EUROLEAGUE

Η παρουσίαση των αντιπάλων του Ολυμπιακού

Η παρουσίαση των αντιπάλων του Ολυμπιακού

Το Euroleague Greece παρουσιάζει τα μεταγραφικά πεπραγμένα των αντιπάλων του Ολυμπιακού μέχρι σήμερα (9/7), οπότε και έγιναν γνωστές οι ομάδες που θα αναμετρηθούν με τους "ερυθρόλευκους" του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Ο Ολυμπιακός έμαθε τους αντιπάλους του στην α' φάση της Euroleague, με την κληρωτίδα να αποδεικνύεται αρκετά... ευνοϊκή. Οι "ερυθρόλευκοι" απέφυγαν τις πιο δυνατές (θεωρητικά) ομάδες από τα άλλα γκρουπ, την ώρα που θα έχουν την ευκαιρία να υποδεχθούν έναν μέχρι πρότινο παίκτη τους. Ο λόγος για τον Μπράιαν Ντάνστον, ο οποίος θα γυρίσει στο ΣΕΦ ως αντίπαλος. Το Euroleague Greece συγκέντρωσε τα μεταγραφικά πεπραγμένα των πέντε αντιπάλων των φετινών φιναλίστ και σας τα παρουσιάζει.

Αναντολού Εφές

Οι Τούρκοι έχασαν τον τίτλο στην TBL, αλλά δεν πτοήθηκαν αφού φρόντισαν να ενισχυθούν σημαντικά εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Πρώτα απ όλα ενισχύθηκαν κοντά στο καλάθι, αφού απέκτησαν (με συνοπτικές διαδικασίες) τους Ντέρικ Μπράουν και Μπράιαν Ντάνστον . Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν θα έχει βέβαια μαζί του τον Νέναντ Κρστιτς στο πρώτο μισό της σεζόν, λόγω της ρήξης πρόσθιου χιαστού που υπέστη στους τελικούς του πρωταθλήματος, όπερ και σημαίνει πως θα έχει μία σημαντική έλλειψη στο "5". Ομοίως αβέβαιο παραμένει το μέλλον του Στεφάν Λάσμε, ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος, αλλά οι Τούρκοι είναι διατεθειμένοι να ξανακαθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τον Γκαμπονέζο σέντερ. Όσο για την περιφέρεια; Ο Τζέισον Γκρέιντζερ ήρθε για να "δέσει" την Αναντολού Εφές στη θέση "1", όπου φυσικά υπάρχει ο Τομά Ερτέλ, που εντυπωσίασε πέρσι στο β' μισό.

Λαμποράλ Κούτσα

Αν κάτσουμε να δούμε πόσες φορές έχουν αναμετρηθεί οι Βάσκοι με τους Πειραιώτες, θα χάσουμε το μέτρημα. Με τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς πλέον στον πάγκο της, η Λαμποράλ Κούτσα δεν πρόκειται να θυμίζει σε τίποτα την ομάδα που είδαμε φέτος. Εν αρχή ήταν η αποχώρηση του Φερνάντο Σαν Εμετέριο , ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στη Βαλένθια. Στη συνέχεια, σειρά πήραν όλοι σχεδόν οι ξένοι παίκτες. Ο Μάικ Τζέιμς έμεινε στην ομάδα και με αυτόν ως πόιντ γκαρντ θα ξεκινήσει το "χτίσιμο" εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Μαζί του θα έχει τον Αλμπέρτο Κορμπάτσο , που φέτος φόρεσε τη φανέλα της Ομπραντόιρο.

Αρμάνι Μιλάνο

Η απώλεια του τίτλου στην Ιταλία έφερε την αντικατάσταση του Λούκα Μπάνκι, με τον Γιασμίν Ρέπεσα να παίρνει τη θέση του. Ο Κροάτης προπονητής ανέλαβε τα ηνία της ιταλικής ομάδας, η οποία έχει ήδη αποκτήσει τον Τσαρλς Τζένκινς . Παράλληλα όμως "κοιτάζει" τους Όλιβερ Λαφαγιέτ και Τζαμέλ ΜακΛιν, που έμειναν ελεύθεροι από Ολυμπιακό και Άλμπα Βερολίνου, αντίστοιχα. Σε γενικές γραμμές το ρόστερ που θα παρουσιάσει η Αρμάνι Μιλάνο την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο θα έχει πολλές αλλαγές, μα πάνω απ όλα διαφορετική φιλοσοφία αφού ο νέος κόουτς θέλει να βάλει τους δικούς του κανόνες.

Τσεντεβίτα

Οι Κροάτες έχασαν τον Γιασμίν Ρέπεσα με απρόσμενο τρόπο, αλλά δεν άργησαν να βρουν τον διάδοχό του. Ο Βέλικο Μρσιτς είναι ο νέος "αρχιτέκτονας" της κροατικής ομάδας, η οποία φρόντισε με γρήγορες κινήσεις να "δέσει" τον Λόβρο Ματζάλιν για τέσσερα ακόμη χρόνια. Από εκεί και πέρα, είναι σαφές πως οι αλλαγές θα είναι πολλές και ριζικές. Για παράδειγμα, ο Ρόκο Λένι Ούκιτς δεν θα συνεχίσει , την ώρα που ο Γιασμίν Ρέπεσα θέλει να "κλέψει" τον Μάρκο Αράποβιτς, για λογαριασμό της Αρμάνι Μιλάνο.

Λιμόζ

Έχοντας κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή στην LNB για δεύτερη διαδοχική χρονιά, η Λιμόζ θέλει να κάνει το κάτι παραπάνω στην Euroleague της νέας αγωνιστικής περιόδου. Δηλαδή να φτάσει μέχρι το Top 16. Κάπου εδώ να αναφέρουμε πάντως πως έχει αποχωρήσει ο Αντριέν Μοερμάν. Με βάση τον όμιλο μοιάζει εφικτό να παλέψει για μία θέση στην πρώτη τετράδα, πλην όμως θα πρέπει να αφήσει εκτός συνέχειας μία παραδοσιακή δύναμη της διοργάνωσης. Αν τα καταφέρει, θα έχει πετύχει ένα μικρό θαύμα. Αν όχι, δεν θα την κατηγορήσει κανείς...

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ