EUROLEAGUE

Preview: Γαλατάσαραϊ - Μακάμπι Τελ Αβίβ

Preview: Γαλατάσαραϊ - Μακάμπι Τελ Αβίβ

Την Πέμπτη (19.45) στο εναρκτήριο παιχνίδι της πρεμιέρας του ΤΟΡ 16 θα τεθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους αντιμέτωπες η Γαλατάσαραϊ και η Μακάμπι Τελ Αβίβ

Το πρώτο χρονικά παιχνίδι του ΤΟΡ 16 ξεκινάει στην Τουρκία, εκεί όπου η αυλαία θα ανοίξει την Πέμπτη με την Γαλατάσαραϊ να υποδέχεται την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Οι δύο ομάδες δεν έχουν καμία προηγούμενη προϊστορία, καθώς θα βρεθούν για πρώτη φορά αντιμέτωπες σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που βγήκαν στον δρόμο της δεν στάθηκαν ικανά να ανακόψουν την ευρωπαϊκή παρουσία της Γαλατάσαραϊ. Οι Τούρκοι τερμάτισαν στην 2η θέση του C' ομίλου με ρεκόρ 6-4. Την τελευταία αγωνιστική ηττήθηκαν με 88-68 μέσα στη Γερμανία από την Μπάγερν και τώρα επιστρέφουν στο ΤΟΡ 16 με στόχο να μην πάθουν ότι και την σεζόν 2011-12 όταν και αποκλείστηκαν στην ισοβαθμία από τον Ολυμπιακό έχοντας αμφότεροι ρεκόρ 3-3.

Στην αντίπερα όχθη η Μακάμπι χωρίς να πείσει σε πολλά παιχνίδια κατάφερε τελικά με ρεκόρ 8-2 να πάρει την πρωτιά του D' ομίλου. Οι Ισραηλινοί προέρχονται από ένα νικηφόρο σερί 4-0, καθώς μετά την Λαμποράλ Κούτσα που τους κέρδισε μέσα στην έδρα τους δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι ανάλογο κανένας εκ των Ερυθρού Αστέρα, Λοκομοτίβ, Λιέτουβος Ρίτας και Παναθηναϊκού. Στην πρεμιέρα του ΤΟΡ 16 αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Σον Τζέιμς.

Ενδιαφέροντα στοιχεία

Ο Έργκιν Αταμάν υπήρξε προπονητής του Ντέιβιντ Μπλου τη σεζόν 2006-07 στη Φορτιτούντο Μπολόνια.

Ο Κάρλος Αρόγιο κατέκτησε ένα πρωτάθλημα Ισραήλ με την Μακάμπι τη σεζόν 2008-09.

Ο Εντέρ Αρσλάν χρειάζεται ακόμα 20 πόντους για να φτάσει τους 1000 στην Euroleague.

Ο Μίλαν Μάτσβαν αγωνίστηκε τη σεζόν 2010-11 στην Μακάμπι. Είχε προπονητή τον Ντέιβιντ Μπλατ και υπήρξε συμπαίκτης με τους Ντέιβιντ Μπλου, Γκάι Πνίνι και Σοφοκλή Σχορτσανίτη.

Ο Μενσά Μπονσού είχε υπογράψει πέρσι συμβόλαιο με την Μακάμπι, όμως δεν αγωνίστηκε ποτέ, καθώς η συνεργασία τερματίστηκε όταν παρουσιάστηκε πρόβλημα στις εξετάσεις του.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ υπήρξε προπονητής του Αρσλάν και του Ακιόλ τη σεζόν 2007-08 στην Εφές.

Ο Ντέιβιντ Μπλου έχει ευστοχήσει σε τουλάχιστον ένα τρίποντο στα 8 από τα τελευταία 9 παιχνίδια που αγωνίστηκε στην Euroleague.

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης υπήρξε συμπαίκτης με τους Χένρι Ντόμερκαντ και Ζόραν Έρτσεγκ στον Ολυμπιακό.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ