EUROLEAGUE

Βέσελι: "Κλειδι" το μαρκάρισμα του Σπανούλη"

Βέσελι: "Κλειδι" το μαρκάρισμα του Σπανούλη"

Η Φενέρμπαχτσε ετοιμάζεται για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό (13/03, 21:45) και ο Γιαν Βέσελι επισημαίνει -μέσω του Euroleague Greece- πως το μαρκάρισμα του Βασίλη Σπανούλη θα παίξει τον σημαντικότερο ρόλο στο παιχνίδι.

Η Φενέρμπαχτσε στα τελευταία παιχνίδια δείχνει ανεβασμένη. Η τουρκική ομάδα μετρά έξι συνεχόμενες νίκες, μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό, θέτοντας σοβαρή υποψηφιότητα για το πλεονέκτημα έδρας στα play offs. Ένας από τους λόγους των διαδοχικών επιτυχιών είναι η παρουσία του Γιαν Βέσελι.

Ο Τσέχος φόργουονρτ ανέβασε την απόδοσή του και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να "ανέβει" ολόκληρη η ομάδα. Μιλώντας στο Euroleague Greece για την αναμέτρηση με τους Πειραιώτες στάθηκε στα δυνατά σημεία των αντιπάλων ενώ αναφέρθηκε στο κίνητρο που έχει η ομάδα του. Παράλληλα, μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ενώ δίνει τη δική του εξήγηση στο δίλημμα "Σπανούλης ή Διαμαντίδης".

Τι περιμένετε από την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό;

"Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, που σε μεγάλο βαθμό θα κρίνει την πρώτη θέση του ομίλου. Παρόμοιο ήταν και το παιχνίδι που δώσαμε στη Μόσχα και κάναμε καταπληκτική δουλειά. Ευελπιστώ να πάρουμε ένα ακόμα καλό αποτέλεσμα. Η ατμόσφαιρα αύριο αναμένεται εξαιρετική και στοχεύουμε να παρουσιαστούμε όσο καλύτεροι γίνεται. Αναμένεται ένα σπουδαίο παιχνίδι".

Πόσο σημαντικό παιχνίδι θα είναι για το πλεονέκτημα έδρας;

"Το Top 16 έχει πάρα πολλά παιχνίδια, οπότε έχουμε πάρα πολύ δρόμο. Τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν και στους δύο ομίλους, αλλά το να έχουμε το πλεονέκτημα έδρας είναι τεράστια υπόθεση και είναι πολύ σημαντικό. Θα αγωνιστούμε γι αυτό. Οπότε στο τέλος θα κάνουμε ταμείο".

Η νίκη κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας πόσο επηρέασε την ψυχολογία σας;

"Μας βοήθησε λίγο, καθώς τους βάλαμε από κάτω. Η τουρκική λίγκα είναι πολύ απαιτητική διοργάνωση. Το τελευταίο παιχνίδι ήταν πολύ άσχημο για εμάς, μιας και χάσαμε στο μεγάλο ντέρμπι της Τουρκίας. Ήταν μια άσχημη ήττα, όμως το μυαλό μας είναι εξ ολοκλήρου στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, εκεί όπου έχουμε επικεντρωθεί για τα καλά".

Πού εστιάζετε την προσοχή σας ενόψει Ολυμπιακού;

"Πρώτα απ' όλα στον Σπανούλη. Είναι το μυαλό της ομάδας. Οι περισσότερες επιθέσεις βρίσκονται στα χέρια του σε κάθε παιχνίδι. Είναι μεγάλη υπόθεση το μαρκάρισμά του. Είναι το "κλειδί" του Ολυμπιακού".

Ο Ολυμπιακός είναι αήττητος στην Euroleague στην έδρα του. Το να "σπάσετε" την έδρα του είναι κίνητρο;

"Πάντα υπάρχει κίνητρο σε τέτοια παιχνίδια για εμάς. Ο κόσμος του Ολυμπιακού δημιουργεί εξαιρετική ατμόσφαιρα και παίζει εξαιρετική άμυνα. Ο κόσμος του δίνει τεράστια ώθηση στην ομάδα σε κάθε παιχνίδι. Στο Top 16, όμως πάντα υπάρχει κίνητρο, οπότε δεν τίθεται κάποιο θέμα".

Παράλληλα, στα τελευταία παιχνίδια βελτιώνεις όλο και περισσότερο την παρουσία σου στην ομάδα. Τώρα που η σεζόν κυλά προς το τέλος της νιώθεις πως πρέπει να κάνεις ένα βήμα πιο μπροστά;

"Προσπαθώ πάντα να κάνω το καλύτερο δυνατό για την ομάδα, αλλά και να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα γίνεται. Η ομάδα χτίστηκε έτσι ώστε να βοηθάμε ο καθένας με τον τρόπο του. Νιώθω πολύ άνετα στην ομάδα και το γεγονός πως απαρτίζεται από ένα εξαιρετικό σύνολο παικτών κάνει τα πράγματα ακόμα καλύτερα για εμένα".

Πώς είναι η συνεργασία με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς;

"Μιας και ήμουν στην Παρτιζάν μέχρι να πάω στο ΝΒΑ, ξέρω πως είναι η σερβική σχολή προπονητών. Οπότε, ξέρω τι περιμένει από εμένα, αλλά και αυτός ξέρει τι μπορώ να προσφέρω στο σύνολο. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία, σεβόμαστε ο ένας τον άλλο και προσπαθούμε, από το πόστο μας, να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα".

Τρία χρόνια μετά το ταξίδι για τις ΗΠΑ, επέστρεψες στην Ευρώπη. Τι διαφορές έχεις εντοπίσει στα χρόνια που αγωνιζόσουν στην Παρτίζαν, σε σχέση με τώρα;

"Στο ΝΒΑ ήμουν σε μια ομάδα που έπαιζε στα Play offs τα τελευταία χρόνια. Ήταν διαφορετικά εδώ. Χάναμε ένα παιχνίδι και η σεζόν τελείωνε αυτόματα. Στην Αμερική και να έχανες ένα παιχνίδι είχες και άλλη ευκαιρία. Δεν υπήρχε τόσο μεγάλη πίεση. Στην Ευρώπη κάθε ήττα άλλαζε τα πάντα. Μου αρέσει να παίζω υπό πίεση, διότι αποδίδω καλύτερα".

Στην Φενέρμπαχτσε βρήκες και έναν συμπαίκτη σου στην Παρτίζαν, τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς...

"Παίξαμε μαζί στην τελευταία μου σεζόν στην Παρτίζαν. Γνωρίζουμε ο ένας τον άλλο. Είναι σπουδαίος παίκτης, αλλά και άνθρωπος. Βγαίνουμε αρκετές φορές και έχουμε δημιουργήσει μια καλή φιλία. Η επικοινωνία μας είναι πολύ καλή από την πρώτη στιγμή που ήρθα. Είναι η πρώτη φορά που βγαίνει εκτός Σερβίας, οπότε προσπαθώ να τον συμβουλεύω και να τον βοηθάω σε διάφορα θέματα. Τον πιστεύω πολύ σαν παίκτη".

Αντιμετωπίσατε και τις δύο ελληνικές ομάδες στην Euroleague. Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί ένα δίλημμα για το ποιος είναι καλύτερος παίκτης, Σπανούλης ή Διαμαντίδης. Ποια η θέση σου επ' αυτού;

"Δεν έχω παίξει ποτέ μαζί τους ως συμπαίκτης, οπότε δεν μπορώ να έχω ξεκάθαρη γνώμη. Είναι δύο πολύ σπουδαίοι παίκτες, δύο ηγέτες. Παίζουν με διαφορετικό τρόπο. Το να πω ποιος είναι ο καλύτερος εκ των δύο δεν θα ήταν μια ασφαλής απάντηση. Είναι ερώτηση με πολλές παραμέτρους. Και οι δύο είναι σπουδαίοι παίκτες και αυτό δεν χωρά αμφιβολία".

Πώς κρίνεις την παρουσία Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στη διοργάνωση;

"Κάθε χρόνο πετυχαίνουν σημαντικα πράγματα. Πηγαίνουν μακριά στη διοργάνωση και είναι σταθερά στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Έχουν μεγάλη παράδοση στην Euroleague και γι' αυτές τις δύο ομάδες είναι κάτι σύνηθες να βρίσκονται στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Εδώ και πολλά χρόνια παρακολουθώ τις δύο ομάδες, κυρίως τον Παναθηναϊκό. Πρόκειται για ομάδες με μεγάλη παράδοση που πάντα δίνουν το κάτι παραπάνω στη διοργάνωση".

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ