EUROLEAGUE

Κρατάει το πλεονέκτημα στα χέρια του

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να φύγει με νίκη από την έδρα της Αρμάνι, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες για πλεονέκτημα έδρας στα Play offs. Δείτε πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στον όμιλο.

Το παιχνίδι απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο μπορεί να μην είχε την λάμψη αυτών απέναντι σε Φενέρμπαχτσε και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όμως είχε το ίδιο αποτέλεσμα: Νίκη με σκορ 83-74 . Τόσο σημαντική, που διατηρεί μόνους στην κορυφή της βαθμολογίας τους "ερυθρόλευκους" 5 "στροφές" πριν το τέλος του μίνι πρωταθλήματος που ονομάζεται Top 16.

Πλέον, ο όμιλος των "ερυθρολεύκων" έχει διαμορφωθεί ως εξής:

1. Ολυμπιακός 8-1
2. Φενέρμπαχτσε 7-2
3. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 7-2
4. Αναντολού Εφές 4-5
5. Λαμποράλ Κούτσα 4-5
6. Νίζνι Νόβγκοροντ 2-7
7. Μάλαγα 2-7
8. Αρμάνι Μιλάνο 2-7

Οι Πειραιώτες, όμως, έχουν αρκετά δύσκολο πρόγραμμα. Ακολουθεί η αναμέτρηση με την Φενέρμπαχτσε, στο ΣΕΦ, η οποία θα κρίνει πολλά σχετικά με το πλεονέκτημα έδρας στη συνέχεια. Με νίκη οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου πολύ δύσκολα θα χάσουν το πλεονέκτημα, ενώ σε περίπτωση ήττας, τρεις ομάδες θα παλεύουν για δύο θέσεις.

Δεν πρέπει να λησμονούμε, ωστόσο και δύο ακόμα δύσκολα παιχνίδια. Αυτά απέναντι σε Αναντολού Εφές (εντός έδρας) και ΤΣΣΚΑ Μόσχας (εκτός έδρας). Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του Ολυμπιακού μέχρι το τέλος του Top 16.

Παιχνίδι Ημερομηνία
Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε 13 Μαρτίου
Λαμποράλ Κούτσα-Ολυμπιακός 20 Μαρτίου
Ολυμπιακός Αναντολού Εφές 26 Μαρτίου
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ολυμπιακός 3 Απριλίου
Ολυμπιακός-Νίζνι Νόβγκοροντ Απρίλιο

Οι Πειραιώτες αυτή τη στιγμή έχουν δύο ομάδες οι οποίες καραδοκούν, περιμένοντας, στη γωνία, την πρώτη ήττα τους. Πρόκειται για τις Φενέρμπαχτσε και ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Σε καλύτερη μοίρα, θεωρητικά είναι οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, οι οποίοι υπερτερούν στην ισοβαθμία, έχοντας καλύψει την ήττα στην Τουρκία με θρίαμβο στη Ρωσία (81-84 νίκη για ΤΣΣΚΑ Μόσχας, 81-75 νίκη για Φενέρμπαχτσε).

Και οι δύο, όμως, έχουν ένα κοινό: Έχουν ηττηθεί από τον Ολυμπιακό στον πρώτο γύρο (74-68 η Φενέρμπαχτσε, 84-76 η ΤΣΣΚΑ Μόσχας) και θα τον αντιμετωπίσουν στον δεύτερο γύρο. Πρώτοι οι πρωταθλητές Τουρκίας και ύστερα η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη. Στους δύο πίνακες που ακολουθούν θα έχετε την ευκαιρία να δείτε το πρόγραμμα τόσο της Φενέρμπαχτσε, όσο και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Φενέρμπαχτσε

Παιχνίδι Ημερομηνία
Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε 13 Μαρτίου
Φενέρμπαχτσε-Αρμάνι Μιλάνο 20 Μαρτίου
Μάλαγα-Φενέρμπαχτσε 26 Μαρτίου
Λαμποράλ Κούτσα-Φενέρμπαχτσε 2 Απριλίου
Φενέρμπαχτσε-Αναντολού Εφές Απρίλιος

ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Παιχνίδι Ημερομηνία
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Αναντολού Εφές 13 Μαρτίου
Μάλαγα-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 19 Μαρτίου
Νίζνι Νόβγκοροντ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 27 Μαρτίου
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ολυμπιακός 3 Απριλίου
Αρμάνι Μιλάνο-ΤΣΣΚΑ Μόσχας Απρίλιο

Ασφαλώς, σε πιο δύσκολη θέση, όσον αφορά το πλεονέκτημα έδρας, βρίσκεται η Αναντολού Εφές. Η ήττα από την Μάλαγα (93-90) "πόνεσε" πολύ, καθώς πλέον η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς θέλει μόνο νίκες στα επόμενα πέντε παιχνίδια και διαδοχικά στραβοπατήματα από ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Φενέρμπαχτσε, τις οποίες, ωστόσο, θα βρει στον δεύτερο γύρο. Μάλιστα, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα, καθώς μετράει ήττες και από τις δύο ομάδες (78-69 από τους Ρώσους, 71-77 από τους Τούρκους).

Δείτε ποια παιχνίδια ακολουθούν για την Εφές, στον πίνακα που ακολουθεί.

Παιχνίδι Ημερομηνία
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Αναντολού Εφές 13 Μαρτίου
Αναντολού Εφές-Νίζνι Νόβγκοροντ 19 Μαρτίου
Ολυμπιακός-Αναντολού Εφές 26 Μαρτίου
Αναντολού Εφές-Αρμάνι Μιλάνο 3 Απριλίου
Φενέρμπαχτσε-Αναντολού Εφές Απρίλιο
TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ