EUROLEAGUE

Preview: Λοκομοτίβ Κουμπάν - ΤΣΣΚΑ

Preview: Λοκομοτίβ Κουμπάν - ΤΣΣΚΑ

Με το... καλημέρα του ΤΟΡ 16 η Ρωσία έχει ντέρμπι. Λοκομοτίβ και ΤΣΣΚΑ συγκρούονται την Παρασκευή (15.00) στην πρεμιέρα της δεύτερης φάσης

Η πρεμιέρα του ΤΟΡ 16 φέρνει μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αναμέτρηση. Την Παρασκευή (15.00) για πρώτη φορά θα συγκρουστούν δύο ρωσικές ομάδες μεταξύ τους στη φάση του ΤΟΡ 16. Κουμπάν και ΤΣΣΚΑ θέλουν να ξεκινήσουν με νίκη τις υποχρεώσεις τους σε έναν αγώνα που θα είναι ιδιαίτερος για τους προπονητές τους. Ο... δάσκαλος συναντά τον μαθητή του και μετέπειτα αντικαταστάτη του. Ο Πασούτιν υπήρξε συνεργάτης του Μεσίνα στην ΤΣΣΚΑ, ενώ τον διαδέχθηκε όταν αποχώρησε εκείνος από τον Μοσχοβίτικο πάγκο.

Πριν την έναρξη του αγώνα θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων του Βόλγογκραντ.

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν στην πρώτη φάση μπορεί να τερμάτισε στην τρίτη θέση του D ομίλου, όμως έδειξε ότι αν και πρωτάρα έχει μεγάλες φιλοδοξίες και ρόστερ ανάλογο των επιθυμιών της. Στα τελευταία τρία παιχνίδια της στην φάση της regular season γνώρισε την ήττα από Μακάμπι, Παναθηναϊκό και Λαμποράλ Κούτσα οπότε κόντρα στους συμπατριώτες της θα θέλει να δώσει τέλος σε αυτό το αρνητικό σερί.

Έχοντας τερματίσει δεύτερη στον εξαιρετικά δύσκολο Α' όμιλο η ΤΣΣΚΑ θέλει να δείξει ότι έχει αρχίσει να βρίσκει χημεία και αγωνιστικό ρυθμό. Μετά την εντός έδρας ήττα από την Φενέρμπαχτσε έδειξε καλά αντανακλαστικά επικρατώντας των Μπαρτσελόνα και Παρτίζαν. Πλέον θέλει να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται στο νέο όμιλο ούτως ώστε να έχει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Ενδιαφέροντα στοιχεία

Ο Πασούτιν κοουτσάρισε την ΤΣΣΚΑ την σεζόν 2009-10, υπήρξε προπονητής υποδομών και επί τέσσερις χρονιές εργάστηκε ως άμεσος συνεργάτης. Οι Βίκτορ Χριάπα, Αντρέι Βοροντσέβιτς και Σάσα Κάουν αγωνίστηκαν υπό τις οδηγίες τους, ενώ το ίδιο θα συμβεί και το καλοκαίρι, καθώς πλέον είναι προπονητής της Εθνικής Ρωσίας.

Οι Σεργκέι Μπίκοφ και Βάλερι Λικχοντέι έχουν αγωνιστεί στην ΤΣΣΚΑ.

Ο Βλάντιμιρ Μίτσοβ έχει ευστοχήσει σε τουλάχιστον ένα τρίποντο στα 8 από τα τελευταία του 9 παιχνίδια στην Euroleague.

Ο Σόνι Ουίμς έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον ένα κλέψιμο στα 5 τελευταία του παιχνίδια στην Euroleague.

Ο Κάιλ Χάινς έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον ένα κόψιμο στα 4 τελευταία του παιχνίδια στην Euroleague.

Ο Σάσα Κάουν δεν έχει επιχειρήσει πότε προσπάθεια 3 πόντων στα 92 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί στην Euroleague.

Ο Βίκτορ Χριάπα έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον ένα κλέψιμο στα 14 από τα 15 τελευταία του παιχνίδια στην Euroleague. Έχοντας πραγματοποιήσει συνολικά 187 κλεψίματα ισοβαθμεί στην 13η θέση με τον Σέρχι Βιντάλ της Μάλαγα και χρειάζεται 11 ακόμα για να μπει στο ΤΟΡ 10.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ