EUROLEAGUE

Preview: Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός

Preview: Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
INTIME SPORTS

Η μάχη της πρόκρισης έχει ανάψει για τα καλά στο ΤΟΡ 16 και η Φενέρμπαχτσε υποδέχεται την Παρασκευή (20.00) τον Ολυμπιακό

Οι μάχες μεταξύ Ομπράντοβιτς και Ολυμπιακού είναι κάτι συνηθισμένο, όμως να γίνονται σε τουρκικό έδαφος είναι κάτι πρωτόγνωρο. Η Ulker Sports Arena θα είναι sold out το βράδυ της Παρασκευής (20.00) προκειμένου να φιλοξενήσει τον δις πρωταθλητή Ευρώπης.

Το κακό ξεκίνημα που πραγματοποίησε στο ΤΟΡ 16 έχει βάλει σε περιπέτειες την φιλόδοξη Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Οι Τούρκοι ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο με ρεκόρ 3 νικών και 4 ηττών, ενώ την προηγούμενη αγωνιστική επικράτησαν με 71-63 της συμπολίτισσας Εφές Αναντολού. Στην πρεμιέρα του ΤΟΡ 16 η Φενέρμπαχτσε είχε ηττηθεί μέσα στο ΣΕΦ με 95-82.

Στην αντίπερα όχθη ο Ολυμπιακός δεν έκλεισε με τον τρόπο που θα ήθελε τον πρώτο γύρο του ΤΟΡ 16. Οι "ερυθρόλευκοι" ηττήθηκαν στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό με 66-62 κι έτσι πλέον θέλουν να ξεκινήσουν ένα νέο σερί νικών. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα έχει στη διάθεση του τον Τζαμάριο Μουν, ο οποίος πλέον έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Euroleague.

Ενδιαφέροντα στοιχεία

Ο Μπλάγκοτα Σέκουλιτς ετοιμάζεται να παίξει ξανά στην Euroleague μετά τον Μάρτιο του 2009.

Ο Πιέρ Τζάκσον μπορεί να κάνει το ντεμπούτο του στην Euroleague, καθώς έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Ο Μπο Μακάλεμπ έχει σκοράρει διψήφιο αριθμό πόντων σε έξι συνεχόμενα παιχνίδια της Euroleague.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε συνεργαστεί για 4 και 5 σεζόν αντίστοιχα με τους Βασίλη Σπανούλη και Στράτο Περπέρογλου στον Παναθηναϊκό.

Ο Στράτος Περπέρογλου χρειάζεται 2 ακόμα τρίποντα για να φτάσει τα 100 στην Euroleague.

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ο MVP της πρώτης αγωνιστικής του ΤΟΡ 16 όταν στον αγώνα κόντρα στην Φενέρμπαχτσε είχε σημειώσει 28 πόντους, είχε δώσει 9 ασίστ και είχε φτάσει τους 39 βαθμούς στο σύστημα index.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ