EUROLEAGUE

Πριτζιόνι: "Γι αυτό πήρα την απόφαση να αποσυρθώ"

Πριτζιόνι: "Γι αυτό πήρα την απόφαση να αποσυρθώ"

Η είδηση της απόσυρσης του Πάμπλο Πριτζιόνι από τη δράση ήρθε αναπάντεχα, με τον 39χρονο πλεϊμέικερ να εξηγεί σε Συνέντευξη Τύπου την Τρίτη (10/1) τον βασικότερο λόγο για τον οποίο αποφάσισε να πει "τέλος" αυτή τη στιγμή.

Τη στιγμή που ο Πάμπλο Πριτζιόνι ανακοίνωσε μέσω Twitter την απόφασή του να αποσυρθεί από τη δράση , άπαντες "έπεσαν από τα σύννεφα". Πριν από περίπου ένα μήνα είχε ανακοινώσει άλλωστε πως επιστρέφει στην Ευρώπη, για λογαριασμό της Μπασκόνια.

Η αγαπημένη του ομάδα ήταν αυτή που τον έπεισε να ξαναπατήσει τα ευρωπαϊκά παρκέ, μετά από μια τετραετία στο ΝΒΑ. Κι αν όλοι είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους πως το καλοκαίρι θα πει "αντίο", αιφνιδιάστηκαν από το χρονικό σημείο στο οποίο αποφάσισε να αποχωρήσει από τη δράση.

Μία μέρα μετά την επίσημη ανακοίνωσή του, μίλησε στους δημοσιογράφους της Βιτόρια για το γεγονός, αλλά και τον βασικότερο λόγο που κρύβεται πίσω από τη συγκεκριμένη απόφαση.

" Είναι χαρά και τιμή μου το γεγονός πως έλαβα τόσα μηνύματα αγάπης από πρώην συμπαίκτες, αντιπάλους, προπονητές, ομάδες και φιλάθλους τις τελευταίες ώρες, από τη στιγμή που ανακοίνωσα πως αποσύρομαι από τη δράση", είπε αρχικά πριν εξηγήσει πως " η απόφαση που πήρα είναι οριστική και δεν πρόκειται να αλλάξει. Την πήρα πριν από μερικές εβδομάδες, παρότι προσπάθησα να μείνω στη δράση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Είδα ότι δεν είχα τη "δίψα" να είμαι στο υψηλότερο επίπεδο, να κάνω αυτά που απαιτούνται για να βρίσκομαι εδώ".

Για τα χρόνια που βρέθηκε στη Βιτόρια, είπε: " Είμαι ευγνώμων για όσα μου προσέφερε αυτή η ομάδα, κι ειδικά ο πρόεδρό της, κ. Χοσεάν Κερεχέτα. Μου έδωσε τη δυνατότητα να φορέσω τη φανέλα της Μπασκόνια. Με εξαίρεση αυτή της Αργεντινής, δεν υπάρχει άλλη φανέλα που με έκανε να νιώθω τόσο καλά. Θα είμαι ευγνώμων για πάντα στη Βιτόρια, την ομάδα, τους φιλάθλους και τους ανθρώπους που δούλεψαν όλα αυτά τα χρόνια στην Μπασκόνια, μαζί μου. Μου συμπεριφέρθηκαν σαν να είμαι μέλος της οικογένειάς τους".

Σε ερώτηση για το ποια άτομα ήξεραν εκ προοιμίου την απόφασή του, απάντησε πως " μίλησα με πολύ λίγους φίλους μου, γιατί δεν ήθελα να βάλω τον κόσμο στη διαδικασία να προσπαθήσει να με πείσει για κάτι άλλο. Είμαι σίγουρος ότι θα προσπαθούσαν να με κρατήσουν στο γήπεδο για λίγο ακόμη, κάτι που δεν ήθελα να συμβεί. Προτίμησα να το σταματήσω με τον δικό μου τρόπο".

Πριτζιόνι: "Γι αυτό πήρα την απόφαση να αποσυρθώ"

Από την πλευρά του, ο Χοσεάν Κερεχέτα ανέφερε ότι " όταν μίλησα μαζί του, πίστεψα ότι τον έπεισα να κλείσει την καριέρα του εδώ, να παίξει μέχρι το τέλος της σεζόν. Δεν το κατάφερα όμως. Κάποιες φορές βλέπεις ότι ο παίκτης έχει πάρει μια απόφαση, η οποία ακόμη κι αν δεν σου αρέσει, οφείλεις να τη σεβαστείς. Είμαι πρόεδρος στην ομάδα περίπου τρεις δεκαετίες, την είδα να μεγαλώνει και μέσα από αυτή να ωριμάζουν και να εξελίσσονται παίκτες, όπως ο Πάμπλο (Πριτζιόνι), ο Λουίς (Σκόλα) και ο Αντρές (Νοτσιόνι). Ήταν σπουδαία, εμφύσησαν τον χαρακτήρα τους στην ομάδα και αποδείχθηκαν πιστοί σε αυτή. Είναι παράδειγμα για αυτούς που θα έρθουν στο μέλλον. Θέλω να τους ευχαριστήσω που ήταν πάντοτε ειλικρινείς με τον σύλλογο. Αυτό θα είναι για πάντα το σπίτι τους, είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον θα βρούμε τρόπο να έχουμε τον Πάμπλο κοντά μας, από διαφορετικό πόστο".

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ