EUROLEAGUE

Preview: Ρεάλ Μαδρίτης - Παρτίζαν

Σε αντίθετους δρόμους περπατάνε Ρεάλ και Παρτίζαν που την Παρασκευή (21.45) συγκρούονται στην Μαδρίτη

Η Ρεάλ όντας στην κορυφή του F ομίλου μαζί με την ΤΣΣΚΑ υποδέχεται (21.45) την Παρασκευή την Παρτίζαν που μαζί με την Ζαλγκίρις βρίσκεται στον... πάτο της βαθμολογίας.

Αν και γνώρισε την πρώτη της ήττα στην διοργάνωση, η μέχρι τώρα πορεία της Ρεάλ στο ΤΟΡ 16 είναι εξαιρετική. Οι Μαδριλένοι επικράτησαν την προηγούμενη αγωνιστική της Ζαλγκίρις με 108-72 δείχνοντας ότι δεν κάνουν συντήρηση δυνάμεων και πως όταν μπορούν να ανοίξουν τη διαφορά θα το κάνουν. Ο απολογισμός του πρώτου γύρου φέρνει τους Ισπανούς στην πρώτη θέση μαζί με την ΤΣΣΚΑ έχοντας και οι δύο 6 νίκες και μόλις 1 ήττα.

Ακριβώς αντίθετα είναι τα πράγματα για την Παρτίζαν που μετράει μόλις 1 νίκη και 6 ήττες. Οι Σέρβοι την προηγούμενη εβδομάδα ηττήθηκαν με 78-70 από την Γαλατάσαραϊ και πλέον το όνειρο της πρόκρισης στην επόμενη φάση έχει δυσκολέψει αρκετά. Το θετικό για τον Ντούσκο Βουγιόσεβιτς είναι πως πλέον μπορώ να υπολογίζει στις υπηρεσίες του νεοαποκτηθέντα Σάσα Πάβλοβιτς.

Ενδιαφέροντα στοιχεία

Ο Φελίπε Ρέγιες χρειάζεται ακόμα 11 ριμπάουντ για να φτάσει τα 1.145 και να πιάσει στην δεύτερη θέση της σχετικής λίστας τον Ντέιβιντ Άντερσεν.

Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ έχει σκοράρει διψήφιο αριθμό πόντων σε 12 από τα τελευταία 13 παιχνίδια που έχει δώσει στην Euroleague.

Ο Γιάννης Μπουρούσηε έχοντας 129 κοψίματα βρίσκεται στην 5η θέση των μπλοκέρ της Euroleague και χρειάζεται ακόμα μία για να πιάσει τον Αλεξέι Σαβρασένκο στην 4η θέση.

Μετά από μία δεκαετία ο Σάσα Πάβλοβιτς ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Euroleague, στην οποία είχε συμμετάσχει τη σεζόν 2002-03 ως παίκτης της Μπουντούτσνοστ.

Οι 68,5 πόντοι που πετυχαίνει κατά μέσο όρο η Παρτίζαν είναι οι λιγότεροι μεταξύ των ομάδων του ΤΟΡ 16.

Ο Τάρενς Κίνσεϊ έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον ένα κλέψιμο στα τελευταία 13 παιχνίδια που έχει δώσει στην Euroleague.

Ο Τζόφρεϊ Λοβέρν ήταν ο πρωταθλητής στα ριμπάουντ στην regular season έχοντας 93 (9,3 ανά παιχνίδι), ενώ έχει πετύχει διψήφιο αριθμό πόντων στα τελευταία 10 παιχνίδια του στην Euroleague.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ