EUROLEAGUE

Οι Βάσκοι ανεβάζουν ταχύτητα

Οι Βάσκοι ανεβάζουν ταχύτητα

Δυο ημέρες έμειναν για να κάνει πρεμιέρα η φετινή Euroleague, με τη διοργανώτρια αρχή να επιλέγει το παιχνίδι Λαμποράλ Κούτσα-Νεπτούνας για να ανοίξει την αυλαία (video). Ομάδες του ομίλου του Ολυμπιακού.

Η Λαμποράλ Κούτσα με τη Νεπτούνας, ανέλαβαν να ανοίξουν την αυλαία της νέας αγωνιστικής περιόδου στη Euroleague, με το παιχνίδι τους να διεξάγεται την Τετάρτη (15/10), στις 21.30.

"Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι. Είναι πρεμιέρα, είναι στην έδρα μας. Είναι κατανοητό το πόσο σημαντικό είναι να νικήσουμε. Θα είναι σαν τελικός για εμάς. Θα είμαστε έτοιμοι", διαβεβαιώνει ο Φαμπιάν Κοσέρ, ο οποίος μίλησε στη Euroleague TV για τη φετινή... εμφάνιση των Βάσκων που άλλαξαν προπονητή (ανέλαβε ο Κρέσπι) και πλήθος παικτών.

Πώς πάει η "χημεία" της ομάδας, με τόσους νέους παίκτες;

"Έχουν μπει όλοι στο κλίμα. Ο κόουτς είναι πολύ απαιτητικός. Αυτό είναι σημαντικό, γιατί έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε. Όταν έχεις πολλούς παίκτες, πρέπει να δουλέψεις σκληρά για να βρεις "χημεία" και να παίξεις καλά. Έχουμε πολύ μεγάλο κίνητρο".

Πώς θα παίξετε φέτος;

"Θα παίξουμε πιο γρήγορα. Ο κόουτς θέλει να "σπρώχνουμε" την μπάλα, να παίζουμε γρήγορα, χωρίς να χάνουμε όμως, τον έλεγχο. Όχι να παίρνουμε λάθος αποφάσεις. Έχουμε τους παίκτες που χρειάζονται για να τα καταφέρουμε. Κάποιοι δημιουργούν για όλους, άλλοι που δημιουργούν για τον εαυτό τους. Πιστεύω ότι η επίθεση μας θα είναι εξαιρετική".

Έχουν αυξηθεί οι ευθύνες σου εντός και εκτός γηπέδου;

"Ναι. Πρέπει να βοηθήσω τους παίκτες να ενταχθούν στη γενικότερη φιλοσοφία. Γιατί ξέρω πώς λειτουργεί το σύστημα και τι πρέπει να γίνει. Και όλα αυτά ενώ έχω αυτοπεποίθηση. Έχουμε τον Φερνάντο (Σαν Εμετέριο), τον Τόμας Ερτέλ. Μας μιλούν πολύ, για να βοηθήσουμε τους νέους. Νιώθω πως ο ρόλος μου είναι σημαντικός. Σε ό,τι αφορά τα ματς, θα δώσω το καλύτερο που έχω για να βοηθώ την ομάδα να νικά".

Στον όμιλο σας υπάρχουν ομάδες με εξαιρετικά κοινά

"Αυτό είναι κάτι που μας ενθουσιάζει. Εν προκειμένω, ξέρω πως οι φαν μας θα είναι δίπλα μας, να μας ωθούν να προκριθούμε στο ΤΟΡ16. Έχουμε μεγάλα ματς, εναντίον του Ολυμπιακού, της Γαλατασαράι, της Βαλένθια. Είναι λοιπόν, σημαντικό να 'χουμε τον έκτο παίκτη στο γήπεδο".

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ