EUROLEAGUE

Από το Καζακστάν, στην κορυφή της Ευρώπης

Από το Καζακστάν, στην κορυφή της Ευρώπης

Η Euroleague συνεχίζει τα αφιερώματα στους παίκτες της Μακάμπι που οδήγησαν την ''ομάδα του λαού'' στην κορυφή της Ευρώπης για πρώτη φορά μετά το 2005. Σήμερα ήταν η σειρά του Άντριγια Ζίζιτς.

Ο Κροάτης σέντερ ξεκίνησε τη σεζόν στο Καζακστάν με τη φανέλα της Αστάνα ωστόσο έκλεισε τη χρονιά στην κορυφή της Ευρώπης με τη φανέλα της Μακάμπι!

Η επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague έκανε τον απολογισμό των πεπραγμένων του Κροάτη σέντερ στη φετινή διοργάνωση με τη φανέλα της ''ομάδας του λαού''.

''Η φετινή διαδρομή ήταν μεγάλη για τον Άντριγια Ζίζιτς, ο οποίος άφησε το Καζακστάν για λογαριασμό της Μακάμπι με την οποία έφτασε ως το το Final Four του Μιλάνου! Ο έμπειρος σέντερ ήλθε στο Τελ Αβίβ τον περασμένο Φεβρουάριο ώστε να ενισχύσει την πληγωμένη front line της Μακάμπι. Η εμπειρία του αποδείχτηκε καθοριστική στον δρόμο για τον τίτλο, με δεδομένο μάλιστα ότι ο Ντέιβιντ Μπλατ είχε μια επιπλέον αξιόπιστη λύση στον πάγκο.

Παρά το γεγονός ότι έμεινε εκτός Euroleague τα προηγούμενα έξι χρόνια, ο Ζίζιτς έδειξε την απαραίτητη θέληση και έδωσε ανάσες στους νέους του συμπαίκτες, ερχόμενος κυρίως από τον πάγκο. Στην πραγματικότητα, ξεκίνησε ως βασικός στις τρεις από τις 10 συμμετοχές του με τη Μακάμπι. Μια από αυτές ήταν στον ημιτελικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Αγωνίστηκε 2'20'', μοίρασε μια ασίστ κι έδωσε στον κόουτς Μπλατ την ευκαιρία να προχωρήσει το πλάνο του αγώνα που είχε σχεδιάσει. Αποδείχτηκε πως ήταν πλάνο νίκης, γεγονός που οδήγησε τον 34χρονο Ζίζιτς στον θρόνο της Euroleague''.

TAGS EUROLEAGUE ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ