EUROLEAGUE

Το Διηπειρωτικό, ο πόλεμος και ο ''Σόφο''

Το Διηπειρωτικό, ο πόλεμος και ο ''Σόφο''

Η Μακάμπι διεκδικεί το Διηπειρωτικό κόντρα στην Φλαμένγκο και ο Γκάι Γκούντες εξήγησε πως οι Ισραηλινοί έχουν την ευκαιρία να μπουν στα βιβλία της ιστορίας. Τι είπε για τον πόλεμο και τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη.

Την προσεχή Παρασκευή (26/09), η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μακάμπι θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον δεύτερο Διηπειρωτικό τίτλο της ιστορίας της μετά το 1991 απέναντι στην πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής, τη βραζιλιάνικη Φλαμένγκο.

Η αποστολή της ''ομάδας του λαού'' αναχώρησε σήμερα για τη Βραζιλία και ο κόουτς της Μακάμπι, Γκάι Γκούντες, έκανε λόγο για μια ιστορική ευκαιρία.

''Ξεκινήσαμε κάπως αργά τις υποχρεώσεις μας λόγω του πολέμου εδώ, στο Ισραήλ. Χάσαμε σχεδόν μια εβδομάδα προπονήσεων. Συμμετείχαμε, επίσης, σε ένα τουρνουά (σ.σ. Winner League Cup) όπου η Χάποελ ήταν καλύτερη. Δεν παίξαμε καλά. Μας λείπουν κάποιοι βασικοί παίκτες όιπως ο Σοφοκλής που είναι ανέτοιμος και ο Ντέβιν Σμιθ, ο οποίος αντιμετώπισε κάποια προβλήματα τραυματισμών. Δεν είχαμε στη διάθεσή μας όλους τους παίκτες. Πλέον στρέφουμε την προσοχή μας στο Διηπειρωτικό. Όπως είπα στους παίκτες μου, είναι μια καλή ευκαιρία για εμάς ώστε να μπούμε στα βιβλία της ιστορίας!''.

Από την πλευρά του, ο Σίλβεν Λάντεσμπεργκ τόνισε πως η Μακάμπι θέλει τον τίτλο κι εξήγησε τους λόγους. ''Η σεζόν μόλις ξεκίνησε. Ακόμα γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον και προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στα συστήματα του κόουτς. Έχουμε τον προπονητή και τους παίκτες για να τα καταφέρουμε. Η Μακάμπι έχει την ευκαιρία της να προσθέσει ακομα έναν τίτλο στην ιστορία της κι όλοι μας είμαστε ενθουσιασμένοι γι' αυτόν τον λόγο! Θέλουμε να κερδίσουμε αυτόν τον τίτλο που θα δώσει κύρος στην ομάδα''.

TAGS EUROLEAGUE ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ