EUROLEAGUE

Κρέσπι: "Όλοι είναι σημαντικοί"

Κρέσπι: "Όλοι είναι σημαντικοί"

Ο Μάρκο Κρέσπι πέρασε από την... ανάκριση της Euroleague TV κι εξήγησε ποια στοιχεία θέλει να μεταδώσει στη Λαμποράλ με τον ερχομό του, ενώ αναφέρθηκε και στους τρεις παίκτες που αποτελούν "κλειδιά" για την πορεία των Ισπανών

Την περσινή σεζόν καθοδήγησε περίφημα την Σιένα στα βαθιά νερά της Euroleague κι αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο. Ο Μάρκο Κρέσπι ανέλαβε τις τύχες της Λαμποράλ Κούτσα και μιλώντας στην Euroleague TV αναφέρθηκε στην αγάπη στο προϊόν που μπορεί να κάνει τα πάντα πιο εύκολα.

Πώς βρίσκετε το Βασκικό στυλ μπάσκετ που συναντήσατε ερχόμενος στη Βιτόρια;

" Είναι ένα στυλ που είναι χαρακτηριστικό στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Στα παρελθόν έβλεπα παιχνίδια της Ταού και για εμένα ήταν ένα παράδειγμα για το πως ανεβαίνει επίπεδο ένας παίκτης αλλά και σε επίπεδο φιλοσοφίας, καθώς η ομάδα πάλευε σε κάθε ματς, σε κάθε λεπτό και σε κάθε δευτερόλεπτο του αγώνα".

Ως νέος προπονητής της ομάδας ποιο στοιχείο επιθυμείτε να προσθέσετε;

" Πιστεύω ακράδαντα ότι για να είσαι πρώτος προπονητής εν έτη 2014 δεν χρειάζεται μόνο να ζωγραφίζεις μερικά συστήματα ή να κάνεις τη σωστή αλλαγή μέσα στο παιχνίδι. Το πρώτο βήμα είναι να συμπεριλαμβάνεις όλους τους παίκτες σε αυτά που κάνεις καθημερινά. Σε μία ομάδα παίκτες και προπονητές πρέπει να πωλήσουν ένα προϊόν, το παιχνίδι. Αν όλοι αγαπούν το προϊόν τότε όλα μπορούν να γίνουν πιο εύκολα".

Σε ποιον από τους νέους παίκτες θα στηριχτείτε περισσότερο;

" Όταν πρέπει να χτίσεις και να πουλήσεις το προϊόν όλοι είναι πολύτιμοι. Υπάρχει κάποιος που ενδιαφέρεται για το μάρκετινγκ, κάποιος που νοιάζεται για το προϊόν και κάποιος που αναλαμβάνει την πώληση. Σε μία ομάδα συμβαίνει το ίδιο, καθώς υπάρχουν παίκτες που έχουν περισσότερο την μπάλα, κάποιοι άλλοι που την έχουν λιγότερο, όμως όλοι είναι σημαντικοί. Τρεις παίκτες που θα επέλεγα είναι οι Ντέιβις Μπέρτανς και Τόρνικε Σενγκέλιε επειδή είναι ιδιαίτερα φιλόδοξοι και το δείχνουν καθημερινά. Αυτό είναι ένα σημείο που μπορεί να στιγματίσει το παιχνίδι μας. Ο τρίτος παίκτης είναι ο αρχηγός μας, Σαν Εμετέριο, ο οποίος μπορεί να δείξει σε οποιονδήποτε τι σημαίνει να παίζεις σοβαρά καθημερινά".

Πως βλέπετε τους αντίπαλους σας στον Δ' όμιλο (Ολυμπιακός, Βαλένθια, Γαλατάσαραϊ, Ερυθρός Αστέρας, Νεπτούνας);

" Είναι ένας σκληρός όμιλος. Μέχρι τώρα προσπαθώ να μην σκέφτομαι τους αντιπάλους μας και την τελική κατάταξη. Έχουμε κάνει λίγες προπονήσεις και στην παρούσα φάση αυτό που με ενδιαφέρει είναι το δικό μας παιχνίδι κι όχι των αντιπάλων μας".

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ