EUROLEAGUE

"Έκλεισε" δεκάδα η Λαμποράλ

"Έκλεισε" δεκάδα η Λαμποράλ

Με την επίσημη ενσωμάτωση του Ριμάντας Καουκένας και την επιστροφή του Λέο Μαϊνόλντι από τραυματισμό, οι Βάσκοι θα είναι σε θέση να εμφανίσουν δεκάδα, στο ματς με τη Λιέτουβος Ρίτας, στο Βίλνιους (Τετάρτη, 30/10)

Ο Ριμάντας Καουκένας έκανε ντεμπούτο με τη Λαμποράλ Κούτσα, στην πρώτη της νίκη στη Liga Endesa (το 79-66 επί της Εστουντιάντες), όπως και ο Λέο Μαϊνόλντι (ξεπέρασε τον τραυματισμό στο γόνατο, που τον κράτησε εκτός από την αρχή της σεζόν).

Αμφότεροι θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση με τη φανέλα των Βάσκων και στην Euroleague την Τετάρτη (30/10), ημέρα που η Λαμποράλ θα παίξει με τη Λιέτουβος Ρίτας, στο Βίλνιους. Και κάπως έτσι, η ομάδα έφτασε τους 10 παίκτες. Άρα, δεν την περιμένει νέο πρόστιμο (που επιβάλει η Euroleague, για ρόστερ με λιγότερους από 10 παίκτες, κάτι που συνέβη στο ματς με τον Παναθηναϊκό).

Το καλό ωστόσο, δεν θα τριτώσει για τον Σέρτζιο Σκαριόλο, καθώς ο Μίλκο Μπιέλιτσα υπέγραψε μεν,συμβόλαιο ενός μήνα (φευ), αλλά ακόμα δεν ξέρει ποιους έχει δίπλα του, ο Λαμόντ Χάμιλτον δεν έχει γιάνει (είχε οίδημα σε μυ του δεξιού ποδιού), μηδέ ο Τόμας Κελάτι (πρόβλημα στο αριστερό πόδι) ή ο Φερνάντο Σαν Εμετέριο ("έβγαλε" δάχτυλο στο δεξί χέρι και τελικά θα χρειαστεί τρεις εβδομάδες να επιστρέψει). Παρ' όλα αυτά, στόχος της ομάδας είναι να πάρει την πρώτη νίκη στην Euroleague, με τον Καουκένας να παίζει και το ρόλο του κατασκόπου: "Η Λιέτουβος έχει φτιάξει μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα, που νίκησε τον Παναθηναϊκό και γενικά παίζει καλά στην έδρα της, με ενέργεια και πάθος", είπε επισήμως, με τα ανεπίσημα να αφορούν εκείνον και τους φίλους του.

Καουκένας: "Πιο πεινασμένος από ποτέ"

Το θέμα είναι πως η Λιέτουβος Ρίτας δεν είχε ενέργεια ή πάθος στο τελευταίο εντός έδρας ματς, με την Ούνιξ Καζάν, για τη VTB United League (οι Ρώσοι έφυγαν με το "διπλό") πράγμα που σημαίνει πως οι Λιθουανοί έχουν έναν επιπλέον λόγο να θέλουν να νικήσουν τους Ισπανούς. Έλα όμως, που και ο Καουκένας θέλει να νικήσει στην επιστροφή του, στην πατρίδα. "Πάντα είναι ιδιαίτερο να παίζω εκεί. Θυμάμαι πολλά όμορφα πράγματα. Πάντα θέλω να επιστρέφω στην οικογένεια μου και τους φίλους μου. Πέρασα όμως, πολύ καιρό εκτός και θέλω να επιστρέψω. Δεν ξεκουράστηκε μόνο το σώμα μου, αλλά και το πνεύμα μου. Ουδέποτε έμεινα μακριά από το μπάσκετ για τέτοιο διάστημα και τώρα νιώθω πιο πεινασμένος από ποτέ".

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ