EUROLEAGUE

Αγγίζει το πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός, έτσι θα το πάρει κι ο Παναθηναϊκός

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - OLYMPIAKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - OLYMPIAKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τι χρειάζεται ο Ολυμπιακός για να "κλειδώσει" το πλεονέκτημα έδρας; Πώς θα τερματίσει δεύτερος, πάνω από την Φενέρμπαχτσε; Τι πρέπει να συμβεί για να πάρει ο Παναθηναϊκός την τέταρτη θέση; Το Sport24.gr παρουσιάζει.

Μετά από πέντε σερί νίκες (με την Φενέρμπαχτσε, στην Ρεάλ Μαδρίτης, με την Βαλένθια, στον Παναθηναϊκό, με την Μπάμπεργκ), ο Ολυμπιακός γνώρισε δύο διαδοχικές ήττες από την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ και από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην MEGASPORT Arena που τον έβαλαν όχι ακριβώς σε "περιπέτειες" όσον αφορά το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs, αλλά σίγουρα σε μία πιο... πιεστική κατάσταση μπαίνοντας στην τελική ευθεία της κανονικής περιόδου της EuroLeague.

H ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου θα υποδεχθεί την Παρασκευή την Αναντολού Εφές, θα ταξιδέψει στην συνέχεια στην Ανδαλουσία για να αντιμετωπίσει την Ουνικάχα Μάλαγα και θα κλείσει την regular season στο ΣΕΦ απέναντι στην Ζάλγκιρις Κάουνας. Με μία νίκη δεν εξασφαλίζει - με τα τωρινά δεδομένα - το πλασάρισμά της στην πρώτη τετράδα, με δύο νίκες όμως θα είναι σίγουρα εκεί και θα πάρει το πλεονέκτημα έδρας ό,τι κι αν κάνουν οι αντίπαλοι που βρίσκονται πίσω της (Ρεάλ Μαδρίτης, Ζάγκιρις Κάουνας, Παναθηναϊκός, Χίμκι).

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός έχει ελπίδες για την δεύτερη θέση, αρκεί να κάνει στους τελευταίους τρεις αγώνες μία περισσότερη νίκη από την Φενέρμπαχτσε (παίζει εκτός έδρας με τον Ερυθρό Αστέρα και την Χίμκι και θα υποδεχθεί στην ULKER Sports Arena την αδιάφορη Ουνικάχα Μάλαγα). Αν οι Πειραιώτες κάνουν το 3X3 και η Πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2X3, τότε θα ισοβαθμίσουν με ρεκόρ 19-11, όμως οι περσινοί φιναλίστ της EuroLeague θα υπερτερούν επειδή έχουν κερδίσει και τους δύο αγώνες απέναντι στο club του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Το σημαντικό για τον Ολυμπιακό είναι να κερδίσει το βράδυ της Παρασκευής την Αναντολού Εφές, ώστε να έχει κάνει το ένα από τα δύο βήματα που χρειάζεται για να "κλειδώσει" το πλεονέκτημα έδρας. Από εκεί και πέρα θα ψάξει μία νίκη είτε στην Μάλαγα, απέναντι στην Ουνικάχα, είτε στο ΣΕΦ απέναντι στην Ζάλγκιρις Κάουνας. Μια νίκη που ενδεχομένως δεν θα του χρειαστεί καν αν οι διώκτες του συνεχίσουν με ήττες την επόμενη 28η και την μεθεπόμενη 29η αγωνιστική.

ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ ΤΕΤΑΡΤΟΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

εκτός έδρας νίκη επί της Ουνικάχα Μάλαγα, είχε διπλή σημασία για τον Παναθηναϊκό. Πρώτα άνοιξε τον δρόμο για την συμμετοχή του στα playoffs της EuroLeague και στη συνέχεια του έδωσε την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι περισσότερο. Με το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα , οι πράσινοι προκρίθηκαν στα knockout και πλέον κυνηγούν την προνομιούχο τέταρτη θέση που θα τους δώσει το πλεονέκτημα έδρας στην προσπάθειά τους να φτάσουν μέχρι το Final Four.

Το θετικό για τον Παναθηναϊκό είναι πως η Ρεάλ Μαδρίτης ηττήθηκε εκτός έδρας από την ουραγό και βαθμολογικά αδιάφορη Βαλένθια, με αποτέλεσμα να την πιάσει στο 16-11, ρεκόρ που έχει και η Ζάλγκιρις Κάουνας μετά την νίκη της επί της Αρμάνι Μιλάνο, αλλά και η Χίμκι η οποία επικράτησε της Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη.

Κάπως έτσι προέκυψε τετραπλή ισοβαθμία ανάμεσα στις τέσσερις ομάδες, που έχουν τρεις "αποστολές" η κάθε μία για το καλύτερο δυνατό. Το ταμείο θα γίνει στο τέλος και τη δεδομένη στιγμή κάθε πρόβλεψη μοιάζει ριψοκίνδυνη. Φαίνεται, πάντως, πως η Ρεάλ Μαδρίτης κι ο Παναθηναϊκός έχουν τις περισσότερες πιθανότητες για την τέταρτη θέση, καθώς το πρόγραμμά τους είναι πιο βατό από αυτή της Ζάλγκιρις Κάουνας και της Χίμκι. Δείτε και θα καταλάβετε:

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ

Στην Μακάμπι Τελ Αβίβ

Με την Βαλένθια

Στην Αρμάνι Μιλάνο

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ

Στην Ρεάλ Μαδρίτης

Με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Στον Ολυμπιακό

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Με την Ζάλγκιρις Κάουνας

Στον Ερυθρό Αστέρα

Με την Μπάμπεργκ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΧΙΜΚΙ

Με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Με την Φενέρμπαχτσε

Στην Μπαρτσελόνα

Ο Παναθηναϊκός έχει 1-1 με τη Ρεάλ, όχι όμως και το πλεονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία. Αυτό το πλεονέκτημα το έχει σε πιθανή ισοβαθμία με την Χίμκι και την Ζάλγκιρις, ενώ αν προκύψει τριπλή ισοβαθμία ανάμεσα σε Χίμκι - Παναθηναϊκό - Ζάλγκιρις, τότε οι Μοσχοβίτες θα έχουν το πάνω χέρι. Αν η Ρεάλ κερδίζει την Ζάλγκιρις στη Μαδρίτη, τότε θα έχει κάνει μεγάλο βήμα για το πλεονέκτημα έδρας, με τους πράσινους να είναι μεν "ζωντανοί", αλλά να γνωρίζουν πως δεν είναι στο δικό τους χέρι το αβαντάζ. Το καλό, βέβαια, είναι ότι "κλείδωσαν" την πρόκριση στην οκτάδα και τώρα θα παίξουν χωρίς άγχος για να βρουν ρυθμό, να αποκτήσουν "χημεία" και να βάλουν όλους τους παίκτες στην εξίσωση.

Με απλά λόγια, πάντως, ο Παναθηναϊκός θέλει να κάνει το 3X3 και από εκεί και πέρα θα περιμένει μία γκέλα της Ρεάλ Μαδρίτης για να πάρει την τέταρτη θέση. Αρκεί αυτή η γκέλα να μην είναι απέναντι στην Ζάλγκιρις, να μην κάνουν οι Λιθουανοί επίσης το 3X3 και ταυτόχρονα η Χίμκι τελειώσει με νίκες την κανονική περίοδος. Σε αυτή την περίπτωση η ομάδα του Μπαρτζώκα θα είναι τέταρτη και οι "πράσινοι" πέμπτοι.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ