EUROLEAGUE

Πέντε χρόνια από το "διπλό" του Ολυμπιακού στην Πόλη που έγινε turning point

Πέντε χρόνια από το "διπλό" του Ολυμπιακού στην Πόλη που έγινε turning point

Ο Ολυμπιακός γράφει την δική του ιστορία τα τελευταία χρόνια. Το "διπλό" (65-67) επί της Εφές στην Πόλη ήταν το turning point τους. Πέρασαν πέντε χρόνια.

Στις 8 Φεβρουαρίου του 2012, ο Ολυμπιακός νίκησε την Αναντολού Εφές με σκορ 65-67 μέσα στην Κωνσταντινούπολη, για την 4η αγωνιστική του τότε TOP-16. Ήταν το πρώτο μεγάλο "διπλό" της συγκεκριμένης ομάδας των "ερυθρολεύκων" εκείνη την σεζόν (είχε προηγηθεί εκείνο απέναντι στην Νανσί στην Γαλλία στην πρώτη φάση, δίχως βαθμολογικό ενδιαφέρον), η οποία ακολούθως πέρασε το εμπόδιο της Σιένα στα playoffs, φτάνοντας στη συνέχεια στην κατάκτηση της EuroLeague.

Για την συγκεκριμένη ομάδα του Ολυμπιακού, η οποία χτίστηκε με συγκεκριμένη φιλοσοφία και αγωνιστική νοοτροπία το καλοκαίρι του 2011 υπό τις οδηγίες του Ντούσαν Ίβκοβιτς, έχοντας για ηγέτης της τον Βασίλη Σπανούλη, με ένα σύνολο παικτών με ξεκάθαρους ρόλους, παίζοντας όλοι για έναν και ένας για όλους, το συγκεκριμένο ματς αποτέλεσε το turning point της.

Ήταν το ματς, που όπως αναφέρουν οι ίδιοι πρωταγωνιστές, γύρισε ο διακόπτης σε εκείνη την ομάδα: "από εκείνο το ματς και μετά, από εκείνο το "διπλό" και μετά, αρχίσαμε να πιστεύουμε πως αυτή η ομάδα μπορεί να καταφέρει κάτι καλό στο τέλος. Γύρισε ο διακόπτης", έχουν σχολιάσει σε δηλώσεις τους τόσο ο Βασίλης Σπανούλης, όσο και ο Γιώργος Πρίντεζης: "εκείνη την σεζόν ελάχιστοι πίστευαν πως θα καταφέρναμε να φτάσουμε στα προημιτελικά. Με εκείνη την εκτός έδρας νίκη μέσα στην έδρα της Εφές, κάναμε την πρώτη υπέρβαση και αρχίσαμε να πιστεύουμε περισσότερο σε εμάς. Από εκείνο το ματς και μετά άλλαξε η ψυχολογία μας, πατήσαμε... γκάζι, προκριθήκαμε στα playoffs, περάσαμε την Σιένα, φτάσαμε στο Final Four και στο τέλος κατακτήσαμε το τρόπαιο. Σε εκείνο το ματς θα έλεγα πως έγινε η αρχή".

Πέντε χρόνια από το "διπλό" του Ολυμπιακού στην Πόλη που έγινε turning point

Έχοντας την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον ίδιο όμιλο στο TOP-16, οι αντίπαλοι για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης ήταν η Αναντολού Εφές και η Γαλατάσαραϊ. Ο Ολυμπιακός νίκησε τόσο στο ΣΕΦ (83-65), όσο και στην Πόλη (65-67) την πολυδιαφημισμένη Εφές του NBAer Βούγιασιτς, ενώ την τελευταία αγωνιστική σημείωσε νίκη-πρόκριση επί της Γαλατάσαραϊ (88-81), με τους Πειραιώτες να περνούν στα playoffs, αντιμετωπίζοντας με μειονέκτημα έδρας την Σιένα.

Οι κορυφαίοι παίκτες του Ολυμπιακού σε εκείνο το "διπλό" στην Πόλη ήταν οι Γιώργος Πρίντεζης (16π, 5/7δ, 5ρ) και Κώστας Παπανικολάου (16π, 6/10δ, 6ρ), ενώ ήταν πολύτιμη και η παρουσία του Τζόι Ντόρσεϊ σε άμυνα και επίθεση (8π, 8ρ). Το ματς είχε εξέλιξη θρίλερ. Στα 16'' πριν το τέλος, ο Σάσα Βούγιασιτς με τρίποντο έφερε το σκορ στα ίσα (65-65), με τον Κώστα Σλούκα να είναι ψύχραιμος στην συνέχεια, σημειώνοντας τις δύο βολές που έδωσαν την νίκη στους Πειραιώτες. Στην τελευταία επίθεση ο Λαφαγιέτ αστόχησε σε τρίποντο. Οι "ερυθρόλευκοι" πανηγύρισαν με την ψυχή τους εκείνη την νίκη. Ήταν το "διπλό" που γύρισε ο διακόπτης εκείνης της ομάδας, γράφοντας στη συνέχεια την δική της ιστορία.

Τα στατιστικά των παικτών του Ολυμπιακού σε εκείνο το ματς

Πέντε χρόνια από το "διπλό" του Ολυμπιακού στην Πόλη που έγινε turning point

Σε VIDEO τα highlights της αναμέτρησης:

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ