένα, τι θα έγραφες για τις δυνατότητες σου;

"Δεν θα μπορούσα να κάνω το σκάουτινγκ για τον εαυτό μου, αλλά θα μπορούσα να γράψω πως πρόκειται για έναν παίκτη που είναι πολύ καλός σουτέρ, καλός αμυντικός, που του αρέσει να κινείται και να διεισδύει από τα αριστερά (γέλια). Τέτοια περίπου πράγματα".

-Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας για τη νέα σεζόν;

"Nα κατακτήσουμε το ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο κύριος στόχος, για τον οποίο κιόλας συζητάμε όλη την ώρα, όπως και το να διεκδικήσουμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ