EUROLEAGUE

Ο Μπλατ πρότεινε τους διαδόχους του!

Ο Μπλατ πρότεινε τους διαδόχους του!

Για κάποιο λόγο, οι άνθρωποι της Μακάμπι θεωρούν δεδομένη την αποχώρηση του Ντέιβιντ Μπλατ. Ο 55χρονος κόουτς έχει περιθώριο να αποφασίσει για την καριέρα του, έως την 15η του Ιουνίου, οπότε λήγει η option που έχει στο συμβόλαιο του.

Η αγωνιστική περίοδος 2013-14 ολοκληρώθηκε ιδανικά για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Όπου "ιδανικά", η "ομάδα του λαού" πανηγύρισε το έκτο triple crown της ιστορίας της, με την κατάκτηση και της εθνικής λίγκας -παρεμπιπτόντως, ήταν το 51ο πρωτάθλημα που έγινε δικό της.

Όλα αυτά όμως, πέρασαν σε δεύτερη μοίρα. Βλέπετε, όταν τα φώτα έπεσα στη Nokia Arena, όλοι έτρεξαν στον Ντέιβιντ Μπλατ για να μάθουν τι θα κάνει. Αν θα μείνει εκεί που είναι ή θα αναζητήσει νέες προκλήσεις.

Στη συνέντευξη Τύπου, του είπαν μάλιστα πως αν φύγει, ο πιθανότερος να τον αντικαταστήσει είναι ο συνεργάτης του, Γκάι Γκούντες, με τον Μπλατ να κάνει τη δική του πρόταση. "Γιατί δεν προσλαμβάνετε τον Ντάνι Φράνκο (κόουτς της Χάιφα και ο μόνος που έχει πάρει δυο κούπες στο Ισραήλ με δυο διαφορετικές ομάδες -το κύπελλο με τη Χολόν και το πρωτάθλημα πέρυσι με τη Χάιφα) ως ασίσταντ;", είπε και τους άφησε όλους άναυδους. Επισήμως, για την περίπτωση του είπε "θα αποφασίσω σύντομα. Θα καθίσω στο ίδιο τραπέζι με τον Σιμόν Μιζράχι και τους ιδιοκτήτες για να συζητήσουμε. Έχω προσφορές και δεν θα πάω πουθενά για να γίνω ασίσταντ", με τον εκ των ιδιοκτητών, Ντάνιελ Φέντερμαν να υπόσχεται πως "θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μείνει".

Αν ήταν ξεκάθαρος επί των προθέσεων του; Όχι. Αλλά οι παίκτες ενημέρωσαν πως ο λόγος που "έβγαλε" ο 55χρονος κόουτς στα αποδυτήρια, μετά το τέλος του triple crown, είχε πολλά "κρυφά" μηνύματα που κατέληγαν στο ότι δεν θα συνεχίσει στη Μακάμπι. Όπως αποκάλυψε το one.co.il, σήμερα (12/6) το πρωί, πήρε το αεροπλάνο και πετάχτηκε μέχρι τη Σουηδία, για να επισκεφτεί τον καλό του φίλο (πρώην συνεργάτη του και πρώην κόουτς του Άρη) Τσαρλς Μπάρτον και θα επιστρέψει μετά την 15η του μήνα, ημέρα που πρέπει να ενημερώσει αν θα μείνει ή αν θα φύγει από το Τελ Αβίβ -βάσει της option του συμβολαίου του.

Ο Μπλατ πρότεινε τους διαδόχους του!

Ο δεύτερος τελικός της ισραηλινής λίγκας έκανε ρεκόρ τηλεθέασης, με ποσοστό 9.9% κατά μ.ο. και καλύτερη... τιμή το 15.2%, στο τέλος του αγώνα. Περί τους 251.000 φαν είδαν τη συναρπαστική συνάντηση που είχε και παράταση.

Της γιορτής, στο γήπεδο, ακολούθησε ένα εορταστικό δείπνο. Οι μόνοι που απουσίασαν ήταν ο Σιμόν Μιζράχι και ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης. Ο Μπλατ πήρε το μικρόφωνο και ευχαρίστησε τους πάντες (διοίκηση, φαν, παίκτες), εξηγώντας πως " αφήνουμε κληρονομιά στο σύλλογο. Αυτή τη σεζόν θα τη θυμούνται όλοι για χρόνια".

Ο Μπλατ πρότεινε τους διαδόχους του!

"Μόνο ο Μοχάμεντ Άλι, ο Μάικλ Τζόρνταν... και εγώ"

Ο Ντέιβιντ Μπλου δεν έχει κάνει επίσημη δήλωση, αλλά οι συμπαίκτες του άφησαν να εννοηθεί πως θα κρεμάσει οριστικά τη φανέλα του, αυτή τη φορά. Σε σχετική ερώτηση, απάντησε "ο μόνος μπασκετμπολίστας που επέστρεψε από την απόσυρση και πήρε πρωτάθλημα, ήταν ο Μάικλ Τζόρνταν. Σε άλλο σπορ, το έκανε και ο Μοχάμεντ Άλι" και κατέληξε στο " το Τελ Αβίβ θα είναι το σπίτι μου, είτε συνεχίσω να παίζω, είτε όχι".

TAGS EUROLEAGUE ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ