EUROLEAGUE

H Γαλατασαράι νικήτρια του... Survivor

H Γαλατασαράι νικήτρια του... Survivor

Aπό τη φωτογραφία της παρουσίασης, η Γαλατασαράι έχασε έναν παίκτη για όλη τη σεζόν, τρεις για τουλάχιστον τρεις μήνες, ενώ κάθε λίγο και λιγάκι τίθεται νοκ ντάουν και κάποιος άλλος (έτσι... για το σερί). Παρ' όλα αυτά, έχει ρεκόρ 4-2. Αυτό κάτι λέει για τη νοοτροπία της προσεχούς αντιπάλου του Ολυμπιακού.

Αν συνέβαινε σε άλλον, αυτό που έχει γίνει φέτος με τη Γαλατασαράι ενδεχομένως να διαβάζαμε στα social networks είδηση για απαγχονισμό προπονητή που δεν άντεξε άλλο τα προβλήματα. Ο Ενγκίν Αταμάν ωστόσο, κρατά γερά και μολονότι είδε το ρόστερ που είχε δημιουργήσει το καλοκαίρι να... εξαφανίζεται (λόγω τραυματισμών), έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του: δούλευε με όσους είχε, ενώ έκανε τις λιγότερες δυνατές προσθήκες.

Τη συνεργασία με τη Liv Hospital δεν θα τη λέγατε και γούρικη, αν σκεφτείτε πως σε δυο μήνες η ομάδα... ξεκληρίστηκε ( είχε οκτώ τραυματισμούς ). Η χειρότερη στιγμή ήταν η εσπευσμένη εισαγωγή του Νέιτ Τζαγουάι στην εντατική, στις 25/10, μετά το παιχνίδι του πρώτου γύρου με τον Ολυμπιακό. Ο Αυστραλός θηριώδης σέντερ διέφυγε κάθε κινδύνου, αλλά χρειάστηκε να περάσει νοσηλευόμενος ένα δεκαήμερο, για να βεβαιωθούν άπαντες πως χαίρει άκρας υγείας. Μετά του είπαν πως θα χρειαστεί από τρεις μήνες έως 6 μήνες, για να ξαναπατήσει παρκέ.

Τρεις ημέρες μετά το σοκ με τον Τζαγουάι, πρωί πρωί, οι της Γαλατά ανακοίνωσαν πως ο Ποπς Μενσά Μπονσού θα καλύψει το κενό του. Το μεσημέρι έστειλαν τον Εντέρ Αρσλάν για μαγνητική, για να μάθει γιατί πονάει στον μηρό (οι γιατροί τον ενημέρωσαν πως για δυο εβδομάδες θα έκανε κούρα) και το απόγευμα είδαν Μανού Μαρκοϊσβίλι να παθαίνει κάταγμα στον αστράγαλο, στην προπόνηση. Λίγο αργότερα, έμαθαν πως θα τον ξαναδούν από το 2014 (υπεβλήθη και σε επέμβαση).

Δεν σας είπαμε όμως, τι είχε γίνει παραμονή της νίκης του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη (γιατί... σιγά μην δεν είχε συμβεί κάτι): είχε τεθεί νοκ ντάουν ο Τσενκ Ακιόλ, λόγω ενοχλήσεων στη μέση. Μόλις επέστρεψε (έπειτα από δυο εβδομάδες), ετέθη εκ νέου εκτός, για τον ίδιο λόγο και έτσι έχασε και το ματς με τη Ζιελόνα Γκόρα. Γενικότερα, ο Ενγκίν Αταμάν κατάλαβε έκτοτε πως πρέπει να τον προσέχει, για να τον έχει. Και κάλεσε τον Μαλίκ Χέρστον να πάει από την Ιταλία στην Τουρκία.

Μετά τους Τζαγουάι και Μαρκοϊσβίλι, κατά τη διάρκεια του ματς με την Τουρκ Τέλεκομ, στις 11/11 μαζί με το παιχνίδι (70-64) η Γαλατασαράι έχασε και δυο παίκτες: ο Ερβιν Ντάντλι υπέστη κάταγμα και ο Τζαμόντ Γκόρντον ρήξη χιαστών. Οι αρχικές εκτιμήσεις ανέφεραν πως ο πρώτος θα μείνει εκτός τουλάχιστον τρεις μήνες και ο δεύτερος όλη τη σεζόν.

Για την ιστορία, ο Φουρκάν Αλντεμίρ γύρισε φέτος από ρήξη χιαστών (την έπαθε κατά την προσγείωση σε ξένο πόδι, στη σειρά της Γαλατά με την Μπάνβιτ, στα περυσινά πλέι οφ), ενώ ο Ενγκίν Ατσούρ επίσης είχε ένα θεματάκι (στο πόδι) που του επέτρεψε να παίξει το πρώτο του παιχνίδι τον Νοέμβριο. Α, και ο Χένρι Ντόμερκαντ προερχόταν από μια χαμένη σεζόν, λόγω ρήξης μηνίσκου.

Ποια είναι όμως, η ισχύουσα κατάσταση;

Εξ όσων είχαν εμφανιστεί στο ματς του πρώτου γύρου, θα δείτε τους Έρτσεγκ, Κοκσάλ, Αλντεμίρ, Μάτσβαν, Αρόγιο, Γκιουλέρ, Αρσλάν και Ντόμερκαντ. Δίπλα τους, θα εμφανιστούν οι Χέρστον (6π., 1/4 διπ., 4/4 βολ., 1 ριμπ., 4 ασίστ, 1 λάθος και 1 τάπα, σε 29.46'' στο ντεμπούτο της περασμένης εβδομάδας), Μενσά Μπονσού (15π., με 58% στις βολές και 59.5% στα δίποντα, 12.3 ριμπ., 0.8 ασίστ, 0.5 κλεψ.. και 1.5 λάθος κατά μ.ο. σε 29.40'' συμμετοχής ανά αγώνα) και Ακιόλ (4.7 π., με 66.7% στα τρίποντα, 16.7% στα δίποντα, 1 ριμπ., 0.7 ασίστ και 0.7 λάθη ανά αγώνα, σε 14.30'' συμμετοχής).

Πιο σημαντικό ίσως και από τα νούμερα είναι ότι ενόσω ζούσε όλα αυτά η επικείμενη αντίπαλος του Ολυμπιακού, μέτρησε τέσσερις νίκες στη Euroleague, έως την 6η αγωνιστική. Οπότε θα μπορούσατε να πείτε ότι, αν μη τι άλλο, ξέρει να μάχεται.

TAGS EUROLEAGUE ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ